Wasze telefony komórkowe

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Jennys
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Jennys » 02 paź 2007, 10:16

mari, dzięki za radę, myślałam o xelibri wyłącznie jako o gadżeciku - tylko do połączeń, nic więcej. Czy w takiej wersji się sprawdzi? :?: :?: :?: Jako drugi mam............. (dobra, tylko nie mówcie nic o "kobiecości" tego modelu ;) )....... Sony Ericsson P990i (więc sama rozumiesz, że gadżecik by się przydał ;) )
http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... p990_1.jpg

A co do tych, które wymieniłaś, to SE wszystkie mi się podobają (choć żaden nie rzuca na kolana), Nokia dla mnie zupełnie nieciekawa, Samsungów nie umiem obslugiwać, choć ten model całkiem-całkiem. A wszystkie mają dobre opinie. Ja juz nie kupuję telefonów, które nie mają karty pamięci. Na męczenie się z kablami, blutoothami itp. jestem zbyt leniwa. Wybrałabym ten, który ma najlepszą i najpopulaniejszą karte pamięci. Oczywiście Ty możesz mieć inne priorytety.
Przez ¿ycie trzeba przejœÌ z godnym przymru¿eniem oka, daj¹c tym samym œwiadectwo nieznanemu stwórcy, ¿e poznaliœmy siê na kapitalnym ¿arcie, jaki uczyni³, powo³uj¹c nas na ten œwiat. (S.J. Lec)

Awatar użytkownika
lil sexy
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: lil sexy » 02 paź 2007, 12:05

Mari nokia beznadziejna. Co do reszty to zależy czy chcesz z kartą pamięci czy nie. Jeśli nie to ten samsung jest świetny, cieniutki, fajnie w ręku leży i robi ładne zdjęcia. Jak zależy Ci na karcie to najlepiej k550i.
Mam nadzieję, że trochę pomogłam.
"Piękność jest dla kobiet ważniejsza niż inteligencja, bo mężczyznom łatwiej przychodzi patrzenie niż myślenie."
MD

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 02 paź 2007, 12:57

Mari,troche interesuje sie telefonami,i lubie sie nimi bawic,wiec postanowilam sie tu wypowiedziec.
Modeli ktore wymienilas akurat nie uzytkowalam ale SE znam dosc dobrze.
Piszac K710i sadze ze masz na mysli W710i klapkowca(K710 -nie ma takiego modelu SE).
Dlatego zrobilam porownanie W710i z interesujaca Ciebie Nokia 6233.
Oto ono: <http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=1387>
Jak widzisz SE ma mniejszy wyswietlacz,ale ogolnie jest lzejszy,kobiecy i do sluchania muzyki lepszy od Nokii.Reszta parametrow porownywalna,wiec bierz ktory ci sie bardziej podoba jesli doplata za wiekszy wyswietlacz nie stanowi dla ciebie problemu.

Natomiast inne :
Samsung X820 ;wady-tylko 80 MBpamieci nierozszezalnej,ograniczona pamiec na smsy 3.7MB,brak radia i jak to w samsungach pewnie sa klopoty z wgrywaniem javy i pewnie slabo trzymajaca bateria.
zalety-lekki ,dlugi ale cienki,niezly w miare aparat foto,jakies wyjscie na TV

SE K550i zalety(chyab same zalety :-D ) w miare nowy model bo luty 2007(duze prawdopodobienstwo ze przez swoja funkcjonalnosc stanie sie oklepany jak K750)
Wady...moze kiepski wyswietlacz,ale tego pewna nie jestm bo nie widzilam go na zywo.

Ja na Twoim miejscu wybralabym z tego wszytskiego K550i ze wzgledu na mala cene w stosunku do swoich mozliwosci.SE sa bardzo medialne ,jest na nie duzo softu w necie,maja czytelne ,przyjazne menu.
Zrobisz jak bedziesz uwazac,z reszta kazdy ma inne potrzeby co do telefonu.Jesli potrzebujesz tylko do smsow i dzwonienia,wtedy skupialabym sie na samsungach.

