Na emigracji- czyli jak sie odnaleźć ?:)cz.2

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
justa12345
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: justa12345 » 04 sie 2008, 22:46

beety,

.ale ktos kto nie był nigdy za granicą tego nie zrozumie, jak to jest...

zgadzam sie w 100 procentach
dodam ze odkad tu mieszkam mam wiecej przyjaciol w polsce ciekawe dlaczego
24.11.2008 nos i piersi

Awatar użytkownika
renusia
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: renusia » 04 sie 2008, 22:52

beety pisze:wkurza mnnie ich myslenie tzn ze jesli jestem 2 lata za granicą to mam kopki pieniedzy
Skad ja to znam :roll:
beety pisze:mam juz dosc tlumaczenia sie ze przecierz tutaj tez mam wydatki,staram sie zyc jakos
Ja juz nawet nie probuje tlumaczyc bo i tak nie wierza :?
beety pisze:nie odkladam 100% mojej wyplaty
Ja nic nie odkladam :oops: ... no chyba ,ze wybieramy sie na wakacje 8-)
"PiĂŞkno: siÂła ktĂłra kobieta oczarowuje kochanka, a przeraÂża mĂŞza"

Awatar użytkownika
natalya
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: natalya » 04 sie 2008, 22:58

justa12345, a gdzie mieszkasz we francji? :-)
18.07.07 dr Cieslik- calkowita korekcja nosa
12.08.08 dr Cieslik- powiekszenie ust

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 04 sie 2008, 23:22

beety pisze:mam juz dosc tlumaczenia sie ze przecierz tutaj tez mam wydatki,staram sie zyc jakos,nie odkladam 100% mojej wyplaty...ale ktos kto nie był nigdy za granicą tego nie zrozumie, jak to jest...
dokladnie,ludzie sie wszystkim dziwia,jakby pieniadze na gruszkach rosly,ale trzeba zaplacic za mieszkanie,tax,rachunki,abonament,jedzienie i rozne pierdy...co z tego zostaje ? Manko na koncie!!!!
beety pisze:ale czasem wkurza mnnie ich myslenie tzn ze jesli jestem 2 lata za granicą to mam kopki pieniedzy....
ostatnio moja mama tak myslala,i miala takie wyobrazenie,ale ja szybko uswiadomilam. Nasluchala sie jakis pierd od "szczerych" znajomych,ktorym niby sie tak powodzi i maja po 2 latach kupe siana ze sie w Polsce buduja i takie bajery,ze pozniej wydalo sie,ze to byla jedna wielka sciema :badgrin: a plan na budowe owszem byl,ale jakos pieniazkow na dom niet,wiec ziemia sprzedana....nie ma jak mierzyc sily nad zamiary,nierozumiem tylko po co wokol opowiadac wszystkim jak jest super choc nie jest,przechawalac sie co sie nie osiagnelo.... :roll: mialam kilka takich przypadkow kolo siebie,mam na takich alergie...nie lubie cwaniactwa.
Nawet moj kuzyn tutaj sie bardzo zmienil...szkoda gadac o szczegolach. Opowiada jak to mu sie nie powodzi a jak przyjezdzal do polski to moja "biedniejsza" siostra dla ich dzieciakow zawsze milala jakis przent,oni nigdy,a przeciez tacy nowobogaccy!! Najlepsze jest tez to,jak ludzie sciamniaja jakie to szkoly nie skonczyli,a potem wychodzi-zawodowa...
A w polskim klubie hehehe bylam-raz,dlaczego- patrz wyzej... :?
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Awatar użytkownika
justa12345
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: justa12345 » 04 sie 2008, 23:35

natalya,
W departamencie 88 Lorraine
24.11.2008 nos i piersi

Awatar użytkownika
natalya
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: natalya » 04 sie 2008, 23:42

justa12345 pisze:natalya,
W departamencie 88 Lorraine
justa12345, to nie tak daleko ode mnie ;)

ja mieszkam w nord :-)

mialam kiedys sasiada, studenta, z twojego departamentu:)
18.07.07 dr Cieslik- calkowita korekcja nosa
12.08.08 dr Cieslik- powiekszenie ust

Awatar użytkownika
justa12345
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: justa12345 » 04 sie 2008, 23:43

Faktem jest ze operacja moich piersi to dwie przecietne wyplaty ale za cholere ne da sie tych dwoch wyplat odlozyc w co ciezko uwierzyc moim polskim kolezankom
24.11.2008 nos i piersi

Awatar użytkownika
anne21
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: anne21 » 05 sie 2008, 16:12

co u was kochane emigrantki???

ja musze sie pochwalic...jade do berlina 22.08 8-) a potem do polski :p 8-) ...mam nadzieje,ze bedzie cieplo....

Awatar użytkownika
nadinn
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: nadinn » 05 sie 2008, 17:28

ha ha ha ja też się wysłuchałam jak to ktoś ledwo wyjechał a już dom w Londynie wynajmuje. Nie rozumiem czemu ludzie lubią tak wszystko koloryzować???? To wynik kompleksów czy czego????

Sama mieszkam od 8 lat za granicą i niestety ale nigdy u szwabów się nie zaaklimatyzuję. WRACAM najdalej za rok i niestety tak późno bo nie chce Misia samego zostawiać. Gdyby nie to to pakuję się w 10 minut i spier.... W pewnym momencie trzeba sobie uświadomić co jest ważne a co najważniejsze.
Ubogich duchem staĂŚ jedynie na tani optymizm;
Kosztuje wprawdzie drogo, ale innych.

Awatar użytkownika
anne21
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: anne21 » 05 sie 2008, 17:32

moja mama sie nasluchala,ze jestem prostytutka itp..bo "tak" wymalowana i ubrana chodze :badgrin: :badgrin: ...no i to no cos ty nie stac cie??nie gadaj bzdur mieszkasz za ganica i narzekasz na brak kasy :roll: :| ....ogolnie lubilam i bylam zadowolona mieszkaniem w niemczech..ale w holandii minal rok i nadal nie niawidze tego kraju :roll: :cry:

Zablokowany

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”