A gdzie robiła Doda? cz.II

Piękni i Sławni Ludzie ... Tematy zwiazane z zyciem gwiazd i znanych ludzi. Plotki i ploteczki.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
groszek
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: groszek » 02 gru 2006, 01:41

taaa robi to co kocha czyli głównie znajduje sie w centrum uwagi i niestety na tym notrycznym wybuchu prożności sie kończy, a na marginesie - to ze ktos ma dobry głos i potrafi śpiewać nie oznacza jeszcze ze jego muzyka porwie tłumy :roll:
czy to mi³oœÌ w twoich oczach?... czy masz tylko przekrwione bia³ka?

Awatar użytkownika
gracja
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: gracja » 02 gru 2006, 11:00

Ale w tym przypadku porywa.....
A która gwiazda nie lubi być w centrum uwagi???Każda ma swoje pięć minut i wykorzystuje je tak, jak chce. A skąd wiesz, że jest próżna??? Rozmawiałaś z nią?? Widziałaś jak się zachowuje "na żywo"??? Pamiętaj, że oceniasz jej medialny wizerunek, który zapewne jest tak daleki od rzeczywistości jak stąd do Meksyku...
Ona ma świetny głos i potrafi przykuwać uwagę, a o to chodzi w showbuisnesie - po co komu kolejne szare myszki(np. Brodka, która zapewniam Cię jest próżna i "ma muchy w nosie" - przynajmniej tak się zachowywała za sceną, kiedy miałam z nią kontakt) Żeby być dziś zauważalnym trzeba szokować, bo tą drogą łatwiej dostać się do odbiorców.
Nie słucham jej muzyki, ale czasem jestem zmuszona śpiewać jej utwory - nie należą do najłatwiejszych od strony technicznej. Nie jestem fanką jej odzywek, śmiechu i gadek, ale czy każdy musi się zachowywać tak samo?? Podziwiam ją za to, że wykorzystuje te 5 minut i za baaardzo silną psychikę, która pozwala jej słuchać, ale nie słyszeć tych obelg rzucanych w kierunku jej osoby...To jest dopiero sztuka
...czemu ze wszystkich pragnieñ na ¶wiecie to Ty mnie wybra³e¶.....

Awatar użytkownika
groszek
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: groszek » 02 gru 2006, 12:13

... i zapomniałaś dodać ze przy tej całej swojej fajności stanowi bardzo zły przykład dla dzieci w wieku szkolnym, a mówie tak bo jestem poprostu matką...
czy to mi³oœÌ w twoich oczach?... czy masz tylko przekrwione bia³ka?

Awatar użytkownika
Merlinka
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Merlinka » 02 gru 2006, 12:54

uwazam ze prowokacja dobrze sie sprzedaje i pozwala na osiagniecie rozglosu stosunkowo niewielkim kosztem(stosuunkowo bo oczywiste jest ze Doda tez placi jak juz napisala Gracja za postawe ktora przyjela). ale rozglos mozna tez zdobyc nagrywajac dobre interesujace plyty. Doda wybrala chyba te latwiejsza droge. niektore jej piosenki podobaja mi sie i czasem zastanawiam sie czy nie docenialabym jej bardziej bez tej jej calej kiczowatej oprawy

Awatar użytkownika
GoniaL
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GoniaL » 02 gru 2006, 17:36

Nie fałszuje i potrafi wrzeszczeć śpiewając, co obecnie jest w modzie. Barwa głosu też nie powala na kolana :roll: . Tylko dzięki swej ekscentryczności (często poza granicami dobrego smaku) udało jej się zaistnieć wśród tysięcy podobnych. Niech jej się wiedzie, niech zarabia pieniądze póki może, ale na zawsze pozostanie tylko gwiazdką. Gwiazda ma klasę i prawdziwy talent. Tak rozrózniam te dwa pojęcia często jednak zamiennie stosowane...

Nicole
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Nicole » 02 gru 2006, 18:53

zgadzam sie z Gonia. Niech sie Dodzie wiedzie bo i czemu nie, silna psychike ma i za to ja podziwiam (ale za nic wiecej...), lecz gwiazda wiekszego formatu ona raczej nigdy nie bedzie.

