Nałóg - papierosy..

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
foka
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: foka » 13 lis 2006, 18:12

Dziewczyny trzymajcie się!
Paliłam nałogowo 10 lat /no może nałogowo z 8 lat ale w sumie 10
Bardzo lubiłam to, zawsze mówiłam że pale bo lubie a nie bo muszę
ale mój mąż był i jest zaciekłym wrogiem i w zasadzie musiałam rzucić
było ciężko ale nie stosowałam żadnych plasterków ani innych specyfików
bo moim zdaniem to takie oszukiwanie..
w pracy jak szefowa usłyszała że chce rzucić to złośliwie zostawiała dla mnie paczkę papierosów! :evil:
ale dałam rade! nie pale już trzy lata! :-D
ale czasami nadal mnie ciągnie :( :roll:
trzymajcie się!
Przecież jesteście twarde babki!!!!
aaaa i wcale nie przytyłam!

Awatar użytkownika
szpaczek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: szpaczek » 13 lis 2006, 18:23

No wlasnie co jest z tym tyciem :? mnie sie tez jakos specjalnie nie przytylo (taraz zbieram cialka na zime :-D ) i tez nie stotowalam wspomagaczy (sporadycznie gume) dzisiaj juz mnie wcale nie ciagnie, papierosy moga nie istniec.
WYZNANIE EX-DZIEWICY
Diabłu dam miłą chwileczkę
By zaś odpust zjednać
Panu Bogu świeczkę
Mnie już niepotrzebna
Jonasz Kofta

Awatar użytkownika
lena83
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: lena83 » 14 lis 2006, 09:24

mi w piatek minie miesiac od kiedy nie pale. tym razem bylo latwiej, nerwy na poczatku tradycyjnie masakra oh(m1 ale tym razem nie musialam co chwile czegos zjadac, nawet nie mialam apetytu i wyjatkowo szybko minela mi chec na papierosy bo juz po okolo 5 dniach. moze to dlatego ze po ostatnim rzuceniu palenia minelo tylko 7 m-cy a wtedy niepalilam juz kolo 8 m-cy. pierwsze rzucanie to byla tragedia, teraz dziwnie latwo poszlo, bez zadnych plasterkow, tabletek itp. Alez jestem szczesliwa :-D od razu zrobilam remont zeby mi nie smierdzialo w domu tym swinstwem.
21/12/2005 Skupin <okrÂągÂłe, 325cc pod miĂŞsieĂą>

Awatar użytkownika
foka
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: foka » 14 lis 2006, 12:56

lena gratulacje i wytrwałości!!
ja miałam taką prace że z nudów paliłam jednego za drugim :roll:
i musiałam czymś ręcę zająć, to sobie wymyśliłam słomki...
zwykłe takiedo picia, ciełam na pół i się nimi bawiłam i gryzłam :-)
a w przerwach jadłam tony chrupek kukurydzianych
na wadze ani pół kilo mi się nie pojawiło
Myśle że tycie to też siła woli..... znajomy jak rzucił palenie to zaczął jeść garściami landrynki
i przytył chyba 5 kilo :roll:

Awatar użytkownika
Julia malec
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: Julia malec » 17 lis 2006, 19:02

zaczelam palic w liceum i tak mi zostalo, chociaz nie pale duzo to zwlaszcza na imprezach...sama jak widze kobiete idacą z papierosem to mnie to przeraza..teraz postanowilam totalnie powiedzie stop, ale w pracy jest dosyc ciezko kiedy inni palą, do tego kawka i pogaduchy...trzeba miec cholernie silna wole, zeby przestac..mam nadzieje, ze wytrwam w postanowieniu..teraz weekend wiec zobaczymy efekty
:)

fenka29
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: fenka29 » 05 lut 2007, 00:21

Paliłam kilkanaście lat - ostatnio bardzo dużo. Sądziłam, że nie uda mi się przeżyć 1 dnia bez papierosa - a jednak.....: nie palę już ponad 2 tygodnie i o dziwo wcale nie było tak krytycznie jak się spodziewałam. Ale skłamałabym pisząc, że czasem nie ciągnie. Na przykład teraz... eh.... :|
03.08.2006 - anatomy 350 pod gruczo³ - BRZUCHAÑSKI
25.02.2009 - odwrĂłcenie implantu - poprawka
12.01.2026 wymiana implantów - okrągłe 450 - Brzuchański

