Zjawiska paranormalne,duchy?

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Zjawiska paranormalne,duchy?

Post autor: babina7 » 13 lut 2015, 21:21

Bardzo uprościłaś. Uważam , że trzeba wszystkiego próbować aby pomóc choremu. Co to znaczy "udowodnoine naukowo"? Coś może jeszcze nie jest zbadane naukowo a jutro będzie....30 lat temu jakbyś znalazła pendriva , to byś wyrzuciła nieprzydatną rzecz i naukowo nikt by nie udowodnił że tam są zapisane jakieś dane.
Zapisywanie danych internetowych w chmurze, to już fantazja godna Lema.
zadowolona

Awatar użytkownika
cyryl-bea
Administrator Beauty
Administrator Beauty

Post autor: cyryl-bea » 13 lut 2015, 22:03

babina7 pisze: Zapisywanie danych internetowych w chmurze, to już fantazja godna Lema.
doslownie w chmurze tak (giggle , na serwerze zewnetrznym nie (angel
porownywanie egzorcyzmow do pena heh smiale porownanie

wiesz co jesli ktos ma wizje odprawiania czarow egzoryzmow nie wiem czego jeszcze posypywania popiolem bardzo prosze
ale nie kosztem leczenia konwencjonalnego, tylko rownolegle niech robi co chce jesli nie zaszkodzi oczwiscie (emo

choc ja jestem daleka od magi a to jest chyba ten kierunek (angel
cyryl-bea

Przeczytanie regulaminu ze zrozumieniem treści, jest podstawą miłej zabawy na forum!

Youtube: tu
Portal: tu
Facebook: tu

https://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... g-oczy.gif
https://beautywpolsce.com/forum/upload/1 ... Obraz1.jpg

Nataa
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Nataa » 13 lut 2015, 22:21

babina7 pisze:Co to znaczy "udowodnoine naukowo"? Coś może jeszcze nie jest zbadane naukowo a jutro będzie....
Dokładnie. Mama i babcia mi opowiadały, że 50 lat temu lekarze zalecali picie piwa kobietom w ciąży, bo dobrze robi na coś tam, nie pamiętam. Musiało to być jakoś "naukowo zbadane" .... bo była to teoria dość powszechna.
Dzisiaj wszyscy wiemy co powinna zrobić z piwem ciężarna kobieta, po latach zrobiono "nowe naukowe badania" i wyszło co innego.

Na pewno słyszałaś o tym, że kilkadziesiąt lat temu lekarze wyliczyli ile jajek można tygodniowo jeść, zrobiono naukowe badania i wykryły one, że zawierają bardzo dużo cholesterolu, więc maximum 2 szt czy jakoś tak, żeby go sobie nie podwyższać, bo wiadomo czym to grozi. Do dzisiaj lekarze odradzają jedzenie ich w dużych ilościach z tego samego względu.
A najnowsze badania wykazują, że jak jesz dużo jaj, to dostarczasz dużo cholesterolu, owszem, ale wtedy wątroba produkuje go odpowiednio mniej. A jak jesz ich mało, to wątroba produkuje go odpowiednio więcej, tyle ile organizm potrzebuje. Organizm jest mądry.

Kończę właśnie czytać "Cholesterol naukowe klamstwo" Uffe Ravnskov - powiedziałabym sensacyjnych odkryć naukowcy dokonali ... no, no! Cały czas chodzę w szoku, np. okazuje się, że jeśli się ma w starszym wieku niski cholesterol, to umiera się dużo szybciej, szczególnie dotyczy to kobiet. Autor obalił powszechnie uznawany związek pomiedzy cholesterolem a chorobą wieńcową serca i miażdżycą.

Wskazuje na karygodne błędy, niedbalstwo (w badaniach oczywiście), tendencyjność czy wręcz klamstwa, jakimi posługiwano się, aby osiagnąć takie wyniki, jakich oczekiwano. Skandaliczne manipulacje danymi statystycznymi opisuje i wyjaśnia w prosty sposób.

Demaskuje też połączenia finansowe pomiędzy firmami farmaceutycznymi i autorami wielu badań klinicznych ....
karmi sią potem takimi spreparowanymi badaniami studentów medycyny, lekarzy na szkoleniach, a oni w to wierzą i wychodzą w świat z super wiedzą, mając klapki na oczach na wszystko co inne dookoła.
Polecam Ci tę pozycję.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 13 lut 2015, 23:03

I jeszcze obniżyli normy tak, że nie znam osoby która nie ma "za wysokiego".Mój mąż to od kilku lat nie ma prawa żyć z tak wysokim poziomem (giggle .
Kto 30 lat temy znał pojęcie serwer?
zadowolona

Nataa
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Nataa » 13 lut 2015, 23:42

babina7 pisze:I jeszcze obniżyli normy tak, że nie znam osoby która nie ma "za wysokiego".Mój mąż to od kilku lat nie ma prawa żyć z tak wysokim poziomem
Obniżają normy sukcesywnie co parę lat, potem lekarze krzyczą, że jest za wysoki i ordynują tabletki, biznes się kręci. A jak obniżą na minimum, to każdy ma za wysoki i każdy musi brać tabletki, ha, ha (giggle

Jest tu kapitalny artykuł, poczytaj sobie:
Prawdy, półprawdy i kłamstwa w naukach medycznych

http://nowadebata.pl/2011/06/06/prawdy- ... edycznych/" onclick="window.open(this.href);return false;

Tyle są warte badania naukowców.

