DOMOWE ZWIERZACZKI cz. 6

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
ulla10
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: DOMOWE ZWIERZACZKI cz. 6

Post autor: ulla10 » 01 mar 2013, 09:59

Śliczności!!!!
Zgaduję :)
Brytyjski krótkowłosy, brytyjski długowłosy i ragdoll (ewentualnie neva) :))

A ja się ciężko zastanawiam nad drugim :) normalnie wstyd.
24.02.2017. Dr Mariusz Wysocki- CKN

Awatar użytkownika
koteklewek
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: koteklewek » 01 mar 2013, 10:40

dyduska- Slicznosci!!!!!!!ale musisz miec wesolo w domu:)bardzo rozrabia taka gromadka?:>:)

Awatar użytkownika
Ala ma kota
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: Ala ma kota » 01 mar 2013, 10:43

rzeczywiście śliczniaki.

a drugi kot to zwykle fajny przyjaciel i przytulanka pierwszego, no, chyba że się nie polubią (whew
ale jeśli drugi przychodzi jako małe kocię to problemu nie powinno być :)
Beauty w Polsce jest już na FB https://www.facebook.com/portalbeautywpolsce" onclick="window.open(this.href);return false; ZAPRASZAMY!!!

Jeśli wciąż nie spotkałaś mężczyzny, u boku którego chciałabyś się zestarzeć, nie przejmuj się. Bez mężczyzny też się zestarzejesz. Może tylko później. /Maria Czubaszek/

Awatar użytkownika
dyduska
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: dyduska » 01 mar 2013, 11:48

Dzięki dziewczynki (kiss

ulla10 strzelilas w dziesiątkę (clapping

koteklewek oczywiście rozrabiają te łobuzy. Musiałam pozbyć się firanek bo chowanie sie za nimi i polowanie jeden na drugiego to była ich ulubiona zabawa. Chyba możecie sobie wyobrazić jak moje firanki wyglądały po jakimś czasie (giggle Teraz jak rozwieszam prześcieradła i duże ręczniki na suszarce to uprawiają te swoje podchody a ja mam przy okazji wytartą praniem podłogę (giggle (mdr Nie mogę mieć żadnych figurek i wazonów bo moja biała kotka lubi spychać wszystko z mebli i patrzeć jak lecą i lądują na podłodze. Nie ubolewam z tego powodu bo nawet nie lubię takich pierdółek ale jak jedziemy w odwiedziny do mojej mamy to biję rekordy w łapaniu spadającej porcelany (whew Ona jest głucha więc chyba potrzebuje większej stymulacji innych zmysłów i sobie ją zapewnia (rofl Jest tez bardzo gadatliwa o dziwo. Ich łobuzerstwo nie przeszkadza mi zupełnie. Jedno czego nie lubię to gubienie sierści. Mój dzień zaczynam od odkurzania a i tak za chwilę jest to samo. Teraz przed wiosną przechodzimy najgorszy okres znowu. Masakra. Chciałabym zeby był jakiś złoty środek na to wypadanie kłaczków.
6.05.2010 - lip lifting - dr Broma - super!!!
25.10.2012 - powiekszam piersi :-) - dr Broma - juz po - Natrelle 410 MX - pojemność 370

Awatar użytkownika
koteklewek
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: koteklewek » 01 mar 2013, 13:49

no te kudły to makabra...znam ten bol... ale to chyba jedyny minus kociaków:)no i wlasnie ten okres wiosna/lato (whew no i te demolki w domu (giggle usmialam sie jak sobie wyobrazilam te akcje ratowania bibelotow u Twojej mamy :) zawsze chcialam miec 2 albo 3 kotki i chyba pojde za Twoim przykladem niedlugo:> to musi byc rozkoszna sprawa patrzec na nie jak sie razem bawia, wyglupiaja:)

Awatar użytkownika
jsia
Moderator Globalny
Moderator Globalny
Kontakt:

Post autor: jsia » 01 mar 2013, 17:01

kot_brytyjski.jpg
A ja zachorowałam na brytyjczyka, czy one też tak gubią sierść? Mają krótki włos, więc może nie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zapraszamy do odwiedzenia naszego portalu oraz profilu na Facebooku:

http://beautywpolsce.com

https://m.facebook.com/portalbeautywpol ... ale2=pl_PL

Awatar użytkownika
ulla10
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ulla10 » 01 mar 2013, 17:32

No to wesoło z taką gromadką :)
Moja jest bardzo, bardzo grzeczna, nie zniszczyła niczego w domu.
Jedyne na co trzeba uważać, to napoje w szklankach, kubkach...uwielbia wylewać i bawić się rozlanym płynem :)))))
No i opuszczać klapę kibelka, bo wiadomo, że woda w wc najsmaczniejsza :))))

Ps. Jsia, moja znajoma ma brytyjczyka i sierści jest sporo, ale ona akurat nie jest fanką odkurzania więc może dlatego. Najmniej zostawia ponoć rosyjski niebieski, chyba że zdecydujesz się na Sfinksa, wtedy to już w ogóle problem z głowy.
Przy mojej nevce nie jest źle. Przy odkurzaniu 2 razy w tyg. praktycznie nie widać sierści. Teraz na wiosnę zaczęło się trochę pojawiać, ale wyczesuję ją co 2-3 dni (bardzo to lubi) do tego furminator raz na tydzień i jest spoko, nic nam w zupie nie pływa :D
Co do krótkiej sierści, to mniejsza kłopotliwość może być złudna. Miałam dawno temu dalmatyńczyka, to był dopiero hardcore!!!! Twarda, krótka sierść wbijała się w dywany, kanapy....Była w pralce, w szufladach, ciuchach WSZĘDZIE!
Jeszcze kilka lat po odejściu suni znajdywałam jej sierść w zakamarkach chałupy, a jestem raczej pedantką, więc to nie wina niedosprzątania.
24.02.2017. Dr Mariusz Wysocki- CKN

Awatar użytkownika
jsia
Moderator Globalny
Moderator Globalny
Kontakt:

Post autor: jsia » 01 mar 2013, 17:43

Masz rację, taką krótką sierść pewnie dużo trudniej usunąć.
A wiecie może jak kot reaguje na królika? Jak małego bym wzięła, to chyba i kot i królica by się przyzwyczaiły?

Awatar użytkownika
koteklewek
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: koteklewek » 01 mar 2013, 18:48

jsia mysle ze tak. Nie powinno byc problemu jesli kotek bedzie malutki. Krolik moze byc lekko zestresowany na poczatku, ale jak zobaczy ze kociak nie ma zlych intencji to wszystko bedzie ok. A kot sie tak przyzwyczai do krolika i z nim zzyje, ze jak dorosnie to nie powinien na niego polowac.

oj rosyjskie niebieskie tez mi sie strasznie podobaja....tez rozwazam te rase:) no generalnie to duzo kotow mi sie podoba :batte to sa cudne stworzenia

Awatar użytkownika
jsia
Moderator Globalny
Moderator Globalny
Kontakt:

Post autor: jsia » 01 mar 2013, 20:31

A nie orientujecie się, jak to jest z alergią, tzn. sierść którego kota jest najmniej uczulająca (poza tymi łysymi oczywiście, bo takie mi się nie podobają)?

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”