ANTYKONCEPCJA

Moderator: Zespół I

Antykoncepcja - jaka stosujecie?

pigulki
213
52%
plasterki
25
6%
gumki
76
19%
wkladki
44
11%
naturalna
30
7%
inne
19
5%

Liczba głosów: 407

Awatar użytkownika
Josie M
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Josie M » 02 lut 2006, 22:20

stosuje pigułki od 17rż., obecnie Diane, najbardziej je lubie bo działaja super na cere, ale oprocz nich stosowałam Cilest i Jeannine, jednak Diane najdłujzej i nie mam zadnych skutkow ubocznych

przez pewnien czas uzywalam plastrow, ale sa beznadziejne,

:x latem skora pod nimi sie poci, balam sie ze sie ze splyna razem z potem
:x marszcza sie od ruchow ciala
:x od razu kazdy je widzi
:x do wody w nich wejsc to sie balam ze wyjde bez
:x opalaja sie, a wlasciwie nie opalaja i zostaje slad... a miejsce plastrow najlepiej zmieniac wiec po lecie jest pelno sladow, jakbym miala bielactwo
:x jak bralam prysznic to sie balam ze go gabka zetre
:x ciezko sie bylo posmarowac balsamem w miejscu przyklejenia
:x na obrzezach sie oblepiaja klejem i brudem, nie da sie tego zczyscic
:x zima ocierajace sie o nie ubranie zdziera je z ciala i jeszcze szybciej sie obklejaja nitkami ze swetrow
:x ciagle sie balam ze ta substanca z plastra zle przenika do ciala, przez pot, brud ktory sie tam w koncy zbiera, albo, ze w ogole nie przenika, bo to pic na wode...

w ogole to chyba same minusy te plastry, zamiast HITU - niestety KIT
Jesli cos za bardzo udoskonalasz, na pewno to spieprzysz.

Awatar użytkownika
AnioÂłek
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: AnioÂłek » 03 lut 2006, 09:48

dzieki dziewczyny!! napewno nie kupie tych plasterków!!
Anio³ek

Awatar użytkownika
BARBIE
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: BARBIE » 07 lut 2006, 19:35

Mam zapytanie do dziewczyn, które stosują lub stosowały tabletki "triquilar". Jak się Wam z nimi żyje? Czy się po nich tuje? Jak cera na nie reaguje? Czy pojawiają się po nich przebarwienia? No i jak tam z libido? Proszę również o Wasze wszystkie inne spostrzeżenia na temat tych tabletek.
BARBIE - 10.03.2006r. dr.ÂŁÂątkowski - 350 okrÂągÂłe Âśredni profil pod gruczoÂł, ciĂŞcie pod piersiÂą, drugie 04.12.08r. - 450 okrÂągÂłe Âśredni profil pod gruczoÂł

Awatar użytkownika
szpaczek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: szpaczek » 07 lut 2006, 20:04

triquilar-libido spada znacznie.
-zaczelam tyc ale po paru miesiacach dopiero zauwazylam(bardzo zadko sie waze)
-nie zauwazylam zadnych przebarwien
-cera bez zmian nie widzialam poprawy
-przy pierwszych troche zle sie czulam niedobrze mi strasznie bylo.
-ogolnie uwazam ze sa mocno przereklamowane przez ginekologow. :roll:

Awatar użytkownika
BARBIE
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: BARBIE » 07 lut 2006, 20:31

A jakie brałaś przed tem, a jakie po i jakie zauważyłaś zmiany pomiędzy nimi?
BARBIE - 10.03.2006r. dr.ÂŁÂątkowski - 350 okrÂągÂłe Âśredni profil pod gruczoÂł, ciĂŞcie pod piersiÂą, drugie 04.12.08r. - 450 okrÂągÂłe Âśredni profil pod gruczoÂł

Awatar użytkownika
gosia29
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: gosia29 » 07 lut 2006, 20:54

co do plasterków... dlaczego "widać" ???? miałam w ręku kiedyś ulotke od takowych i tam jako miejsce naklejania wskazano okolice jajnika tj z przodu lub z tyłu na linii którą chyba kaze bikini przykryje - no chybaże opalamy się na plazy dla naturystów lub w stringach...

Awatar użytkownika
szpaczek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: szpaczek » 07 lut 2006, 20:56

BARBIE pisze:A jakie brałaś przed tem, a jakie po i jakie zauważyłaś zmiany pomiędzy nimi?
Przepraszam cie bardzo troche zamotana jestem przez brak nikotyny.To co napisalam to bylo o cilescie potem bralam triquilar i byl super zadnego z tych problemow nie bylo.Jest naprawde dobry.Jeszcze raz sory za zamieszanie. :oops: :oops: :oops:

Awatar użytkownika
Violet
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Violet » 23 wrz 2006, 23:23

Od 3 miesiecy biore Cilest. Wczesniej (od 17 roku zycia) bralam Diane, bo zawsze mialam problemy z cera, pozniej mialam przerwe, znow do niej wrocilam i tak w kolko. W koncu moj ginekolog stwierdzil, ze dluzsze branie Diane moze byc niebezpieczne..W dodatku powiedzial, ze Diane to raczej nie jest tak do konca antykoncepcja (na co ja oslupialam! :shock: Dziwie sie ze przez tyle lat zadnego dzidziusia nie zmontowalam :oops: ) Przepisal mi Cilest. I tu sie zaczyna moj problem. W zasadzie nie jestem pewna czy sobie sama go nie wkrecilam..Gdy bralam Diane nie mialam zbednych kilogramow, a odkad biore Cilest (zaznaczam: odzywiam sie zdrowo i jestem na diecie) nie moge nic zgubic i mam ciagle wydety brzuch. Popadam pomalu w jakas depresje, nic mi sie nie chce. Mam dola..Wiecie najlepiej, ze jak sie czlowiek sobie podoba to i zycie jest piekniejsze :) Tabletki dla kazdej z nas to bardzo indywidualna sprawa (ja np. po Dianie nie tylam, inne tyja, wiec kazdy inaczej reaguje) Zastanawiam sie teraz czy nie wrocic do Diane...Doktor przepisal mi Cilest na pol roku, wykupilam recepty, ale czy jest sens zeby sie dalej meczyc? Nie wiem co robic, moze to glupie ale musialam sie gdzies wygadac...Odstawienie tabletek w ogole nie wchodzi w rachube bo wtedy problemy z cera wrocilyby ze zdwojona sila :roll: a Cilest podobno podtrzymuje dzialanie Diane...i badz tu madra! :roll:

Awatar użytkownika
ambra
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: ambra » 27 wrz 2006, 13:48

jestem wierna Marvelonowi - od jakichs...12 lat

lubie w pigulkach to, ze okres reguluje sobie jak chce :)
czasem biore 3-4 opakowania jedno za drugim, co daje mi wolne w wakacje :)
Op 21.09.06, McGhany CUI MLP L320 i R380, okragle, pod miesien, Krzysztof Potocki, Enelmed

Awatar użytkownika
janko2
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: janko2 » 23 paź 2006, 23:02

Czy uprawiałyście kiedykolwiek sporty ekstremalne,bez żadnych
zabezpieczeń?Emocje gwarantowane.Zarówno w trakcie,jak i przez najbliższy miesiąc. Niech żyją pigułki. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ankiety”