blokada przed byciem matką

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 25 sie 2008, 11:58

Samanthii pisze:chce ,zeby byl szczesliwy ze mna !!!!!!!!!!!!!!!! a jesli jego najwiekszym pragnieniem i marzeniem jest potomek, to ja sie zgadzam ... i dam mu go !
:idea: ja tez chce by moj maz byl ze mna szczesliwy i zrobie da niego wszystko...tylko dlaczego wlasnie jego najwiekszym marzeniem jest bejbik :?
Samanthii pisze:.nie boje sie juz ,ze dziecko popsuje nasze IDEALNE ZYCIE
a ja sie obawiam ze tak moze byc ze mna...moge urodzic dziecko mimo ze nie bede chciala i moge nigdy nie byc dobra matka...boje sie ze moge skrzywdzic dziecko...bo przeciez go nie chce....nie chce by decyzja zajscia w ciaze byla podjeta jedynie przez mojego meza....ja tez musze tego chciec!!!a na dzien dzisiejszy nie wiem czy to jest wogole mozliwe...
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 25 sie 2008, 12:10

misia :-) a skad wiesz ,ze nie bedziesz dobra mama ?! :roll: :?

nie chcesz dziecka teraz, dlatego ,ze sie boisz (rozstepow , przytycia, innego zycia, itd.itp.) ;)
...

...nie warto tak bardzo wybiegac w przyszlosc .... !!! ...martwic sie na zapas ...uwierz mi.... ;)

jasne ,ze nie powinnas robic niczego wbrew sobie ... :o
...jesli faktycznie nie chcesz dzieci, to nie rob mu nadzieji ... :?
i powiedz konkretnie o swoich planach...!
jesli cie kocha, to zrozumie........ ;)

zapytaj meza,dlaczego chce miec z toba dziecko( !? )
dlaczego to jest jego marzeniem (?) ;)

...moj mi juz odpowiedzial na to pytanie...
i wlasnie to najbardziej mnie przekonalo... ;)
http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... 42LOVE.gif

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 25 sie 2008, 12:17

Samanthii pisze:misia a skad wiesz ,ze nie bedziesz dobra mama ?!

nie chcesz dziecka teraz, byc moze dlatego ,ze sie boisz (rozstepow , przytycia, innego zycia, itd.itp.)
...
nie wiem :? masz racje....
co do rozstepow itp....to nie to jest problemem...poprostu mi jest dobrze tak jak jest...dziecko jest obowiazkiem ....zmienia nasze zycie kompletnie....a ja sie boje tego ze moze mnie to przerosnac....po za tym boje sie porodu....to jest koszmar dla mnie :?
Samanthii pisze:i powiedz konkretnie o swoich planach...!
jesli cie kocha, to zrozumie........
powiedzialam....powiedzial mi ze on wierzy w to ze ja zmienie zdanie...
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 25 sie 2008, 13:58

misialeczek24 pisze:...i mowie mu misiek ja nie chce wogole dzieci...
a on na to ,ze wie ze jeszcze nie teraz ale ,ze nigdy -to zawsze myslal ze zartuje
wiec ja mowie ze ja moge adoptowac za pare lat....
misialeczek24 pisze: dziecko jest obowiazkiem... ...zmienia nasze zycie kompletnie...
a ja sie boje tego ze moze mnie to przerosnac...
misia, mowisz ,ze boisz sie zmian , odpowiedzialnosci ,ze macierzynstwo cie przerosnie...
ze nie bedziesz dobra mama...
...nie bedziesz kochac swojego dziecka (w co nie wierze ! 8-) ) bo bedziesz (jestes )
w jakis sposob przymuszona i robisz cos wbrew swojej woli...itd.itp.
:roll: :?

...a myslisz ,ze adopcja cos zmieni ???! http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... eszany.gif

...takie dziecko tez trzeba kochac... :!:
i sie dla niego poswiecac ... ;)
(chociaz ,czy nie poswiecasz sie tez w jakis sposob dla swojego meza...nie ma kompromisow w waszym zyciu ???
...zwiazek z drugim czlowiekiem zobowiazuje... ;) ... )
poza tym uwazam ,ze adaptowane dziecko wychowuje sie bardzo trudno ...:?

