Allegro, Buyvip ...

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
crabro
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: crabro » 19 gru 2006, 18:55

Ja też mam trochę pozytywnych doświadczeń, na prawdę nie genaralizuję :-)
Są bardzo mili i uprzejmi sprzedający. Również wystawiałam pozytywa za profesjonalizm i uprzejmość, mimo że - w moim przypadku - dostałam wadliwy towar. Chodzi przecież o to żeby dojść do konsensusu, respektować prawa drugiej strony oraz mieć świadomość własnych obowiązków, z których musimy się wywiązać. :-) :-)

karen'o
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: karen'o » 20 gru 2006, 08:56

jasne :-) ja generalnie uważam, że system komentarzy zasadniczo bardzo dobrze się sprawdza i reguluje relacje pomiedzy stroną kupującą a sprzedajacą. kupuję tylko od sprawdzonych osób i wystawiam raczej same pozytywy. w poprzednim poście opisałam sytuację, ktora była dla mnie kompletnie zaskakująca - sprzedająca nie ponosi przecież odp za działanie poczty, a jednak czula sie zobowiązana zwrócić mi pieniądze :-)

Awatar użytkownika
Mia
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: Mia » 22 gru 2006, 17:49

Crabro Kochana - masz u mnie skrzynkę szampana :!: :!: :!: Twój "gotowiec" zadziałał piorunująco - wczoraj wysłałam, a dziś forsa (niemała) juz jest na moim koncie :badgrin:
baaaardzo Ci dziękuję PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18

Awatar użytkownika
crabro
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: crabro » 23 gru 2006, 18:06

Cieszę się :!: ;)

miumiu
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: miumiu » 29 gru 2006, 13:40

A ja nie lubię kupować na allegro.
Zdarzyło mi się kupić kilka zabawek, generalnie -dla dzieci - laktator, leżaczek, fotelik samochodowy, troszkę ciuszków
raczej sprzedaję - ciuszki po dzieciach, zakcesoria,zabawki i książki

Kosmetyków nie kupowałam i ciuchów dla siebie też nie.
Ciuchy, zwłaszczza buty muszę przymierzyć
Kosmetyki -nie mam zaufania to raz, a dwa lubię wizyty w perfumerii, lubię pomacac, pomazać się, coś tam znaleźć nowego.

ale mam kilka kosmetyków które stosuję w zasadzie stale (więc nie ma co macać, zmacany na wszystkie strony) i może się wreszcie odważę u kóregoś z rekomendowanych przez was sprzedawców?

[ Dodano: Pią 29 Gru, 2006 ]
dodam jeszcze pytanie.
od kogo teraz kupujecie na allegro perfumy (oryginały)?
i białe kosmetyki lancome, cliniq, bioherma?
Bo podawane na początku watku konta albo pozamykane, albo nie mają oferty
konsultacja u dr. Szczyta sierpieñ 2007. Bêd± nowe cynamonki?

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 04 sty 2007, 13:40

Ja mam raczej pozytywne doświadczenia co do zakupów na allegro. Można tam często spotkać świetne okazje, a markowe kosmetyki kupić nawet o ponad połowę taniej (o ile oczywiście nie trafi się na podróbki lub kosmetyki przedatowane, uszkodzone itp., ale mi się to jeszcze nie zdarzyło). Perfum jeszcze tam nie kupowałam, bo na tym najłatwiej jest się naciąć, więc też będę wdzięczna za podanie sprawdzonych sprzedawców :)
Ostatnio kupiłam sobie świetne skórzane kozaki za niecałe 250 zł, za podobne u mnie w mieście musiałabym zapłacić ponad 400 zł.
Niestety mam nieprzyjemne doświadczenia z samą obsługą allegro- zablokowano moje konto gdzie miałam już wiele komentarzy. Jako powód podano używanie przeze mnie kilku kont- co jest bzdurą. Pisałam wielokrotnie do nich z prośbą o wyjaśnienie tej sprawy, korzystałam z formularza, prosiłam, czekałam i nic :? Nawet nie raczyli odpowiedzieć na któregokolwiek z moich prawie 30 maili !!! To jest naprawdę bezczelność :( Teraz korzystam z nowego konta założonego na dane mojego miśka- jestem bardzo zawiedziona tym jak zostałam potraktowana, bo jeszcze w żadnym serwisie internetowym nikt mnie tak nie zlekceważył :( :( :(

Awatar użytkownika
_dagusia_
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: _dagusia_ » 20 sty 2007, 13:53

ja tez buszuje po allegro, obecnie na kontku mamy mama ok 150 komentow wszystkie pozytywy oczywiscie/
co do blokowania to: załozylam konto nie majac 18 lat, i mi po kilku miesiacach allegro zablokowalo konto na amen...tearz mam 20 lat i wciaz na swoje dane i adres nie moge zalozyc konta, bo keidys zrobialm blad (nie doczytalm regulaminu ze tzreba byc pelnoletnia ... jakbym doczytala to podalbym inny rok urodzenia i ty) ot co, ale szumu tyle ze nie wiem. konto mojego chlopa etz zablokowali, juz nie pamietam o co (tez nie maial zadnego negatywa ...), a tearz niedawno mojej kolezance zablokowali, inn z kolei dopstala maila ze jeje zablokuja jak jeszce raz tak postapi 9w dniu aukcji poprosila spzredawce o wycofanie oferty, co spredawaca bez problmeu zrobil), allegro zas ja starszy blokada konta (ma same poztywy, i dlugi staz). ja nie wiem to allegro to dziwne jest .. czepia sie lduzi z pozytywami, uczciwych, a zcesem widze ze ktos ma np 3 tys komentow z czego polowa negatywow, po prostu dno...
jU¿ pO !!! mam cycuszki !!!

" PIENI¡DZE SZCZʦCIA nie daj± ... dopiero ZAKUPY " M. Monroe

Awatar użytkownika
mona124
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: mona124 » 20 sty 2007, 14:51

A ja mam dzisiaj nerwa na allegro, bo sprzedałam telefon jakiemuś facetowi co miał zero komentarzy i nie miał w pełni aktywnego konta i najpierw pisał, że chce ten telefon, a później, że już nie chce :evil: Kurcze mogłam go odrazu usunąć z licytacji, no ale cóż chciałam dać szansę nowicjuszowi, no i masz :!:

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 20 sty 2007, 15:06

Ja miałam ponad 200 komentarzy i wszystkie pozytywne :( Dlatego tak żal mi tego konta. Do tej pory nie raczyli mi odpisać :|
A co do nowicjuszy bez pełnej aktywacji konta to ja nie mam dla nich litości, bo też już się pare razy z takimi delikwentami musiałam użerać :p

Awatar użytkownika
mona124
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: mona124 » 20 sty 2007, 15:27

No i nie wiem co mam teraz zrobić, nie wystawię mu negatywa, bo też mi wystawi, jemu to wisi, a mi szkoda bo mam same pozytywy. :evil:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”