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 05 lut 2007, 12:03

Nienawidzę papierosów i wkurza mnie jak ktoś pali przy mnie bez pytania wrrrrrrrr
Jak chcę się truć to proszę bardzo, ale mnie i innych niepalących proszę oszczędzić. Niestety w tej kwestii jestem nietolerancyjna- dbam o zdrowie i nie chce żeby ktoś to niweczył, szczególnie że zatrutego powietrza to ja mam pod dostatkiem bo mieszkam na śląsku :(
Anegdotka z życia wzięta- pani domu poszła zapalić do kuchni. Osoba która przyszła z wizytą na to, że dobrze, że szanuje niepalących i że nie pali przy swoich dzieciach, a ta na to, że ona nie chce żeby jej firanki i tapety poszarzały lub pożółkły- bez komentarza.
Ja generalnie zawsze staram się wspierać wszystkich co starają się rzucić- tak więc, trzymam za was kciuki dziewczyny :-)

Awatar użytkownika
katrinn
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: katrinn » 05 lut 2007, 16:29

przyznam się że paliłam... początki oczywiście w szkole w 1 kabinie WC stały nas 3 na muszli jedna stała na podłodze, żeby podczas nalotu nie było za dużo nóg stojących :badgrin: teraz nie palę chociaż jak jest impreza i % to nad jednym i drugim nie mam kontroli :-D ale to są wyjątki. Z papierosów wyleczyły mnie dzieci. Nie paliłam przed ciążą i w czasie później za dużo obowiązków i brak okazji. Denerwuje mnie [smilie=real mad.gif] jak ktoś pali idąc ulicą, nawet dzisiaj paliła koło mnie lalunia na przejściu dla pieszych i wypuszczała dym w naszą stronę :evil: dobrze że zapaliło sie zielone bo miałam zwrócić jej uwage i to nie chodzi o mnie ale o dzieci mój starszy syn ma astmę więc tym bardziej jestem wrogo nastawiona :evil:
virriel pisze:Jak chcę się truć to proszę bardzo, ale mnie i innych niepalących proszę oszczędzić.
16.05.07- plastyka brzucha ju¿ po [smilie=happy.gif]

Awatar użytkownika
milucha
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: milucha » 12 lut 2007, 21:25

Kopce jak komin....pare lat temu rzucilam,w dwa pierwsze dni mialam plaster anty potem obeszlo sie bez za to spozylam tone czekolady,gumisiow i tym podobnym.. Nie palilam cale trzy lata.. Przez glupi przypadek dalam sie wciagnac i teraz pale i pale i pale.. a obiecalam sobie, ze rzuce bo podobno blizny po OP dluzej sie goja jak sie pali. Wytrzymalam trzy dni (jakies poltora tygodnia temu ) i zwalajac na "nerwa" zaczelam znow wrrr...
Moze oglosze na forum,ze rzucam palenie i potem glupio mi bedzie jak znowu zaczne.? ;)
Marzenia sie spelniaja,trzeba tylko mocno chciec...

Awatar użytkownika
violka123
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: violka123 » 07 mar 2007, 08:32

ja chce tez juz przestac !!!!! :evil: poczytalam tu o tym biorezonansie i zaraz bede szukala czy gdzies to robia w Poznaniu ,moze to pomoze .Juz tyle razy probowalam i nic tylko w ciazy mi sie udalo i glupia ja glupia po ciazy znow zaczelam :roll: niccorete (nie pamietam jak sie pisze)gumy i cukierki na mnie zero efektu ,maja tak paskudny smak (jakby sam pieprz) ze sama mysl ze mam wziac mnie odrzucala ,wiec nie bylo to motywujace.Najgorsze ze lubie palic (jesu to juz prawie18 lat )ale dobija mnie wlasnie zapach w domu ,ciuchy ,wlosy ,oddech .Pedze szukac gdzie ten biorezonans ,jak ktos to robil to prosze o motywacje bo poprzednie posty bardzo pomogly :-)-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------cd.znalazlam w Poznaniu tylko firme BICOM MONADITH ,CENA ZABIEGU 138 ZL. a moze ktos zna jeszcze jakies adresy albo umie lepiej szukac PDT_Love_04 plissssss

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”