czy macie jakieś swoje dziwactwa i przyzwyczajenia?

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
aneta123
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: aneta123 » 13 sty 2008, 19:54

no i mam manie strzelania na palcach u rak i stop
marzenia sie spelniaja....

Awatar użytkownika
ewawawa
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: ewawawa » 17 lis 2008, 22:03

a ja lubie mieszkac sama
5.02.2009 400 ES HP Brzuchański
22.02.2010 total nose again Łatkowski

Awatar użytkownika
moonikas
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: moonikas » 17 lis 2008, 22:51

- nie cierpię korzucha z mleka, choć nawet nie wiem jak smakuje, myślenie o nim powoduje, że od razu zaczynam kaszleć i potrafię doprowadzić się do wymiotów, tak samo mam z cebulą w zupie, pietruszką czy selerem
- mój zlew, zwłaszcza gdy myję zęby musi być sterylnie czysty, jeden włos a zaczyna mi się robić niedobrze :doubt:
- nie pójdę spać, dopóki parę razy nie sprawdzę, czy każda rzecz jest na swoim miejscu
- sobota dla mnie to dzień sprzątania, wesele, impreza - nie pójdę na nią dopóki nie wysprzątam mieszkania :-) ,
- wchodzę do publicznej taolety i od razu przytykam do nasa zapachową husteczkę
- nawet najsmaczniejszą wędlinę na świecie nie wezmę do ust dopóki nie wykroję tłustego
- zgrzytanie zębami podczas snu
- przed wyjazdem gdzieś na dłuższą metę, potrafię się cofnąć, by sprawdzić, czy na pewno zamknęłam drzwi
- nie lubię jeździć pociągami
zawsze przed docelową stacją idę tam, gdzie stoi tłum ludzi, bo wydaje mi się, że będę miała problemy z otwarciem drzwi i pociąg odjedzie
dr M. Pastucha - 25.08.2008 r.
Mc Ghan 410 MX 370 g

Awatar użytkownika
lil sexy
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: lil sexy » 17 lis 2008, 23:01

ewawawa pisze:a ja lubie mieszkac sama
ja też 8-) i nikt mi się w tym moim mieszkaniu i na mojej przestrzeni nie komponuje :badgrin:
"Piękność jest dla kobiet ważniejsza niż inteligencja, bo mężczyznom łatwiej przychodzi patrzenie niż myślenie."
MD

Awatar użytkownika
Antonelka
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: Antonelka » 17 lis 2008, 23:29

właśnie odkryłam następne dziwactwa u siebie :roll:
prowadzę samochód trzymając kierownicę tylko i wyłącznie lewą ręką, prawa służy mi do innych rzeczy, takich jak trzymanie papierosa, zmiana biegów, telefon i smarowanie ust błyszczykiem :oops:
najgorzej jak mam w ręce fajkę i zadzwoni komórka i jeszcze muszę zmienić bieg w tym czasie :? robię to lewą ręką, bo prawą mam już zajętą :oops:
no, i w aucie muszę mieć cieplutko, najlepiej jak jest włączone ogrzewanie siedzenia :roll:

i z kożuchem na mleku i warzywami w zupie mam tak jak moonikas ;)
pozdrawiam, Antonelka (sun (flower)

Zapraszam do polubienia nas i tutaj (makeup FACEBOOK

Facet - przedmiot do przytulania

Awatar użytkownika
foxxia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: foxxia » 18 lis 2008, 00:19

1) Jak tylko wstaję, muszę włączyć komputer i sprawdzić co najmniej pocztę.
2) Wstaje tylko prawą nogą.
3) Nienawidzę jak ktoś strzela palcami.
4) Nie znoszę jak ktoś mi podaje jedzenie na kupce, czyli na dole ziemniaki, a na nie mięso i surówki. FUJ :!:
5) Jak jem czekoladę z orzechami, to najpierw czekam aż czekolada się rozpuści w ustach, a później gryzę i połykam orzeszki.
6) Gdy jem jajecznicę, muszę pić herbatę Earl Grey, a gry wybór pada na jajka na miękko, to koniecznie do popicia kakao.
7) Zbieram przepisy kulinarne z gazet, ulotek czy opakowań.
8) Kanapka z białym serkiem i dżemem truskawkowym (na serku oczywiście)
9) Uwielbiam grać w MAKAO i KAKURO. W Kakuro to maniakalnie kilkanaście razy dziennie :oops:
10) Nigdzie nie mam takiego porządku jak w komputerze. Wszystko ma swoje miejsce i jest dokładnie opisane.
11) Nigdy nie miałam kaca. :badgrin:
12) Nie cierpię mlaskania. Szału dostaję jak ktoś w moim towarzystwie mlaska. No zabić bym mogła.
13) <- Uwielbiam tę liczbę ;) Szczególnie w piątek :-D
14) Śpiewam w samochodzie i to głośno :oops:
15) Nienawidzę pozaginanego prześcieradła, musi być równiutkie.
16) Czytam wszystkie opakowania kosmetyków w łazience :|