...adoptowanie na pewno niczego nie rozwiaze- ...
rodzenie nie nalezy do przyjemnosci... :x
...ale przeciez mozesz miec cesarkie ??? dostac znieczulenie ... ;) ...nie musi byc az tak drastycznie .... ;)
(zreszta, kto powiedzial ,ze bedzie latwo !? :badgrin: ;) )
dziecko jest cudem... jego narodziny (choc porod bywa czasami koszmarny :x ) tez 8-)

mi sie wydaje, ze ty do tego jeszcze nie doroslas :oops: ... ;)
...ze potrzebujesz troche wiecej czasu...
dlatego ,nie mysl na przyszlosc... nie obiecuj i nie zarzekaj sie tez ze NIGDY :!:
... co ma byc to bedzie... ;)
...a teraz badz szczesliwa i korzystaj z kazdego "wolnego" dnia ! http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... 054ddd.gif

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 25 sie 2008, 19:59

Samanthii pisze:...a myslisz ,ze adopcja cos zmieni ???!
dobre pytanie....myslalam o adopcji ale za pare lat ,jak juz bede duzo starsza....
Samanthii pisze:dziecko jest cudem... jego narodziny (choc porod bywa czasami koszmarny ) tez
masz racje kochana ale ja poki tego nie przezyje to chyba niezrozumiem :oops:
Samanthii pisze:mi sie wydaje, ze ty do tego jeszcze nie doroslas ...
...ze potrzebujesz troche wiecej czasu...
zgadza sie !!!nie doroslam do bycia mama i tyle!!!mam meza o ktorego tez sie musze troszczyc jak o dziecko i jak narazie mi to wystarczy! ;)
Samanthii pisze:nie obiecuj i nie zarzekaj sie tez ze NIGDY
... co ma byc to bedzie...
ja cale zycie tak mowie co ma byc to bedzie...tzw.wpadka mi sie jak dotad nie zdazyla wiec tzn.ze jeszcze nie czas ;)
(angel

Awatar użytkownika
groszek
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: groszek » 25 sie 2008, 20:48

misialeczek24, to przyjdzie samo w odpowiednim czasie, jezeli teraz jeszcze nie jesteś gotowa na dziecko- to oczywiście nic na siłe, w związku obydwoje musicie tego chcieć i być na to odpowiednio przygotowani, więc nie dręcz sie takimi myślami, na wszystko przyjdzie czas ;)
czy to mi³oœÌ w twoich oczach?... czy masz tylko przekrwione bia³ka?

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 25 sie 2008, 21:47

dziewczynki jestescie kochane!dziekuje wam bardzo za zrozumienie i "wysluchanie"!!!http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... 24/hug.gif http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... gn0092.gif
(angel

Awatar użytkownika
daria_1
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: daria_1 » 26 sie 2008, 14:18

tyle sie naczytalam w tym watku ze az mi sie dzisiaj w nocy przysnilo ze dostalam mala coreczke :-D aaa byl to naprawde ladny sen: dziecko po minutach poprostu "wylecialo" bez zadnych bolow itd., zaraz po porodzie bylam znowu chuda, nie mialam roztepow i dziecko codziennie spalo i nie plakalo :badgrin: ooooj tak to bym chiala miec w realu oh(re1
ale obawiam sie ze bede miala te cholerne roztepy...juz teraz mam sklonnosc do nich :evil:

Awatar użytkownika
wictory
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: wictory » 26 sie 2008, 21:35

Dziewczyny powiem tylko jedno - zupełnie inaczej jest jak urodzi się własne dziecko. Ja jak jeszcze nie miałam dzieci to nie specjalnie je lubiłam i nawet często mnie drażniły. Po wizytach u świeżo upieczonych mam wychodziłam z ulgą mówiąc ,że fajnie tak mieć małe dziecko ale na kilka minut. Po urodzeniu a właściwie już podczas ciąży wszystko mi się zmieniło o 360 stopni- natychmiast się kocha swoje dziecko i staje się największym skarbem w życiu. Teraz nawet cudze dzieci mnie nie denerwują i zupełnie inaczej do nich podchodzę. Są oczywiście minusy -nieprzespane noce, czujesz się więźniem swojego dziecka, płacz bez powodu i pewna niezaradność na początku ale potem już tylko lepiej :-) Podsumowując warto to przeżyć i nie ma się zastanawiać i niepotrzebnie zamartwiać.
Dr. Skupin 17 marca 2008 - HP 300cc

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 26 sie 2008, 21:54

wictory, pocieszajacy ten twoj post ;)
(angel

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”