Na emigracji- czyli jak sie odnaleźć ?:)cz.2

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Jennys
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Jennys » 03 wrz 2008, 11:49

Hej :-D Tak tu włażę nieproszona, bo z PL, ale po krótkim pobycie w cywilizacji postanowiliśmy z moim TZtem spakować za jakiś czas swoje klamoty i udać się do France. Nie znamy francuskiego (poza jakimś liźnięciem z młodości ;) ), więc od tego tygodnia zamawiamy juz lektora i zasuwamy z nauką :roll: . Liczę na to, że za rok będziemy w stanie spróbować wyjechać. To będzie ostatni dzwonek dla naszego Misia, który juz będzie miał 5 lat, a nie chciałabym go wysłać od razu do szkoły w obcym kraju.
Piszę, bo chciałabym znać Waszą opinię, czy nasze plany mogą być realne, czy żyjemy złudzeniami? :?
Nie jesteśmy juz najmłodsi, 30 już stuknęły, a poza tym mamy kijowe zawody - ja jestem prawnikiem, mój TZ handlowcem. Co o tym sądzicie, jechać? Nie bardzo chce mi się zaczynać od kelnerowania czy zmywania naczyń. Fakt, że właśnie rozkręcamy firmę, ale nie wiem, czy uda nam się własny interes tak po prostu przenieść tam.
Ale mam dylemat :(
BTW, tak na koniec, to czy też macie takie wrażenie, że my tej Europy to nie dogonimy jeszcze ze 100 lat???
Przez ¿ycie trzeba przejœÌ z godnym przymru¿eniem oka, daj¹c tym samym œwiadectwo nieznanemu stwórcy, ¿e poznaliœmy siê na kapitalnym ¿arcie, jaki uczyni³, powo³uj¹c nas na ten œwiat. (S.J. Lec)

Awatar użytkownika
anne21
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: anne21 » 03 wrz 2008, 21:38

co tutaj taki spokoj??? :evil: :evil: :evil: ...ja bylam w berlinie kilka dni..a potem w polsce..przytylam po moim wyjedzie do polski :evil: :evil: ...ale co zrobic ..od dzis ostra dieta....zakupilam kilka szmatek....ale praktycznie nbylo za malo czasu..no i spotkalam sie z jedna laska z forum(virrel) 8-) :-D ..i od tego czasu mam kompleksy...wczoraj zlapala mnie grypa :| :doubt: ...no i prawdopodobnie wrocimy do berlina bo moj chlopak ma umowe do stycznia :-D :-D 8-) 8-)

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 03 wrz 2008, 23:20

anne21 pisze:no i spotkalam sie z jedna laska z forum(virrel) 8-) :-D ..i od tego czasu mam kompleksy...
Jakie kompleksy :roll: Kobito nie grzesz :!: ;) ;) ;)
To za Toba sie wszyscy faceci oglądali ;) No oprócz tych w gejowej dyskotece hehehehehe :badgrin: ;)

Awatar użytkownika
Anielicanrw
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: Anielicanrw » 04 wrz 2008, 10:24

Jennys pisze:Nie jesteśmy juz najmłodsi, 30 już stuknęły, a poza tym mamy kijowe zawody - ja jestem prawnikiem, mój TZ handlowcem.
na to kiedy i gdzie wyjezdzamy nie ma reguly! Ja tez zrezygnowalam we Wroocku kiedys po 3,5 roku z prawa....bo wiedzialam,ze tutaj niestety mi sie to nie przyda...wrocilam do pierwszego zawodu...a jesli bym go nie miala pewnie bym cos wymyslila,ale nie to chcialam powiedziec.Tak Cie podczytuje...i nalezysz ze swoim TZ do takich niespokojnych dusz! Niejedna osoba chcilaby byc w takim zwiazku gdzie dwie osoby mowia tym samym glosem....bo zazwyczaj jest tak,ze jedna polowka chce gdzies sie ruszyc,ale druga nie....a u Ciebie dwoje chcecie i dobrze myslisz co do Miska....bo macie jeszcze ta chwilke kiedy nie musi chodzic do szkoly.
Mam nadzieje,ze sie Wam powiedzie.Najwazniejsze wybrac miejsce gdzie sie chce osiasc! To podstawa....pewnie jak nas podczytujesz juz widzisz,ze nie wszystkie sa szczesliwe...chodzby pogoda doskwiera a to tez wazne....by sie czuc dobrze w klimacie i otoczeniu....a jak jeszcze jestes z osoba,ktora kochasz........tylko zyczyc powidzenia.
Nie podczytuj nas tylko pisz....to temat dla wszystkich.... nawet dla tych ktore maja emigracje w marzeniach.... ;)

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 04 wrz 2008, 11:29

Jennys...

najwazniejsze : miec plan ! 8-) (chodzi mi glownie o prace !!!)

bez jezyka, jak bez reki... nie zalatwicie nic !!! :?
..a bez dobrej pracy , na pewno nie bedzie wam sie tam zylo lepiej niz
w polsce.......................