Niektóre się już powtórzyły zapewne, a niektóre nie ;)
Wszystkie foty do Galerii Zamkniętych
(mail) galeria@beautywpolsce.com

---->Jesteśmy też na facebooku!!<----

Awatar użytkownika
k_asiaczek
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: k_asiaczek » 18 lis 2008, 14:39

to teraz ja :-)

1. jak myję zęby muszę potem wypłukać buzię 3 razy :oops:
2. papier toaletowy jak najdalej od ściany
3. jak śpię to muszę mieć przykryte uszy bo boję się że mi pająk tam wejdzie :roll:
4. denerwuje mnie jak mój chłopak zasuwa rolety i potem nie zasłoni firanek i zasłon :evil:
5. wąchanie jedzenia i kosmetyków to standard
6. komputer jest mój i tylko mój
7. w kinie zawsze siedzę po zewnętrznej bo nie chcę siedzieć koło jakiegoś spaślaka albo płaczącej baby :?
8. jak zasypiam muszę mieć włączony tv
9. jak tylko wsiadam do autobusu to jest mi słabo (a to chyba przez to że mi się raz zemdlało w autobusie)
10. jak siadam na siedzeniu to najpierw bacznie je badam, nie chce potem mieć brudnych lub mokrych spodni
11. cokolwiek robię tv albo radio musi być włączone, ja po prostu muszę te fale czuć ;)
12. mam w kuchni plastikowe miseczki-2 różowe i 2 żółte i zawsze muszą być ułożone na przemian
13. nienawidzę jak mnie ktoś całuje lub nie daj boże liże w ucho :evil:
14. jem tylko kurczaka albo indyka inne mięso odpada
15. torebkę noszę tylko na lewej ręce
16. mam ochotę zabić jak ktoś mlaska
17. a jeszcze większą ochotę mam zabić jak daje komuś coś do przeczytania a on to czyta na głos-no przecież ja wiem co tam jest napisane bad
18. mam awersję do sałaty po tym jak w jednej sałatce znalazłam długiego, grubego, czarnego włosa beurk
19. w sphinxie mój Misiek zawsze każe mi ugryźć bułkę żeby nikt inny jej potem nie dostał
20. kupuję balsam ujędrniający lub na cellulit i po wykorzystaniu połowy butelki kupuję nowy, inny
21. palcami strzelam już chyba od 10 lat
22. nawet nie chce myśleć o ohydnym kożuchu
23. jak czuję smród szpinaku to mam odruch wymiotny beurk
24. jajecznicę zjem tylko z cebulą-bez cebuli to nie jajecznica

tyle pamiętam ;)
05.03.2010-dr Kubasik HP okrągłe es prawa:400cc lewa:500cc applaus

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png

Awatar użytkownika
ladykate
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: ladykate » 19 lis 2008, 15:56

no ja tez mam (jak kazdy) sowje dziwactwa chociaz niektóre pewnie sie juz powtórzyły wielokrotnie

* zawsze wącham jeszenie cokolwiek by to nie było
* najmniejsze białe i przezroczyste żyłki z wędliny muszą byc wykrojone, inaczej nie tknę
* nie jjem galarety, flaków i wątróbki (nie smakuje mni nic z tych rzeczy, poza tym galareta jest obleśna a flaki kojarzą sie z robalami)
* zazwyczaj rano (mimo ze bardzo si spiesze) jak juz ubiore buty, kurtke i wychodze to musze sie wracas na kibel i zrobic kopke :oops: chodzenie wczesniej w tym celu nic nie daje, chce mi sie dopiero jak muz jestem ubrana i wychodze :badgrin:
* musze mieć papier toaletowy biały we wzorki (bajlapiej Regina) - potrafie jechac specjalnie po taki papier do innego sklepu jak nie ma akurat tam gdzie robie zakupy
* uwielbiam komplety bielizny, a jak mam nie od kompletu to majtki muszą miec przynajmniej zbliżony kolor i styl do biustonosza
* nagminnie kupuje przeróżne kosmetyki do pielęgnacji twarzy, ciała, włosów i paznokci oraz suplementy i witaminy co czesto konczy sie późniejszym wyrzucaniem prawie pełnych przeterminowanych opakowan (mimo to nie moge powstrzymac sie zeby kupic jak cos fajnego wypatrze)
* kocham drogerie, moge godzinami łazić po sklepie z kosmetykami, perfumami oglądać, czytać i wąchać (i oczywiscie kupowac) natomiast łaze nie po sklepach z ciuchami mnie wkurza (bo nie chce mi sie mierzyc wiec zawsze jest tak ze wzchodze do jakiegos sklepu 3 min i widze czy mi sie cos podoba, dobre-kupuje, nie dobre - inny sklep, ale najleiej to robie w internecie)
* twarz myje tylko wodą przegotowaną a wycieram TYLKO recznikiem papierowym, materiałowe wydają mi sie nie chigieniczne
* uwielbiam planować, rozpisywac zadania do zrobienia, robic terminarze (niestet czesto sie na tym planowaniu konczy)
* musze wiedziec gdzie co mam - wszystko ma swoje miejsce, np xerówki ze studiów, dokumenty z pracy - moge czegos nie zrobić ale papiery musza być posegregowane w koszulki foliowe, segregatory bądź teczki i podpisane
* posciel zmieniam co tydzień potem wydaje mi sie nie świeża (czego nie moze zrozumiec moja mama która zmienia posciel średnio co miesiąc) a recznik zmieniem co 3 dni
* nie lubie długo siedzących gości tzn (nie mówie o psiapsiółach) denerwuje mnie jak ktos przyjdzie (czesto nie zapowiedziany) i dlugo siedzi a przez niego nie moge robic tego co powinnam (moze dlatego ze mam napiety grafik poza tym czasem nie mam ochoty na towarzystwo i chce poprostu świętego spokoju), nie lubie gosci kilkudniowych sa dla mnie bardzo męczący i czuje jakby wchodzili w moją prywatność (jestem przyzwyczajona do mieszkania tylko z Miskiem)
* dlatego ^ też nie lubie oprganizowac imprez w domu (chociaz mam do tego warunki) ale wkurza mnie to ze np wiekszosc juz pójdzie a siedzi 4-5 osób do rana a mi sie np juz chce isc spac
* nie lubie pijanych ludzi i nie są oni dla mnie zabawni a rozmowa z nimi mnie wkurza(sama tez rzadko pije alkohol - kiedys czesto zdarzało mi sie szalec na imprezach teraz nawet okazyjnie pije bardzo niewiele)
* zawsze musze miec przy sobie paczke gum do zucia i musza to być airwaves niebieskie lub fioletowe (innych nie lubie)

