Mnie powiem szczerze ruszył strasznie ten reportaż o tej niani, która odebrała matce dziecko. Powiem szczerze, od samego początku stałam po stronie matki.
Czy naprawdę nikt nie zwrócił uwagi, że tej kobiecie zamordowano męża i pewnie przeszła przez piekło, ale ona jest jego matką i sam fakt, że chciała już po jakimś czasie przejąć pełną opiekę nad dzieckiem dowodzi tylko tego, że kobieta wyszła na prostą i chciała właściwie poukładać swoje życie.
Ta niania to ewidentna psycholka, niszczy małe dziecko dla swoich egoistycznych pobudek. Przecież widać, że łże jak pies. I nie oponowała, kiedy dziecko zaczęło mówic do niej mamo, może go nawet do tego nakłaniała. Współczuję tej matce, może nie jest idealna i popełniła wiele błędów, ale bez przesady.
No i sąd, który tymczasowo umieścił dziecko u niani, która teraz przez 3 miesiące będzie nakłaniać dziecko przeciwko matce. Tragedia i skończy się jeszcze może tym, że sąd wyda wyrok ograniczający prawa rodzicielskie matce. Dla mnie masakra i najśmieszniejsze jest to że w tym kraju nikt nie czepia się rodzin maltretujących dzieci dopóki nie dojdzie do tragedii, a tu kobieta chce się zajmować dzieckiem i nie może, a oferuje mu świetne warunki. Dla mnie porażka. Każdy z nas popełnia błędy i nawet, jeśli ta matka nie była ok, to trzeba teraz dać jej szansę. Nie wygląda mi na potwora, ale na kobietę która ma świadomość, że nie byla do końca ok, ale chce to w tej chwili zmienić.