Czy jest ktoś komu nie zależy na małżeństwie i dzieciach?

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Czy jest ktoś komu nie zależy na małżeństwie i dzieciach

Post autor: Sabrina » 03 sty 2011, 10:55

Ja sie cieszę,ze moje dzieci sa juz dorosłe bo gdy bym miała znów lat 20 parę i tak "lubiła" dzieci jak teraz,to na 100% żadnego bym nie miała i naprawdę cieszę sie ze jeszcze nie jestem babcią (giggle Mam prawie 5 dych i nie czuje kompletnie potrzeby niańczenia wnuków. Dzieciaki mje maja zapowiedziane,ze sorki,ale jak pojawią im sie dzieci to niech zatrudnia nianie. Ja i owszem ale tylko noworodka moge bawic i to na okrąglo,ale potem jak juz troszke podrosnie to zdaleka ode mnie.
Wracając do wybryków naszych pociech.
Bardzo,bardzo dawno temu otworzyłam rano oczy i zobaczyła,że po domu goni dwóch małych murzynków. Zamknęłam oczy ponownie,bo myslałam,ze to sen ALE TO NIE BYL O ZGROZO SEN!!!! (devil Moje dzieci dorwały puszke brązowej farby do drewna i sie nia pomalowały!!! Ponad tydzień zmywałam to dziadostwo bo nie chciałam uzywać rozpuszczalnika,bo była to za duża powierzchnia ciala. (angry
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

cytryna88
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: cytryna88 » 03 sty 2011, 16:28

Witajcie, ja jestem taką osobą w połowie :) małżeństwo- nie, dzieci- tak (ale to daleka przyszłość). Chcę stworzyć z kimś cudowny związek, zbudować szczęśliwą rodzinę, ale nie mam zamiaru brać ślubu, do niczego mi on nie jest potrzebny- to tylko papierek, a skoro i tak chciałabym podpisać intercyzę, to już kompletnie nie widzę sensu :) Pozdrawiam

Awatar użytkownika
katelg
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: katelg » 06 sty 2011, 14:20

Idealiste nie jesteś egoistką, po prostu nie jesteś też męczennicą i chcesz mieć czas dla siebie, jak najbardziej masz do tego prawo, jesteś młodą zapewne atrakcyjną dziewczyną więc nic dziwnego ze ciągnie Cię na imprezy, do facetów czy też do chwili spokoju przy kawie (yes) Dzieci w młodym wieku ma plusy takie że jak ono dorośnie to będziesz miała pewnie swoją drugą młodosć podczas gdy wtedy reszta Twoich koleżanek zakopie się w pieluchach (rofl) Nie przejmuj się dalej bo jak się trochę wyszalejesz i będziesz szczęśliwa to dziecko też będzie się lepiej czuło ze szczęśliwą mamą (sun
23 MARCA 2009 Dr Skwiercz anatomy mentor cpg333 545 i 485:)

W planach wymiana na okrągłe, nosek, usta i lipo :)

Awatar użytkownika
loomya102
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: loomya102 » 06 sty 2011, 17:52

Witajcie, przyłączę się do tematu :)
U mnie jest tak, małżeństwo Ok, ale dzieci.... hmmm nie teraz i długo jeszcze nie,
Niekiedy wydaje mi się , ze dziwna jestem, ale małe dzieciaki wcale mnie nie rozczulają, a denerwują. Nie mam cierpliwości do tego, ani nie chce mieć. Wystarczyło mi jak naoglądam się jakie potrafią być dzieciaki moich przyjaciółek. (headbang (headbang Urwanie głowy.

Ogolenie to jakaś anty w tym temacie jestem .
08.12.2010 całkowita korekta nosa, Dr. Skupin, już po :)))) http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 72#p692172" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
idealiste
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: idealiste » 19 lut 2011, 21:57

Dziewczyny macie zupełną rację. Pomimo, że sama mam dziecko to też nie mam tego instynktu.
Już NIGDY nie chcę mieć więcej dzieci. Rodzina uważa, że jeszcze zmienię zdanie,ale ja wiem, że nie. Nie mogę się doczekać aż mój maluch pójdzie do przedszkola, szkoły, a potem może jechać na studia do innego miasta (giggle
loomya102 pisze: Niekiedy wydaje mi się , ze dziwna jestem, ale małe dzieciaki wcale mnie nie rozczulają, a denerwują. Nie mam cierpliwości do tego, ani nie chce mieć. Wystarczyło mi jak naoglądam się jakie potrafią być dzieciaki moich przyjaciółek. (headbang (headbang Urwanie głowy.
co racja, to racja
10.09.10 DR. Stańczyk 365 cc
Marzec 2015 kreski permanentne
W kwietniu 2015 pozbylam sie aparatu na zeby ;)

Kwiecien 2015 powiekszenie ust 1 ml

Awatar użytkownika
headie
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: headie » 20 lut 2011, 11:17

No OK dziewczyny, ale co na to wasi partnerzy, przez życie z reguły idzie się w parze. A chyba coraz mniej z nich nie chce mieć dzieci. Zauważyłam, że właśnie mężczyźni aktualnie bardziej wyczekują potomka choć to nie oni ponoszą trud ciąży, porodu a czasami nawet z pielęgnacji i wychowaniu mają uchybienia. Mój mi kiedyś powiedział , że jakby to było możliwe to z chęcią by chodził w ciąży i urodził dziecko, hehhe łatwo powiedzieć wiedząc że to niemożliwe.

