Natalia Siwiec

Piękni i Sławni Ludzie ... Tematy zwiazane z zyciem gwiazd i znanych ludzi. Plotki i ploteczki.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
L-instant
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Re: Natalia Siwiec

Post autor: L-instant » 12 lis 2014, 10:11

viriel no właśnie, niestety dobre materiały se cholernie drogie
jak szyłam tą suknie Pietrasińskiej (ona jest do ziemi, szyta z koła, dekolt do pasa, odkryte plecy) to zastanawiałam się, czy nie zrezygnować z rękawów, bo rękawy to kolejny metr materiału (giggle ostatecznie mam te rękawy, bo suknia byłaby śmieszna, z długim dołem i prawie zupełnie golą górą, ale taka myśl mi przeszła przez głowę (giggle

Ta moja krawcowa jest z okolic Zielonej Góry, namiary mogę podać, tylko z góry mówię, że ma jeden bardzo wkurzający minus - jest niepunktualna, nieterminowa, fachowiec z niej świetny, ale prawdopodobnie bierze za dużo roboty i nie wyrabia z terminami.
Swoja suknie na wesele odbierałam dzień przed, na szczęście, wszystko jest już wyprane i wyprasowane, ale trochę miałam strachu co ubiorę, jak trzeba będzie robić większe poprawki.

Co do materiałów to podaje mi zawsze strony z których mam sobie wybrać, ale nigdy tak nie robiłam, zawsze ją proszę o próbki materiałów, przywozi mi, oglądami i wybieram. Ona ciągle jeździ po różnych hurtowaniach, wiem, że najczęściej do Poznania. Ogólnie ona ma bzika na punkcie materiałów, może godzinami o tym mówić (ja nie) (giggle

Wiesz co, ja dziś u niej będę, powiem, żeby mi podała jakieś strony gdzie są fajnie koronki, spiszę sobie i wieczorem Ci podam.

Awatar użytkownika
marryme
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: marryme » 12 lis 2014, 15:20

Nie podoba mi sie nowy kolor wlosow. (tmi
Life is a journey,not a destination.

Awatar użytkownika
monimo
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: monimo » 12 lis 2014, 16:18

to pewnie tylko na chwile (nod
15.X.2008-400cc Niemkiewicz
12.X.2009 Nos (cz.chrzęstna) Węgrzyn-brzydki!
28.XI.2012 CKN Skupin
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... &start=890" onclick="window.open(this.href);return false;
04.03.14 poprawka cz.chrzęstna Skupin
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 30#p934730" onclick="window.open(this.href);return false;
2 lata póżniej:
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... &start=300" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
marryme
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: marryme » 12 lis 2014, 17:15

Myslisz,ze to kolor do kilku zmyc?Wyglada na bardzo wyrazisty,takie wisnie trudno sie zmywa z tego co wiem.
Life is a journey,not a destination.

Awatar użytkownika
monimo
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: monimo » 12 lis 2014, 19:14

Pewnie przykryje brązem (giggle
15.X.2008-400cc Niemkiewicz
12.X.2009 Nos (cz.chrzęstna) Węgrzyn-brzydki!
28.XI.2012 CKN Skupin
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... &start=890" onclick="window.open(this.href);return false;
04.03.14 poprawka cz.chrzęstna Skupin
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 30#p934730" onclick="window.open(this.href);return false;
2 lata póżniej:
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... &start=300" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 12 lis 2014, 22:29

L-instant - dziękuje kochana za informacje. Niestety będę szukać dalej bo Zielona Góra to kawał drogi ode mnie, a takiego szycia na miarę chyba nie da się robić zdalnie...?
Ale z tych namiarów na materiały bardzo chętnie skorzystam- bardzo dziękuję (kiss

A co do włosów Siwcowej, to takie kolory bardzo szybko się spierają. Sama niedawno miałam coś coś podobnego (może mniej fioletowy a bardziej bordowy, mahoniowy) i po 3 tygodniach miałam już rudawy brąz, a po mahoniu ani śladu... (envy

Awatar użytkownika
L-instant
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: L-instant » 13 lis 2014, 09:19

viriel proszę :-) masz rację, zdalnie się nie da (clin

moja kumpela szukała wczoraj koronki dla siebie na tą koronkową sukienkę, no więc metr koronki, która jej się podoba kosztuje 750 zł (giggle tylko ona wybrała taka mega wypasioną, z kryształkami Svarowskiego

te sukienki szyje się poprzez wycinanie koronkowych kwiatów z materiału koronkowego i naszywanie na "tiul", więc z dużego kawałka materiału koronkowego wychodzi niewiele koronkowych kwiatów
koronka, która może byc wycieta i sie nie popruje, bo jest obszyta - jest droga
sa tez tanie materiały koronkowe, z których nie mozna wyciąc koronki bo te kwiaty nie sa obszyte i sie popruja po naszyciu na "tiul"

wczoraj u tej krawcowej widziałam identyczna sukienke, jak ma m.in. Siwiec, ale te koronki byly ponaszywane na tiul, a pod spodem był cielisty materiał, czyli była to taka mniej odwazna wersja tej sukienki, jak dla mnie tragedia

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 13 lis 2014, 13:54

Tak też obstawiałam, że wycinają te kwiaty i naszywają na tiul, bo ciężko by było spotkać taki materiał żeby układem kwiatów pasował do figury i zakrywał idealnie akurat to co trzeba.
Mój narzeczony mi marudzi, że troche za odważne te kiecki i czy by ich nie uszyć właśnie nieprzeźroczystych, a ja mu powiedziałam, że nie bo to wszystko zepsuje. Jak widać miałam rację (clin No ale one też nie każdemu muszą się podobać. Są osoby które w ogóle nie trawią jakichkolwiek koronek. Ja akurat lubię, ale też nie jakoś do przesady (clin
A ta koronka za 750 zł to skąd ? (devil

Awatar użytkownika
L-instant
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: L-instant » 13 lis 2014, 14:52

nie wiem, wydaje mi się, że krawcowa mówiła, że włoska z kryształkami, ale ta moja kumpela jej nie wzięła, wybrała ją tylko z próbek u krawcowej, ale jak ta ją poinformowała w kwestii ceny to zrezygnowała (giggle sam materiał kosztowałby 1.500zł (poszłyby 2m, bo ona chce z długim rękawem, na moja "tylko" 1,20 metra (whew ale tez nie wezmę takiej drogiej, nie ma mowy ), do tego uszycie, a szyje się ją 3 dni, bo to ręczna robota

równie trudno szyje się te bandażowe sukienki, zakładka po zakładce... ufff jak dobrze, że nie jestem krawcową (giggle

nessa112
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: nessa112 » 13 lis 2014, 22:38

vivrel jeżeli kupujesz w detalu i osobiście to wyniesie Cię to bardzo drogo!! Ja zamówiłam sukienkę u krawcowej z takiego koronkowego materiału z kawałkami "brylantów". Krawcowej pokazałam tylko zdjęcie sukienki o jaką dokładnie mi chodzi. Oni mi uszyła identyczną, sama kupiła materiał. Za sukienkę zapłaciłam 400zł

ODPOWIEDZ

Wróć do „Celebrities”