ciekawe książki (godne polecenia) i ich szybkie czytanie

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
clockaga
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Re: ciekawe książki (godne polecenia) i ich szybkie czytanie

Post autor: clockaga » 27 sty 2012, 17:22

Będąc w klinice po operacji "łykałam" książki Andrew Swann - "Wilczy miot" i 'Wilczy amulet". Gatunek: historyczno-fantastyczne. Czekam na kolejne.
07-10-2011 powiększenie piersi i korekta nosa- dr Łątkowski
przesunięta o jeden dzień
08-10-2011 nowa twarz, nowe piersi- nowa Ja
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 50#p707989"
październik 2015 liposukcja brzucha- dr Łątkowski
maj 2019- trwały makijaż, kreski na górnych powiekach (makeup

Awatar użytkownika
RedOne
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: RedOne » 09 lut 2012, 08:54

wlasnie skonczylam czytac `Dom nad rozlewiskiem`szkoda ,bo fajnie sie czytalo ,ksiazka lepsza od serialu tvp.!
15.03.2011 nowy nosek by Stępniewski :D niedlugo minie roczek ;)
postanowienie:chce troche schudnac !

Awatar użytkownika
zabulka
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: zabulka » 09 lut 2012, 09:08

Psychopaci są wśród nas - Robert D. Hare

polecam ta ksiazke kobietiom, ktore w domu maja tyrana..
ksiazka uswiadamia jakie cierpienie i spustoszenie niosa takie osoby..
i niekoniecznie tu mowa o mezach ktorzy bija.. ale o znecaniu sie psychicznym przez mezow, zony i osoby bliskie..
29.08.2011r anatomki 330cc (dr Pastucha - Szczecin)
Przed: 83cm / Po: 89cm
15 doba
1 MC
2MC
kwiecien 2011 - brwi permanentne

..::Bziuum..
0dważni nie żyją wiecznie,
Lecz ostrożni nie żyją wcale....::..

Awatar użytkownika
Lilith
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Lilith » 11 lut 2012, 12:17

"Pisarz, który nienawidził kobiet. Podwójne życie seryjnego mordercy" - biografia Jacka Unterwegera, psychopaty, odrażającej kreatury, czarującego kochanka i celebryty. Jeszcze nie czytałam ale mam takie ciśnienie na tę książkę (giggle Kto czytał, kto ma? Uwielbiam prawdziwe historie, a ta jawi mi się istną ucztą. Muszę, muszę przeczytać !!!! (nod http://lubimyczytac.pl/ksiazka/96030/pi ... o-mordercy" onclick="window.open(this.href);return false;
NIGDY nie mów wszystkiego co wiesz ale ZAWSZE wiedz, co mówisz

Awatar użytkownika
ulla10
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ulla10 » 12 lut 2012, 12:21

"Psychopaci są wśród nas" posiadam w księgozbiorze i czytałam 2 razy mając ciary na plecach :)

Muszę też koniecznie przeczytać biografię tego seryjnego mordercy powyżej.

Z takich psychologicznych acz lżejszych, bardzo polecam "Jak być kobietą i nie zwariować" K. Miller
Mnie poukładała w głowie kilka rzeczy, choć na pozór bardzo lekka lektura.
24.02.2017. Dr Mariusz Wysocki- CKN

Awatar użytkownika
Lilith
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Lilith » 01 mar 2012, 15:32

Mam! Mam! Zdobyłam "Pisarza..." applaus applaus No i się zaczęło. Czytam sobie ja Wam, czytam, opisy morderstw itp, nie takie rzeczy się czytało, nie? (bronze I tak nagle sobie pomyślałam " halo, halo, czy zdajesz sobie sprawę, że to zdarzyło się naprawdę? Wyobraź sobie ten ból i strach mordowanych kobiet, ich straszne grymasy na martwych twarzach, ten zapach... to nie fikcja, tacy ludzie są wśród nas. Ty tylko sobie siedzisz w ciepełku i możesz zamknąć książkę. Nie walczysz zawzięcie o każdy oddech"... itp., itd....no i szlag trafił czytanie (envy zrobił o mi się niedobrze, zakręciło w głowie i poczułam, że zara zemdleję (whew Tak więc mam przerwę na przetrawienie informacji, a potem wrócę do lektury. Tak to jest za dużo myśleć podczas czytania. A miała być rozrywka (headbang
NIGDY nie mów wszystkiego co wiesz ale ZAWSZE wiedz, co mówisz