Awatar użytkownika
lisek
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: lisek » 02 paź 2007, 14:16

Ja mam w tej chwili samsunga U600. Jestem zadowolana ale bateria rzeczywiscie trzyma dosc krotko, za to dobry aparat...i pelno innych bajerow ;)

Na urodziny w grudniu zazyczylam sobie od meza LG Prady ale on uwaza ten telefon za 'kupe ':( i namawia na samsunga G600. Ma ktoras z was moze tego LG?? Jak tak to prosze jakies informacje o nim...szczegolnie o tym wyswietlaczu..
Niemkiewicz
listopad 2007...400/450cc hp

pazdziernik 2010.... 600/650cc vhp + liposukcja talii

Awatar użytkownika
Mari
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: Mari » 02 paź 2007, 18:43

dzięki kochane! chyba zdecyduję się na Sony Erikssona (czy jak to się tam pisze).
tylko jeszcze muszę sprawdzić pewną informację - podobno można zmienić sieć i zachować stary numer. jeśli tak może przeniosę się z plusa do ery. dziś przeglądałam foniki na stronie ery i wypisałam sobie kilka ciekawych po rozsądnej cenie, ale zostawiłam karteczkę w pracy :( tak więc jutro przedstawię kolejną listę do weryfikacji :) z tego co pamiętam były tam nokia 6300 i SE K810i. oba wyglądają fajniutko. co o nich myślicie

czytałam dziś o UMTS i chyba warto wziąć telefon z czymś takim (to jakaś nowa generacjia GSM), a to redukuje moją listę o kilka modeli.

lil sexy też mi się ta nokia nie podoba, ale może jest w jakiś sposób lepsza skoro o tyle droższa ;)

ullrike dzięki za obszerne porównanie. pomyliłam się w poprzednim poście - chodziło mi o SE K750i. samsunga mam teraz i nie jestem zadowolona mimo że przeżył nawet kąpiel w wannie. gubi zasięg, przerywa. menu jest beznadziejne, brakuje kilku logicznych rozwiązań. ten x820 jest jednak fajny z wyglądu bo taki cieniutki...
a jaki telefonik spoza mojej listy byś mi poleciła? wolę małe niż cegły, eleganckie. dobrze aby miał mp3, radio, apaart min. 2mp i sporą pamięć (lub możliwość jej rozszerzenia).

lisek Prada też mi się podoba, ale bateria krutko trzyma i aparat niepowalający jak za tą cenę ;) w taryfie, którą chcę kosztuje 1200zł, a męża brak, nażyczonego również, kurcze nawet chłoapaka nie ma. nie ma na kogo zwalić :(

JennyS ja miałam xelibri 8. z rozmowami było ok, ale bez rewelacji. zasięgu nie gubił, nie zawieszał się ani nie wyłączał. nawigacja po menu ok. aby napisać smsa potrzeba niebiańskiej cierpliwości dlatego polecam wszystkim uzależnionym od smsów jako kuracja odwykowa.
czy sprawdzi się jako gadżet? mój furorę robił ogromną. każdy się pytał, macał, oglądał i niedowierzał.
dołączony łańcuszek się jednak do niczego nie nadaje gdyż telefon wypada z tego złotego stelażyka, pomijam już fakt, że w rzeczywistości nie wygląda on (łańcuszek i stelarzyk) tak dobrze jak na zdjęciu.
plus taki, że po 2 czy 3 miesiącach sprzedałam swój za taką samą cenę za jaką go nabyłam :)
z tego co wiem w Niemczech ten telefon swego czasu dodawali w luxusowych butikach do zakupów przekraczających jakąś tam kwotę ;)
a jaką kartę pamięci wybrałaś?

Awatar użytkownika
lisek
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: lisek » 02 paź 2007, 19:36

Mari te same argumenty slysze od mojego meza..;) Aparat rzeczywiscie slaby...tutaj w uk widzialam w komisie za 200 funtow a nowy jest za 350.
Niemkiewicz
listopad 2007...400/450cc hp

pazdziernik 2010.... 600/650cc vhp + liposukcja talii

Awatar użytkownika
lil sexy
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: lil sexy » 02 paź 2007, 20:14

Mari możesz zachować numer, ale dowiedz się najpierw ile to kosztuje zanim już się napalisz na inną sieć.
"Piękność jest dla kobiet ważniejsza niż inteligencja, bo mężczyznom łatwiej przychodzi patrzenie niż myślenie."
MD

