Nałóg - papierosy..

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
szpaczek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: szpaczek » 10 lut 2006, 13:51

Juz 6-ty dzien i przyznam ze jest coraz lepiej.Juz mi nie przeszkadza brak papierosow i tabletki tez dzisiaj jeszcze nie bralam.

Awatar użytkownika
szpaczek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: szpaczek » 11 lut 2006, 22:47

Strasznie mnie dzisiaj nosi, taki przelomowy dzien, juz kilka razy mialam ochote zapalic.Trzymam sie jednak dzielnie szczegolnie ze mam dodatkowa motywacje-wysylam jutro wreszcie meila z ustaleniem daty operacji/wreszcie hurrraaaa!!!!!!!!Dostane urlop koniec czerwca/poczatek lipca i ide pod noz.

isabell
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: isabell » 12 lut 2006, 20:42

witajcie, jutro podejmuje kolejna probe /oby ostatnia/ rzucania papierosow. tym razem plasterki. Bylam na rezonansie ale u mnie zupelnie nie zadzialal. Trzymajcie za mnie kciuki.
Szpaczek jak Ci zazdroszcze ze juz tyle dni niepalisz!!!! i gratuluje to sie nazywa samozaparcie.
Boje sie ze utyje jak diabli. Kupilam juz ze2 kg marchwi, ogorki kiszone i kapuste gdyby chcialo mi sie jesc.
Nie wiem czy dobrze zrobilam ze przelozylam op /brzuch i lipo ud/ na wczesna jesien w zw z tymi papierochami.
pozdr

Awatar użytkownika
szpaczek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: szpaczek » 12 lut 2006, 21:03

isabell zycze powodzenia! Ja juz 8 dzien bez papieroska, przyznam ze to duze wsparcie kiedy moje chlopiszcze postanowilo rzucic ze mna.Ja jade na tabletkach wole od plastrow.Pilam w tym czasie piwo,wino,kawe i...... nic nie zapalilam nawet nie bylo to problemem, jadlam tylko do kawy i alk. tabletki.Ja sie zaparlam strasznie i wiem ze ty razem wygram.Proponuje moja metode-napal sie dzisiaj az do obrzydzenia, jutro nie bedziesz mogla patrzec na papierosy a nastepne dni to z gorki.POWODZENIA!!!!!!!
WYZNANIE EX-DZIEWICY
Diabłu dam miłą chwileczkę
By zaś odpust zjednać
Panu Bogu świeczkę
Mnie już niepotrzebna
Jonasz Kofta

Awatar użytkownika
szpaczek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: szpaczek » 13 lut 2006, 08:34

[rainbow]A co to maja byc za innowacje na forum? teraz nie wiem po co mam te przyciski.[/rainbow]A tak powaznie to nawet nie wyobrazacie sobie jak bardzo sie ciesze ze nie pale.Doslownie w oczach zmienua mi sie cera,a co do wagi to biegne sie wazyc-59kg czyli bez zmian.Zaczelam tez wreszcie cwiczyc(nawet w szkole zalatwialam sobie zawsze lewe zwolnienia) jest to osiagniecie gromne poniewaz pierwszy raz w zyciu wytrzymalam caly tydzien cwiczen a nie jak zwykle, odpuszczalam sobie po 2 dniach.Teraz jak mnie nosi za papieroskiem robie jakies cwiczenie swoja droga dzieki dziewczyny bo cwicze zgodnie z waszymi radami applau Tak na swoja czesc :wink:
I jeszcze jedno:nie wiem czy to brak papierosow ,cwiczenia czy moze to ,ze za rada mojej mamy, od tygodnia "dre do czerwonosci" cale cialo sizalem ,ale ZNIKAJA MI ROZSTEPY.Nie wiem co jest ale zwyczajnie coraz mniejsze sa, niektore prawie niewidoczne.HUUUUURRRAAAA!!!!!!
WYZNANIE EX-DZIEWICY
By zaś odpust zjednać
Panu Bogu świeczkę
Mnie już niepotrzebna
Jonasz Kofta

Madzilka1
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Madzilka1 » 13 lut 2006, 10:52

Wczoraj udało mi się wytrzymac bez papierosa. anniversaire

Awatar użytkownika
szpaczek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: szpaczek » 13 lut 2006, 11:14

Madzilka1 pisze:Wczoraj udało mi się wytrzymac bez papierosa. anniversaire
A to tak jednorazowo , czy tez planujesz zycie bez papieroskow?
WYZNANIE EX-DZIEWICY
By zaś odpust zjednać
Panu Bogu świeczkę
Mnie już niepotrzebna
Jonasz Kofta

Awatar użytkownika
Aga23
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: Aga23 » 13 lut 2006, 11:48

Trzymałam się dzielnie bez papierosa do zdjęcia szwów. Początkowo po operacji nie miałam ochoty na palenia, po prostu wszystko mnie bolało. Potem z każdym dniem czułam się lepiej i chęć zapalenia narastała coraz bardziej. Obiecałam sobie, że nie zapalę zanim nie zobaczę jak wyglądają moje blizny i czy goją się dobrze. Okazało się, że wyglądają bardzo ładnie. Bardzo przeszkadzała mi opuchlizna, nie byłam już pewna czy jestem aż tak opuchnięta czy taka gruba :? Chyba zaczęlam bać się, że przytyję, bo siedzę w domu i praktycznie nic nie robię. Zapaliłam :oops:Moja próba zerwania z nałogiem nie wyszła.
Ju¿ po!:)
1 luty- powiêkszenie piersi u dr Stañczyka

Awatar użytkownika
szpaczek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: szpaczek » 13 lut 2006, 11:55

-lepiej spie,wreszcie moge wstac o 6 bez problemu
-mam ladniejsza cere
-nie tyje jak do tej pory
-rano budze sie bez "kapcia" w buzi
-mam wiecej cierpliwosci dla dzieci/jestem spokojniejsza
-nie mecze sie tak szybko/cwicze bez problemow
-skora zaczyna byc na tyle ladna ze mniejsze sa rozstepy
-nie mam rano zapuchnietych oczu
WYZNANIE EX-DZIEWICY
By zaś odpust zjednać
Panu Bogu świeczkę
Mnie już niepotrzebna
Jonasz Kofta

Awatar użytkownika
kira
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: kira » 13 lut 2006, 12:42

Ja juz nie pale poltora miesiaca:D Nic to w moim przypadku nie znaczy bo ostatnio przed swietami nie palilam 3 miesiace i znowu zaczelam. A w zeszlym roku nie palilam pol roku, zeby potem sie rzucic na fajki i jarac jedna za druga...tlumacze to sobie , ze to przez stres w pracy ... :wink:

Ale teraz czuje ze jest inaczej, wiecie co poprostu nie moglam zniesc faktu ,ze wali ode mnie jak z popielniczki, wyobrazalam sobie jak ten caly dym wlatuje mi do pluc i zatruwa kolejno wszytkie organy...jak moj zoladek musial sie czuc okropnie. Wlosy wchlanialy dym i smierdzialy, a ja na punkcie wlosow jestem szczegolnie wrazliwa. Skora byla matowa..bleh

Teraz jestem z siebie dumna,bo przerzucilam sie na tzw zdrowy tryb zycia hehe, nie pije, nie pale, biegam prawie codziennie na silownie, zmienilam diete, pije duzo wody i nagle cala ta moja depresja zimowa zniknela :D Cofam sie czasem wstecz i mysle sobie jaka durna bylam, ze katowalam swoj organizm tym calym g***** Przeciez bez tego wsyztkiego stajemy sie szczesliwsi :) pozdr.. :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”