P.Blida nie jest dla mnie bohaterem narodowym ale ofiara rozgrywek politycznych.Cale to najscie na jej dom bylo zupelnie dla mnie bezsensowne.Ziobro motal sie wczoraj,ze musiala byc zatrzymana zeby uniemozliwic jej uzgodnienie zeznan z p.Kmiecik przed konfrontacja pan.Ale przeciez p.Kmiecik jest od roku na wolnosci i jesli chcialy cos sobie uzgodnic to juz to dawno mogly to zrobic.A zeby bylo ciekawiej to dzis rano w TVN24 poinformowano,ze p.Kmiecik nie zlozyla zadnych zeznan obciazajacych p.Blide i nie boi sie opublikowania jej zeznan.Przyznala,ze kupowala p.Blidzie perfumy,prezenty itd ale byly one wieloletnimi przyjaciolkami.[Moja Kasia tez mi kupuje takie prezenty i ja jej tez-osobiscie nie widze w tym nic zlego]Jedyna podstawa zatrzymania p.Blidy mialy byc zeznania p.Kmiecik.Kalisto,patrzac na Twoj nick smiem przypuszczac,ze masz 20 lat...tak sie sklada,ze ja siegam pamiecia troche dalej.Pamietam dokladnie koniec lat 70-tych,goraczke sierpnia`80,wzgledny rok wolnosci i pozniej stan wojenny.Czolgi na rogatkach,przepustki,godzine policyjna.Puste sklepy,kartki na wszystko i niekonczace sie kolejki po cokolwiek.Nie wychwalam tamtego systemu.Ale nie chce zamiast czerwonego zniewolenia,czarnego zniewolenia.Jakos sobie nie wyobrazam,ze o taka wolnosc nam chodzilo.Nigdy nie przepadalam za Walesa ale zgadzam sie z nim w 100% jesli chodzi o Kaczynskich.Nie pamietam,zeby ktos byl tak bardzo zadny wladzy jak oni.W zwiazku z tym co sie dzieje po raz pierwszy w zyciu rozwazam wstapienie do partii politycznej,do Partii Kobiet.Bede walczyc o swoje prawa