A tutaj jeszcze coś:
http://nowadebata.pl/2011/01/27/na-ile- ... medycynie/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.poradynazdrowie.manpol.pl/in ... view&id=77" onclick="window.open(this.href);return false;

http://m-forum.pl/czy-mozemy-ufac-dzisi ... 37-15.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Jutro sobie poczytam, ide spać.
Dobranoc.

Awatar użytkownika
cyryl-bea
Administrator Beauty
Administrator Beauty

Post autor: cyryl-bea » 14 lut 2015, 10:15

babina7 pisze:I jeszcze obniżyli normy tak, że nie znam osoby która nie ma "za wysokiego".Mój mąż to od kilku lat nie ma prawa żyć z tak wysokim poziomem (giggle .
Kto 30 lat temy znał pojęcie serwer?
ja (angel (giggle

u mnie w tej chwili jest 2015 30 lat temu byl 1985
lata 80 zeszlego wieku w informatyce sa okreslane mianem ogolnodostepnych sieci komputerowych a jak wiadomo w takiej sieci glownym elementem jest wlasnie serwer (thinking

widac jestesmy w innym czasie lub wymairze (giggle i to wszystko by wyjaśnialo (bronze
cyryl-bea

Przeczytanie regulaminu ze zrozumieniem treści, jest podstawą miłej zabawy na forum!

Youtube: tu
Portal: tu
Facebook: tu

https://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... g-oczy.gif
https://beautywpolsce.com/forum/upload/1 ... Obraz1.jpg

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 14 lut 2015, 13:48

Ręce mi opadają. Uczepiłyście się jednego zdania a ja nie napisałam o badaniach naukowych, tylko o faktach udowodnionych naukowo.

Są pewne rzeczy które są niepodważalne- jak to, że ziemia jest okrągła, jak to że po nocy wstaje dzień, jak to, że dzieci nie biorą się z kapusty albo nie przynosi ich bocian, albo jak to, że za emocje człowieka odpowiada mózg i związki chemiczne wydzielane przez jego struktury ! Żadne byty, duchy, demony itp. To jest czysta neurobiologia i chemia. I nie mają tu nic do rzeczy przekręty firm farmaceutycznych i innych sił nieczystych... Niepodważalnym tego dowodem są zaburzenia psychiczne mające podłoże organiczne. A w drugą stronę możemy zaobserwować jakie mogą byś somatyczne następstwa zaburzeń psychicznych wywołanych przez gwałtowne przeżycia np. stres pourazowy.

Ja wiem Nata że jesteś mądrzejsza niż wszyscy naukowcy razem wzięci, niż lekarze i durni studenci medycyny którzy jak bezwolne cielęta przyjmują za niepodważalny dogmat to co im się poda na tacy. A to wszystko jest przecież spreparowane ! Nie ma mózgu- jest byt ! Hmmm a wydawało mi się, że jednak taki mózg nawet miałam w rękach na zajęciach z anatomii na pierwszym roku studiów...

Także należy odłożyć między bajki wszystkie podręczniki to neuroanatomii i psychiatrii. Neurobiologiczne aspekty zaburzeń psychicznych to jakieś szarlataństwo.
Zapomnijmy więc o układzie limbicznym, o hipokampie i ciele migdałowatym i płatach czołowych- zapomnijmy o każdej strukturze mózgu która bierze jakikolwiek udział w powstawaniu i przeżywaniu emocji. No i wszystkie neurohormony, neurotransmitery i neuropeptydy też należy zapomnieć. Jest byt...

Nataa
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Nataa » 14 lut 2015, 14:45

viriel pisze: Żadne byty, duchy, demony itp. To jest czysta neurobiologia i chemia.
Niepodważalnym tego dowodem są zaburzenia psychiczne mające podłoże organiczne. A w drugą stronę możemy zaobserwować jakie mogą byś somatyczne następstwa zaburzeń psychicznych wywołanych przez gwałtowne przeżycia np. stres pourazowy.

Hmmm a wydawało mi się, że jednak taki mózg nawet miałam w rękach na zajęciach z anatomii na pierwszym roku studiów...

Jest byt...
- Udowodnij tutaj, że oprócz czystej neurobiologii i chemii jako przyczyn tych chorób, na 100% nie ma innych przyczyn np. bytów, które w pewnych przypadkach wg mnie są przyczynami. Proszę o dowody.
- już się tak nie chwal tymi medycznymi studiami, nie robią na nikim żadnego wrażenia, myślisz, że tylko Ty studiowałaś? A inni siedzieli w polu i siekali buraki? Niektórzy zrobili to kilka razy w życiu i zdobyli nie jeden dyplom.
- a jest byt, nie tylko jeden, ale miliony.
Bo jak jest człowiek i ma w sobie energię, dzięki której żyje (a temu chyba nikt nie zaprzeczy, bo jest to fakt powszechnie znany), to w chwili śmierci coś się z tą energią dzieje ... ona przecież nie znika. A jak pozostaje, to gdzieś jest, tu albo tam ... poczytaj trochę na ten temat, to takie dostępne w dzisiejszej dobie informacje.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 14 lut 2015, 15:39

Też mam piękną czaszkę w domu, bo studiowałam madycynę, a teraz córka, wię zaglądam do jej książek. Mam też kilka o psychologii i parapsychologii....Wiem jak mało wiem dlatego biczego nie neguję. Dusza,czy "byt" który istnieje w religiach może być falą o nieznanej częstotliwości (wszak nic w przyrodzie nie ginie).
Ktoś kiedyś przekonywał mnie, że Bóg istnieje , porównując go do fal radiowych, których nikt nie widzi a one są....Jakoś łatwiej mi uwierzyć w byty....
zadowolona

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 14 lut 2015, 16:00

dzisas, babina, wez zajrzyj do slownika.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”