Blondynki Blondyneczki cz.2.

Piękni i Sławni Ludzie ... Tematy zwiazane z zyciem gwiazd i znanych ludzi. Plotki i ploteczki.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 14 gru 2007, 14:06

Niestety rozczaruję Was z tą książką, bo nie jest ona poświęcona tylko i wyłącznie operacjom piersi i wogóle plastycznym, a bardzo rozległemu tematowi jakim są tworzywa sztuczne w medycynie. Zresztą nie jest to publikacja popularnonaukowa, tylko wielkie opasłe tomisko pisane czysto medycznym językiem, dodatkowo wydane w bardzo małym nakładzie :(

Awatar użytkownika
Rina
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Rina » 14 gru 2007, 16:04

virriel pisze:Niestety rozczaruję Was z tą książką, bo nie jest ona poświęcona tylko i wyłącznie operacjom piersi i wogóle plastycznym, a bardzo rozległemu tematowi jakim są tworzywa sztuczne w medycynie. Zresztą nie jest to publikacja popularnonaukowa, tylko wielkie opasłe tomisko pisane czysto medycznym językiem, dodatkowo wydane w bardzo małym nakładzie :(
Nie rozczarowalas :) Domyslalam sie, ze to nie bedzie broszurka dolaczony do "naj".
Pomyslalam, ze skoro taka ksiazke( czy opasle tomisko - zwal jak zwal ;) ) masz, to zaoszczedzisz mi czasu przy dochodzeniu do tego, czego ja wogole mam szukac :p Jest duzo bibliotek na terenie calej polski, jeszcze wiecej ksiegarnii medycznych. Uwazam, ze jest duza szansa na jej znalezienie, a i wiele osob by poszerzyło wiedze swoją z tego zakresu.
A językiem medycznym mnie tu nie strasz diablico, bo on wcale nie taki straszny hihi ;)
Nie wymagam wiele od życia. Jestem symbolem seksu i to mi wystarcza :)

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 14 gru 2007, 17:39

Rina pisze:
Nie rozczarowalas :) Domyslalam sie, ze to nie bedzie broszurka dolaczony do "naj".
Pomyslalam, ze skoro taka ksiazke( czy opasle tomisko - zwal jak zwal ;) ) masz, to zaoszczedzisz mi czasu przy dochodzeniu do tego, czego ja wogole mam szukac :p Jest duzo bibliotek na terenie calej polski, jeszcze wiecej ksiegarnii medycznych. Uwazam, ze jest duza szansa na jej znalezienie, a i wiele osob by poszerzyło wiedze swoją z tego zakresu.
A językiem medycznym mnie tu nie strasz diablico, bo on wcale nie taki straszny hihi ;)
Wątpię żeby można było znaleźć w księgarniach, a bibliotekach to raczej tylko przy Akademiach Medycznych- to jest stara książka, z połowy lat 70-tych wydana w nakładzie 5 tysięcy egzemplarzy. Jak będę miała chwile czasu to postaram się zrobić jakieś skany jeśli chcecie ;) (wogóle to mam bzika na punkcie starych książek medycznych- jak macie coś interesującego do odstąpienia to proszę o kontakt- im starsza książka tym lepsza. Najbardziej poszukuję książek z zakresu chirurgii wydanych najpóźniej w latach 60-tych XIX wieku).
A z tym językiem medycznym to jest tak, że jak się w tym siedzi to jasne, że nie straszne, ale jak się jest laikiem i ma się tylko podstawową wiedzę z anatomii, chirurgii, immunologii i biochemii to może być ciężko przebrnąć przez taką publikację. I to działa w każdą stronę- ja np. ostatnio zaczęłam interesować się giełdą ponieważ zamierzam spróbować tam swojego szczęścia ;)- kupiłam sobie parę książek, ale musiałam zacząć od takiej pisanej właśnie dla laików, bo nie miałam żadnego obycia z fachowym słownictwem jakiego używano w poważniejszych publikacjach jakie zakupiłam :p

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: nesia » 14 gru 2007, 20:04

virriel jaki tytuł tej księgi :?:
23.02.07 - ;)

Uroda to weksel honorowany na całym świecie za okazaniem.
Giacomo Casanova

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 15 gru 2007, 13:01

A nie napisałam?
"Tworzywa sztuczne w medycynie"- praca zbiorowa :p

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: nesia » 15 gru 2007, 16:46

Dzięki. Może i pisałaś a ja przeoczyłam, nie wiem 8-) Bynajmniej już mam jasność :-)
23.02.07 - ;)

Uroda to weksel honorowany na całym świecie za okazaniem.
Giacomo Casanova

Awatar użytkownika
viki
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: viki » 15 gru 2007, 17:02

juz widze szturm na biblioteki przy uczelniach medycznych i pytanie z goraczka w oczach "czy ma pani "tworzywa sztuczne w medycynie?" 8-) 8-)

wiem ze w polsce jest około 17 bibliotek które maja kazda ale to kazda ksiazke, która ukazała sie w Polsce. wydawca ma obowiazek przesłac jeden egzemplarz takiej ksiazki do tych własnie bibliotek. jedna to chyba ksiaznica w szczecinie druga jest chyba we wrocku ale pewnosci nie mam
Kocham mój nowy biust. Szkoda, że nie poszłam na zabieg wcześniej....

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 15 gru 2007, 21:35

Chyba faktycznie nie napisałam- sorki :p 8-)
Nawet nie wiedziałam, że są takie biblioteki- to bardzo przydatna informacja :-D Tylko ciekawe od kiedy działa taki system, bo to też bardzo istotne :roll:
A ja zamierzam niedługo przepuścić szturm na białe kruki Jagiellonki :-D Wiem, że istnieje książka z początku XX wieku poświęcona chirurgii plastycznej, oczywiście bardziej rekonstrukcyjnej aniżeli kosmetycznej, niemniej ja już zacieram rączki na samą myśl że ta książka w nie trafi :-D

A nie dostaniemy po łapach za rozmowy nie na temat? :p

Awatar użytkownika
viki
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: viki » 16 gru 2007, 19:40

jezeli sie zaraz skonczy to nie.... ;) w koncu od najsławniejszej blondi sie zaczeło :badgrin:

ten system działa od dawna, tzn od co najmniej 20 - 30 lat

i zakonczmy na tym watek o ksiazkach
Kocham mój nowy biust. Szkoda, że nie poszłam na zabieg wcześniej....

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 03 sty 2008, 21:40

jako ze temat ucichl i nikt nie wkleja blond pieknosci to ja was znowu zanudze moja blondi ;)
http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... ry2918.jpg http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... _13321.jpg http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... k24/26.jpg

no dobra narazie tylko tyle oh(t1
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

Zablokowany

Wróć do „Celebrities”