Awatar użytkownika
Lubka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Lubka » 05 cze 2012, 22:38

'Samotnosc w sieci" J.L. Wisniewski, "Zahir" P. Coelho, a obecnie jestem w trakcie czytania "11 minut" rowniez Coelho (yes)

w drodze do mnie sa: Kwiat Pustyni, Alchemik, Brida, Zwyciezca jest sam, Dlaczego mezczyzni kochaja zołzy i Krysztalowy Aniol-nie moge sie doczekac (rofl
12.07.10Nagor460cc/520drBroma
16.12.10wymianaNatrelleMX370drBroma
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... &start=110" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 32#p637332" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 76#p642476" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 82#p655082" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
pidzama
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: pidzama » 05 cze 2012, 22:51

Mozecie polecic jakas dobra literature faktu?
Od siebie polecam ksiazke Zafon'a- "Cien wiatru"- kto jeszcze nie czytal, oraz "Czarny czwartek, janek wisniewski padl"- Piepka, Pruski.
Oj, dopiero odkrylam ten watek, a czuje ze bedzie on jednym z moich ulubionych :)
"Masz swe wlasne gory do zdobycia, wlasne marzenia do spelnienia, ale nigdy nie bedziesz miec dosc energii, by tego dokonac jezeli nie uwolnisz sie od oczekiwan innych ludzi, ktore teraz zdaja sie byc twoimi wlasnymi pomyslami. Mozliwe, ze istnieja one tylko w twojej glowie, ale nie znaczy to, ze nie moga cie przytloczyc. Czas przejrzec na oczy i odeslac te oczekiwania na ich miejsce"

peppetti
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: peppetti » 06 cze 2012, 22:05

Podobny styl pisania do Zafona ma Indelfonso Falcones - Katedra w Barcelonie oraz Ręka Fatimy
Obie książki to powieści historyczne, akcja obu książek dzieje się w średniowieczu.
Ręka Fatimy o walce chrześcijan z muzułmanami. Bohaterem jest człowiek rozdarty pomiędzy tymi religiami, a dodatkowo uwilkany w wątek miłosny z dwiema kobietami. Fantastyczna książka.
Katedra - losy chrześcijańskiego mężczyzny, który zbił fortunę, by potem wszystko stracić.
Ksiazki to "kobyły" jedna 1000, druga 700 stron.
Ale ta druga przeczytałam w tydzień.
Teraz czytam "za murami Avinionu" M Callman . Czasy papieża Klemensa VI. Zaliczono książkę do kategorii romans historyczny. Na razie jestem na początku więc trudno opiniować. Dobrze się zapowiada.

iff
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: iff » 07 cze 2012, 18:11

Ostatnio przeczytałam "Agenta" Manueli Gretkowskiej. Polecam!
Krótka recenzja netu pod która się podpisuję: "Trzymająca w napięciu, doskonale, wręcz filmowo opowiedziana historia zaskakującego trójkąta miłosnego między Izraelem a Polską. Wciągająca, na przemian zabawna i wzruszająca fabuła z przejmującym finałem to jak zawsze u Gretkowskiej pretekst do mówienia o ważnych, niełatwych sprawach zamiatanych pod dywan poprawności."
Aktualnie czytam:
1. Krzysztof Varga "Trociny"- tez polecam!! A zaczyna sie tak:
"W dniu, w którym umarła Amy Winehouse, miałem potężną biegunkę. Od rana czułem mdłości, ochotę na solidne wyrzyganie się, bóle mięśniowo-stawowe, słabość w ciele i gorąco w głowie, miałem, mówiąc krótko, typowe objawy grypy żołądkowej, która jest o tyle paskudniejsza od zwykłej grypy, że co jakiś czas upokarzająco wygania do łazienki. "
2. "Lilka" Małgorzaty Kalicińskiej kupiona na Dzień Matki ale ja sie pierwsza się podłaczyłam i świetnie się czyta-dużo się śmieje!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”