Awatar użytkownika
Judix
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: Judix » 20 lut 2011, 12:34

Wow, widzę, że jednak przyrost naturalny w Polsce nie zapowiada się tak optymistycznie. (giggle
Może mężczyźni bardziej chcą dzieci, bo wciąż obowiązuje zasada, że każdy facet powinien spłodzić syna, postawić dom i zasadzić drzewo. (mdr Ale z drugiej strony jest też instynkt macierzyński, który mimo wszystko u większosci kobiet się ujawnia.
Ja osobiscie nigdy dzieci nie lubiłam, więc nie zamierzam żadnego urodzić. Zamierzam skończyć studia i poswięcić się karierze zawodowej. Wolny czas chcę poswięcać swoim licznym hobby i nie wyobrażam sobie siebie niańczącej dzieciaka. Gdybym była matką wczesniej czy później wylądowałabym na komisariacie (rofl Jakbym miała być złą matką lepiej nie być w ogóle, prawda? Jeżeli chodzi o małżeństwo to chyba niekonieczna dla mnie będzie żadna formalizacja związku. Chociaż wolałabym tam kiedys utworzyć stały związek. Myslę, że niefajnie byłoby zostać na starosć samemu. (clin

Awatar użytkownika
Lubka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Lubka » 20 lut 2011, 18:28

Hmmm...u mnie instynktu macierzynskiego wciaz brak, choc zblizam sie powoli do 30stki-niebawem koncze 28lat.
Jeszcze do niedawna wydawalo mi sie, ze moze jakby moj partner chcial dziecka to i ja bym nabrala checi, ale poki co mi samej coraz bardziej sie odechciewa-tzn nie mam nic przeciwko malym dzieciom-znajomi maja cudowna 3latke, z ktora bardzo lubie przebywac, jest bardzo inteligentnym i zabawnym dzieckiem i lubie ja bardzo, ale fajnie, ze widze sie z nia jedynie co weekend i w domu mam swiety spokoj, nikim nie musze sie zajmowac, odp na te liczne pytania typu A DLACZEGO?? A PO CO?? A CO TO?? itp dobrze mi tak, jak jest. CZasem mam takie mysli co zrobie, jezeli za 10-15lat dojde do wniosku, ze jednak to byla zla decyzja i trzeba bylo postarac sie o dziecko poki byl na to czas, ale z drugiej strony pchac sie teraz w pieluchy w obawie, ze keidys bede mogla tego zalowac?? moj partner jest zdecydowanie na NIE jezeli chodzi o posiadanie wlasnych dzieci, wiec nie musze sie martwic o niego w tej kwestii i moge sobie pozwolic na nieposiadanie dzieci bez wyrzutow sumienia, ze pozbawiam go w ten sposob czegokolwiek. Mysle, ze jakbym jednak chciala, to zgodzilby sie-dla mnie, ale wiem, ze nie jest to jego marzeniem i ze cieszy sie, ze ja poki co jestem rowniez na NIE.
Moze gdyby nasze zycie sie inaczej potoczylo i stac by nas bylo, zebym mogla sobie spokojnie siedziec z dzieckiem w domu i o nic sie nie martiwc, to inaczej bym do tego podchodzila-a tak, jak sobie pomysle, ze musialabym sie zajmowac i wychowywawniem dziecka i praca i nie moglabym tu w uk liczyc na niczyja pomoc, zeby ktos mi sie zaopiekowal dzieckiem, odebral z przedszkola itp to mam przed oczami jedynie wizje wiecznej bieganiny, za krotkiej doby na wszystko i ciaglego zycia w stresie i biegu a po co mi to?? Nie, zdecydowanie mi sie taka wizja nie podoba i w takim razie dziekuje za maciezynstwo (clin
12.07.10Nagor460cc/520drBroma
16.12.10wymianaNatrelleMX370drBroma
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... &start=110" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 32#p637332" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 76#p642476" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 82#p655082" onclick="window.open(this.href);return false;

cytryna88
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: cytryna88 » 23 lut 2011, 13:39

Ja chcę mieć dzieci. Nie wyobrażam sobie, że na starość zostanę całkiem sama. Chciałabym mieć fajną rodzinę, ale jak na razie nie jestem jeszcze gotowa na dziecko, chociaż pomału malutkie ubranka zaczynają mnie rozczulać... ;)

Awatar użytkownika
malutka
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: malutka » 10 lip 2011, 22:35

żadnych dzieci, mam na nie uczulenie (dull
2006 525cc McGhan dr Kuna
2014 CKN i korekta uszu - dr Kuna
2016--> pęknięcie implantu, wymiana na Sebbin 645cc- dr Kuna :)))

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”