...
jak pisalas, macie jeszcze rok :
probuj , dowiaduj sie - i zakuwaj francuski !!!http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... thii/4.gif

...zycze powodzenia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... i/1217.gif
(nie ma rzeczy niemozliwych 8-) ;) )

Awatar użytkownika
Jennys
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Jennys » 04 wrz 2008, 13:05

Bardzo Wam dziękuję kochane :-D Naprawdę to bardzo dużo, jak jakaś osoba wspiera nas, choćby słowami. Anielicanrw, dzięki za miłe słowa i wsparcie (cholera, masz rację w 100% :-D ;) ). Właśnie chodzi o to, że odkryliśmy miejsce, które pasuje nam w pełni - obyczajowo, klimatcznie, cywilizacyjnie i takie tam. Myślę oczywiście o Paryżu, choć nie wykluczam jeszcze kilku niesamowitych miejsc we Francji.
Samanthii, to co piszesz to tez absolutna prawda, jak widzisz zakuwamy - w niedzielę pierwszy raz przychodzi do nas..... native speaker), zastanawiam się właśnie też nad pracą i podejmujemy jakieś ruchy, żeby zapewnić sobie mobilność.
Tak sobie myślę, że i tak mamy trochę łatwiej, bo juz pierwszy raz wyjechaliśmy z rodzinnych pieleszy - fakt, ze nie za granicę, ale jednak 200 km dalej, bez rodziny, bez znajomych itp., a Miś miał niecałe 6 miesięcy. Więc mniej więcej wiem, jakie można mieć rozterki.
Będę więc intensywnie Was czytać i czasem podpytam :-D ;)
Buziaki wielkie!!!
Przez ¿ycie trzeba przejœÌ z godnym przymru¿eniem oka, daj¹c tym samym œwiadectwo nieznanemu stwórcy, ¿e poznaliœmy siê na kapitalnym ¿arcie, jaki uczyni³, powo³uj¹c nas na ten œwiat. (S.J. Lec)

Awatar użytkownika
sylwiach
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: sylwiach » 05 wrz 2008, 22:26

Jennys, ucz sie jezyka bo to podstawa i ja mimo,ze nie mam wyzszego wyksztalcenia,ale mowie po angielsku dostalam dobra prace w biurze,wiec to podstawa no i dla samej siebie bedzie Tobie lzej z zalatwianiem spraw czy nawet kupieniem kilograma schabu;)
Usmiech,usmiech,usmiech...to co w kobietach mezczyzni uwielbiaja:-)

Awatar użytkownika
Jennys
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Jennys » 05 wrz 2008, 23:10

sywiach, niedziela 13:00 pierwsza lekcja :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 07 wrz 2008, 01:14

Jennys pisze:niedziela 13:00 pierwsza lekcja
powodzonka ;)
a gdzie sie wszysy podziewaja :evil: :?:
ja zrobilam sobie pazurki i odwiedzilam fryzjera(znowu mi obcial wloski...)-mialam maxa ale mi przeszlo bo wkoncu to tylko wlosy,odrosna ;) -i jestem prawie gotowa na wyjazd byle do wtorku a od srodu mam urlop :-D
buziolki!!!!!!!
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 07 wrz 2008, 10:02

misialeczek24 pisze: a gdzie sie wszysy podziewaja :evil: :?:
hihihi
mnie nie bylo bo odloczyli nam internet :evil:
trzeba bylo dzwonic i wyjasniac o co chodzi z tym netem...

no ale chyba wkoncu dziala wszystko jak powinno hihihi :-D
chyba wszyscy wpadli w wir pracy bo tak cichutko na forum..

ponowie wiec moje pytanko
szukam na forum stronki - wiem ze taka jest ale znalesc nie moge :roll:
gdzie mozna podac wymiary cyckowo-wzrostowe i ktos podpowie na jaki implant sie mozna nastawiac :roll:
moze am ktos ta stronake w swoich postach?
z gory dziekowac ;)
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

Zablokowany

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”