Awatar użytkownika
gracja
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: gracja » 02 gru 2006, 23:22

Groszku większość gwiazd i ludzi showbuisnessu stanowi zły przykład dla dzieci. Pamiętam, że swego czasu dzieciaki na osiedlach śpiewały piosenkę Liroy'a - Scyzoryk - byłam w szoku. Teksty Dody i jej wypowiedzi są chyba mniej szokujące niż Liroy'a.
Kazimiera Szczuka ma wadę wymowy podobnie jak Muniek, który też jest medialny - wpuszczanie kogoś z wadami wymowy do telewizji też nie jest zbyt pedagogiczne.
Merlinko zgadzam się i z Tobą, że rozgłos można zdobyć nagrywając płyty ze świetną muzyką, ale to niestety nie uchroni nas przed krytyką sfrustrowanych Polaków. Przykład - Piotr Rubik - kompozytor, który pisze muzykę od lat - dziś ma swoje pięć minut. Napisał przepiękne Oratoria i co? I na forach ludzie wieszają na nim psy - że to kicz a nie muzyka. Że jest idiotą bo sobie włosy przefarbował na blond - że to drugie beztalencie takie jak Wiśniewski......Szkoda słów. Będąc osobą medialną nie możemy uchronić się przed wszechobecną krytyką. Polacy krytykują wszystkich i wszystko - jeśli do głosu się nie można przyczepić to można do wyglądu, a jak nie do wyglądu to do barwy głosu.
GoniaL a która obecnie barwa głosu powala na kolana??Brodki, Kozidrak, Krawczyk, Rodowicz, Spears, Clarkson???? Bo ja niestety nie mogę znaleźć takiej kobiety, która barwą swojego głosu powoduje u mnie dreszcze.

Awatar użytkownika
Merlinka
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Merlinka » 02 gru 2006, 23:59

gracja pisze:to niestety nie uchroni nas przed krytyką sfrustrowanych Polaków
to prawda :? zawsze sie znajdzie COS do czego mozna sie przypier...
a skoro juz wspomnialas o Wisniewskim to tak sobie mysle ze on i Doda sa kiczowaci w niemal rownym stopniu ;) ale uwazam ze Doda ma w sobie cos- glos czy talent i nalezy jej to oddac, natomiast taki Wisniewski bez ufarbownaia wlosow na czerwono i zrobienia z siebie idioty nie mialby szans na zwrocenie na siebie uwagi.

Awatar użytkownika
GoniaL
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GoniaL » 03 gru 2006, 11:15

A co ma "piernik do wiatraka" czyli Rodowicz i Krawczyk do Dody?? :roll: Inne pokolenie- a jak latka lecą to głos się starzeje. Ciekawe co Doda będzie w stanie wydobyć ze swego gardełka w wieku 60 lat :badgrin: Natomiast w latach swojej świetności potrafili zyskać popularnośc i to bez medialnego szumu wokól siebie.
Nie biorę udziału w ocenie mozliwości wokalnych wszystkich znanych i mniej piosenkarzy i pieśniarzy. Dyskusja dotyczy Dody, na niej się skupiłam i takie mam na jej temat zdanie. Dziewczyna ma łeb do interesów, a że nie przebiera w środkach to już inna sprawa. Musi wykorzystać swoje 5 minut, bo taka okazja może się nie powtórzyć. Śpiewa zupełnie przeciętnie, uwagę przyciąga ekscentrycznościa i golizną. Szokuje wypowiedzami przez co jest atrakcyjna dla mediów. Fani uwielbiają ją za to czego sami nie odważyliby się zrobić lub powiedzieć. Takich jak ona jest tysiące. Tylko u nas nie Ameryka, więc Dorocia bez problemów błyszczy na pierwszych stronach rodzimych brukowców.

Awatar użytkownika
gracja
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: gracja » 03 gru 2006, 11:50

GoniaL piernik do wiatraka ma tyle, że napisałaś, że barwa głosu Dody nie powala na kolana. Więc spytałam, czyja barwa powala? Wymieniłam nazwiska, które obecnie są popularne na rynku muzycznym. Więc nie mówię o osobowości, czy piosenkach, ale o barwie. A to, że Krawczyk, Bajm i Rodowicz nagrywają od 20 lat i będą nagrywać przez kolejne 20 to już zupełnie inna sprawa :roll: :roll: :roll:

Zablokowany

Wróć do „Celebrities”