Na emigracji-czyli jak sie odnalezc ?cz.3

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 12 lis 2008, 13:31

... ja tez zgadzam sie z toba , londyjka...

...karolka, nie odbierz tego zle... ale zaden dobry lekarz nie zaleci picia alkoholu czy fajek kobietom w ciazy...

...
boszsze, nic mi sie dzisiaj nieeeeeeee chceee...! :doubt:

Awatar użytkownika
Poli
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Poli » 12 lis 2008, 14:40

Nadia125 pisze: Zgadzam się, alkohol przenika przez łożysko i jest w całości wchłaniany przez dziecko, więc nawet niewielka ilość może mu zaszkodzić.
Zgadza sie :!: , w internecie sa badania o wplywie alkoholu na rozwijajacy sie plod i nawet niewielka ilosc moze spowodowac zmiany :
Nie ma bezpiecznej dawki alkoholu w ciąży,
każda ilość wypitego alkoholu wiąże się z ryzykiem uszkodzenia płodu !!!
!
http://www.psychologia.edu.pl/index.php ... is&id=1593
http://www.czd.pl/index2.php?id=56&more=26

A tacy lekrze , ktorzy nie widza nic zlego w piciu wina czy piwa przez ciezarne, nie powinni leczyc :?

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 12 lis 2008, 15:36

Jennys pisze:Niektóhrzy twierdzą, że nawet minimalna ilość może zaszkodzić dziecku,
ja tez jestem takiego zdania ze nawet mala ilosc moze zaszkodzic
ja nie pilam ani w ciazy ani w czasie karmienia.....
za to po okolo 2 latach takowej abstynencji jak wypilam malego hejnekena - usnelam na siedzaca hihihihi

Jennys, kotecki sa pieeeekne!!!!!!!
boszeeeeee jak ja dawno nie glaskalam takiego puszystego kotecka ;)
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

Awatar użytkownika
wictory
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: wictory » 12 lis 2008, 19:14

Nie wiem jak z tym jest ale ja z pierwszym dzieckiem w ciąży obchodziłam się jak z jajkiem i ani coli ,ani chipsów o alkoholu nie mówiąc - nic z tych rzeczy i dziecko jest jest uczuleniowcem i dość często choruje. Z drugim dzieckiem niczego sobie nie odmawaiałam - jadłam chipsy ,piłam colę, zdarzyło się też piwko oczywiście wszystko z umiarem (od czasu do czasu) i dziecko zdrowe jak ryba, wcale nie choruje.
Oczywiście nie namawiam nikogo do złego ale chyba intuicja sama podpowiada na co i na ile można sobie pozwolić w ciąży.
Dr. Skupin 17 marca 2008 - HP 300cc

karolka69
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: karolka69 » 12 lis 2008, 20:09

ja sie nie obrazam:) opisuje tylko sytuacje dotyczace mnie, moich znajomych i rodziny. Kobiety pily na urodzinach, w sylwestra czy w swieta jedną lampkę wina i nic im nie bylo (dzieciom tez nie). Moja mama tez odswietnie sie napila tej jednej lampki- ma 3 zdrowych dzieci. Moze sie nie znam, nie wiem:) . A dodam tylko ze pare razy spotkalam sie z opinia lekarza wlasnie taka, ze ''nie h sie pani napije lampke szampana- to poczuje sie pani lepiej'' . Moze to błąd? Nie wiem, sama dzieci nie mialam, wiec moze nie powinnam sie wypowiadac. Ale ogolem drazni mnie jak niektore obnoszą sie z ciąża jak z kalectwem
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png
13.07. 2009- JUŻ PO
350cc HP, anatomiczne, pod mięsień, Eurosilicone - implant pekl po 9 latach

19.06.2019 - wymiana na okragle 450cc ES

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 12 lis 2008, 21:35

karolka69 pisze: Ale ogolem drazni mnie jak niektore obnoszą sie z ciąża jak z kalectwem
co masz na mysli karolka ???

a tak w ogole , to dzisiaj zalapalam jeszcze wiekszego dola...http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... nfused.gif
wczoraj siostra mojego meza przekonala mnie ,ze duphaston jest dobry na podtrzymanie ciazy...
... a dzisiaj dostalam maila od znajomego lekarza ... w ktorym napisal ,ze duphaston jest bardzo szkodliwy dla plodu... :!:
...
poza tym, ponoc po tym leku chlopcy rodza sie ze spodziectwem.... :!:
a ja czuje ,ze bede miala wlasnie chlopczyka (wiem, moze to glupie...ale tak czuje i koniec ! chociaz od zawsze chcialam miec dziewczynke.... ;) )
boszsze.......... co ja mam robic..........? :(

Awatar użytkownika
Poli
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Poli » 12 lis 2008, 22:19

Samanthii pisze: ... a dzisiaj dostalam maila od znajomego lekarza ... w ktorym napisal ,ze duphaston jest bardzo szkodliwy dla plodu... :!:
...
poza tym, ponoc po tym leku chlopcy rodza sie ze spodziectwem.... :!:
a ja czuje ,ze bede miala wlasnie chlopczyka (wiem, moze to glupie...ale tak czuje i koniec ! chociaz od zawsze chcialam miec dziewczynke.... ;) )
boszsze.......... co ja mam robic..........? :(
Sam , szczerze zaufaj lekarzom w Polsce, nie podadza ci leku, ktory uszkadza plod. Ten lek ma podtrzymac twoja ciaze .

Tutaj w dani takze lekarze gadaja takie bzdury, ze az glowa boli.

Jesli czujesz , ze bedziesz miala chlopca, to bedzie chlopiec :-D
.Ja takze wiedzialam od samego poczatku, ze bedzie to chlopiec i mam chlopca 8-)

karolka69
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: karolka69 » 12 lis 2008, 22:20

Samanthii, np taka ktora lezy i wszystkim mowi co maja robic- najlepiej obslugiwac ja:| znam taka jedna.

Jesli lekarz powiedzial ze to moze zaszkodzic, to ja bym nie brala
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png
13.07. 2009- JUŻ PO
350cc HP, anatomiczne, pod mięsień, Eurosilicone - implant pekl po 9 latach

19.06.2019 - wymiana na okragle 450cc ES

Awatar użytkownika
lilly22
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: lilly22 » 12 lis 2008, 22:25

Ja i z corka i z synkiem bralam duphasto,oboje zdrowi...i nigdy zaen z lekarzy nie powiedzial mi,ze lek ten zle wplywa na plod,a obie ciaze prowadzili zupelnie inni lekarze....Samanthi,nie daj sie zwariowac
15.10.08 dr.Skupin, mentor okragle 400 hp

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 12 lis 2008, 22:38

lilly... pocieszylas mnie, naprawde....

...ja juz zwariowalam chyba .... :? ... gdyby nie te tabletki wcale bym nie panikowala...
bo jak piszecie, ciaza to nie chroba i w ogole....

...ale tak bardzo sie boje ... ze moglabym urodzic dzidziusia z jakas wada przez wlasna glupote ...albo przez glupote jakiegos lekarza....
:( ..

dobra, juz uciekam z watku ... i sorki ,za to ze ciagle pisze o bejbiku.... (po prostu nie wiem, co robic ) :?

dziekuje wam za oddzew !!! PDT_Love_08

Zablokowany

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”