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 02 paź 2007, 21:36

Mari,przede wszytskim musisz okreslic jaka kwote gotowa jestes w stanie przeznaczyc na nowy telefon,jak wysoki abonament zamierzasz placic,bo od tego zalezy cena telefonu.
Zmiana sieci Ok, ERA jest siecia ktora ma obecnie najlepsza oferte i telefony.Za przejscie zaplacisz 60-100 zl,ale zastanowilas sie w jakiej sieci masz najwiecej znajomych?Z kim rozmawiasz najdluzej i najczesciej?
Wlasnie to determinuje siec w ktorej sie jest :-) Jesli ze wszytskimi gadasz po rowno ,najlepsza oferta zostaje pley.W ogolnym rozrachunku moze Ci sie taka zamiana sieci nie oplacac.

Ja akurat jestem zadowolonym uzytkownikiem Plusa,minuta rozmowy wychodzi mi po 9 gr,gadam godzinami,duzo korzystam z internetu,rachunki rzedu 60 zl poki co...poki promocja pozniej moze byc wiecej,ale i tak dam sobie rade.Telefony,fakt Plus ma nienajlepsze i nienajtansze,dlatego warto jest wziac taki ktory sie niezle sprzeda(mozna na nim zarobic z 400-500 zl)a sobie kupic wymarzony,ktorego w abonamencie np nie ma ,albo kosztuje horrendalnie drogo.

Zastanow sie czy bedziesz korzystac z wszytskich funkcji telefonu,Smiesza mnie ludzie ktorzy kupuja sobie telefon z symbianem a nie maja pojecia do czego on sluzy,i wcale nie maja ochoty poznac ,a tym bardziej poslugiwac sie.Po co? Zeby zaszpanowac?Bedziesz w telefonie ogladac filmy dlugometrazowe?aparat ma ci posluzyc nie tylko do mms,ale i zeby zdjecia przerzucic na komp?Bedziesz sluchac radia i dlugich nagran Mp3?Skonfigurujesz poczte email?Potrzebujesz w tel pakietu office?Jesli tak ,to warto Ci zainwestowac i kupic "dobry " telefon.Jesli nie,wybralabym ladny,maly efektowny z ekstra wyswieltlaczem i bateria.

W tej chwili mam SE K800i jest w nim UMTS,nie korzystam..jednorazowa proba laczenia z kolega zeby zobaczyc jak to dziala ta wideorozmowa.Gadzet calkiem zbedny,nie kieruj sie przy wyborze telefonu,UMTSEM,bo to technologia ktora sie zanim zdazysz nacieszyc ,odejdzie do lamusa.Zastapi ja HSDPA wspomagane przez wifi.

Jakbym ja miala wybierac podoba mi sie Samsung U600 ,,piekny telefon,i duzo funkcji,ale nie jest to moje marzenie.Podoba mi sie tez Nokia N73niezla jest N6288,ale marzeniem jest N95.Sa to telefony w granicy cenowej 700-900 zl w abonamencie.Chcesz wydac na telefon 700-900zl??

Jesli nie chcesz tyle wydac to wez SE W810i.W Erze jest po 299 zl abonament 60 zl.

uff..znow sie rozpisalam ;) o telefonach moge godzinami... :p

Awatar użytkownika
lil sexy
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: lil sexy » 02 paź 2007, 23:15

Ula, rzeczywiście znasz się na rzeczy. To ja w takim razie zapytam się co myślisz o nokii 7390? Poszukuję telefonu dobrego i solidnego, ale również fajnego gadżetu.
MD

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 03 paź 2007, 09:47

No No Lil..,niezla ta Nokia,parametry ma boskie.Imponujacy wyswietlacz i aparat,fotki z niej na bank beda nic nie odbiegajace od cyfrowki.
I wyglad jest faktycznie efektowny.
Mysle ze spelni Twoje oczekiwania.A to ze nie ma w niej systemu,to pewnie zaleta,napewno szybciej bedzie chodzic od symbianowych Nokii.
Moze na wielkosc moglaby byc ciut mniejsza.Ma wage Nokii N73,a N73 jest taka w miare do reki :-D Wiec kupuj ja spokojnie,bo fajna jest.To to czego szukasz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”