a i jeszcze jedno
* razi mnie jak ktoś kogo widze codziennie jest tak samo ubrany na drugi dzien,
Nie odk³adaj zycia na póŸniej!!!!
dr BrzuchaĂąski - juÂż po! applaus
http://ticker.7910.org/an1cCAcNw360010M ... anV6IA.gif

Awatar użytkownika
ewawawa
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: ewawawa » 19 lis 2008, 16:03

ladykate pisze: * zawsze wącham jeszenie cokolwiek by to nie było
* musze mieć papier toaletowy biały we wzorki (bajlapiej Regina) - potrafie jechac specjalnie po taki papier do innego sklepu jak nie ma akurat tam gdzie robie zakupy
* uwielbiam komplety bielizny, a jak mam nie od kompletu to majtki muszą miec przynajmniej zbliżony kolor i styl do biustonosza
* musze wiedziec gdzie co mam - wszystko ma swoje miejsce, np xerówki ze studiów, dokumenty z pracy - moge czegos nie zrobić ale papiery musza być posegregowane w koszulki foliowe, segregatory bądź teczki i podpisane
* nie lubie długo siedzących gości tzn (nie mówie o psiapsiółach) denerwuje mnie jak ktos przyjdzie (czesto nie zapowiedziany) i dlugo siedzi a przez niego nie moge robic tego co powinnam
* razi mnie jak ktoś kogo widze codziennie jest tak samo ubrany na drugi dzien,
ja tez tak mam.
porzadek dotyczy notatek ze szkoly, rachunkow, umow, maili, opisow imprez, warunkow, riderow, plakatow i PŁYT.
5.02.2009 400 ES HP Brzuchański
22.02.2010 total nose again Łatkowski

Awatar użytkownika
magdaj
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: magdaj » 19 lis 2008, 18:44

- piszę notatki tylko czarnym żelowym długopisem.
- na śniadanie jem zawsze jogurt z owocami, płatkami owsianymi i miodem.
- piję tylko zieloną herbatę.
- codziennie pije gorzką kawe z mlekiem.
- prowadzę zeszyt z miesięcznymi wydatkami.
- zawsze mam idealnie posprzątany dom inaczej bardzo żle się czuję.
- codziennie śpię w innej piżamie.
- pościel zmieniam raz na tydzień, ale nie widzę w tym nic dziwnego.
- ręczniki zmieniam raz na dwa dni, albo codziennie.
- codziennie myję głowę i suszę szczotką.
- zawsze mam przy sobie kalendarz, bez niego bym chyba zginęła.
- w ulubionej kawiarni zawsze siadam przy tym samym stoliku.
- kupuję masę książek, niektóre do czytania chyba na starość:).
- paznokcie u stóp maluję tylko na czerwono.
- siusiam co godzinę:)
- nie jadam mięsa.
- odżywiam się głównie słodyczami i sałatkami.
- nie lubię kwiatów.
- nienawidzę zagraconych mieszkań.
- nie lubię dostawać tzw. durnostójek.
- masowo kupuję buty, mam około 30 par.

That's all :-D

-
18.09.08 mentor plus profil 250cc i 225cc
14.06.10 mentor 275hp i 225hp
15.11.10 korekcja otoczek

dr Checinski

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”