Chrzest

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Patka81
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Chrzest

Post autor: Patka81 » 22 paź 2006, 20:37

Hej.mam pytanko!Zostalam dzis poproszona o zostanie matką chrzestną.Co nalezy kupić jako matka chrzestna dziecku???podpowiedzcie prosze.dzieki

Awatar użytkownika
pola28
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: pola28 » 22 paź 2006, 20:45

mysle ze wrato zapyatac samej mamy dzidzi.razem bedzie latwiej cos wymyslic i kupic cos co napewno sie przyda.ja przynajmniej spotkalam sie tak juz kilka razy.jestem chrzestna i mnie pytano i rowniez uzgadanialam to jak prosilam moja siostre aby zostala matka chrz mojej corci

Awatar użytkownika
Patka81
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

dziekuje

Post autor: Patka81 » 22 paź 2006, 20:50

Bardzo dziekuje za odp.Na pewno zapytam choc mała ma juz wszytko...ale cos sie na pewno przyda.pozdrawiam

eve
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: eve » 23 paź 2006, 14:04

Hej! ja rowniez za dwa tyg. mam chrzciny dzidzi mojej kolezanki i zostalam poproszona o bycie matka chrzestna.
Jasli chodzi o prezent to przez jakis czas sie zastanawialam, ale nie chcialam prosic o porade samemj mamy dziecka, bo wolalam zrobic niespodzianke. No ale faktycznie ciezko jest samemu cos wymyslic. Postanowilam nie dawac pieniedzy, bo to najlatwiejsza opcja, a pieniadze zawsze sie rozchodza, i nie ma zadnej pamiatki.. Jesli chodzi o jakies rzeczy typowo do uzytku w czasie dziecinstwa (jakies wozki, kolyski, zabawki etc.) to tez chcialam tego uniknac, bo z nich dziecko wyrosnie i tez pamiatki nie bedzie.
Postanowilam wiec kupic zloty lancuszek z ladniutkim medalikiem Matki Boskiej i wygrawerowalam na nim inicjaly dziecka z data chrztu. Mysle ze jest to dosc dobry pomysl, gdyz pozostanie to jako pamiatka; Jedynie co przemawialo za tym, by nie kupowac lancuszka, to to, ze zazwyczaj takie rzeczy daje sie starszemu dziecku, np. na Komunie, ale ja wlasnie na Komunie kupie cos bardziej urzytkowego, typu np komputer, bo wowczas dziecko jest starsze i ma wieksza ucieche z takich prezentow; a lancuszek bedzie pamiatka za cale zycie. No nie wiem jak Wam sie to spodoba, ale ja tak zrobilam:) Do tego jeszcze znalazlam taka sliczna pozytywke z tanczaca baletnica. I to wszystko. W tym momencie nie moglam tez wydac niewiadomo jakich pieniedzy, ale w umie wyszlo to okolo400zl.

Ale mam jeszcze inny problem - nie wiem czy ksiadz mnie rozgrzeszy...spowiedz jest dzien przed chrztem, a ksiadz wie, ze ja zyje z moim chlopakiem pod jednym dachem...i co ja mam teraz powiedziec na spowiedzi - wiem ze zrobi z tego problem...pomocy! Bo jak mnie nie rozgrzeszy, to kto zostanie Matka Chrzestna??
Jesli macie jakies rady, jak pogadac z ksiedzem, aby mnie rozgzreszyl, prosze dajcie znac!
op. powiekszenia biustu - 20.12.06 - implanty okragle, profil sredni, 400cc. Jestem szczesliwa!!!

Awatar użytkownika
wicherek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: wicherek » 23 paź 2006, 14:52

Eve odsyłam Cię do topiku "spowiedź" http://www.beautywpolsce.com/forum/view ... %BC#151301
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa.

Awatar użytkownika
pola28
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: pola28 » 23 paź 2006, 16:19

to ja wam podsune tez fajny pomysl,dla mnie swietny.ja jako Matka Chrzestna kupilam przesliczna srebrna szkatulke na ktorej wygrawerowalam dedykacje dla chrzesniaczki.bedzie miala pamiatke na stare latka,np na bizuterie a przy okazji bedzie jej przypominac ukochana cioteczke :wink:

eve
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: eve » 23 paź 2006, 18:28

Dzieki wicherek, wiedzialam, ze gdzies bylo juz cos podobnego..

A pomysl ze szkatulka Pola tez mi sie bardzo podoba, super! No ale ja juz mam ten lancuszek:)
op. powiekszenia biustu - 20.12.06 - implanty okragle, profil sredni, 400cc. Jestem szczesliwa!!!

Awatar użytkownika
pola28
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: pola28 » 23 paź 2006, 19:12

to idealnie jak dasz go w szkatulce :wink:

ania++
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: ania++ » 23 paź 2006, 23:56

z lancuszkiem to bym byla ostrozna , dosc popularny prezent i aby sie nie okazalo ze dziecko bedzie mialo ich kilka najlepiej porozmawiac z rodzicami dziadkami i 2 chrzestnym
Jak sie moj mlody urodzil dostal odrazu 3 lancuszki od jednej babci drugiej i od cioci wiec przy chrzcinach zaproszajac odrazu zaznaczylam ze lancuszkow mamy juz poddostatkiem i jak sie okazalo mielibysmy jeszcze nastepne 3 lancuszki

Awatar użytkownika
gosia29
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: gosia29 » 24 paź 2006, 09:11

ja tez jestem zwolenniczką prezentów pamiatek - przynajmniej od Chrzestnych... u mnie była srebrna grzechotka z grawerem - data, godzina i takie tam... do tego oczywiście "szatka" lub Świeca w zalezności czy matka czy ojciec chrzestny, kwiatuszki i drobiazg typowo dla dziecka na tzw. "teraz"
18.12.2006 - tego dnia na nowo obudzi³a siê moja kobieco¶Ã¦:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”