Moderator: Zespół I

popieram....ja np nie cierpialam dzieci....nienawidilam wrecz...a potem jakos samo przyszlo...i nie byly to wpadki...teraz ich bym nie zamienila...ale popieram gage....jak mi nieraz jest ciezko i owszem czasem czlowiek poskuczy to potem uslyszy tylko ...chcialas miec dzieci to masz....wiec sie nie dziwie ze gaga ukraca wszystkich w rodzinie....popieram..potem przynajmniej nie bedzie takich przykrychrzeczy slyszala...kazdy ja chce przymusic a potem nikogo do pomocy jak co do czego przychodzi...to samo dotyczy sie "znajomych i przyjaciól"GAGA pisze:Są kobiety stworzone do rodzenia i są takie, które nie powinny rodzić :) ja sie do nich zaliczam bez dwóch zdań. i na prawde koło tyłka mi lata co inni powiedzą. moja mama jest szczęśliwa, że ma wnusię w postaci Keli- pieseczka![]()
babcia jak się coś odzywa to zostajenatychmiast ukrócona, że jak chce to żeby sobie zobiła..... :twisted:
przecież żyję dla siebie nie dla innych, to mi na barki spadłaby odpowiedzialność i cały ten koszmar a nie im. jak chcę dzieci to do dzieła.... :twisted: :
to jeszcze jeden cyctat z zycia jak bylam z mezem i zylam na wsi...kazdy nas namawial na dziecko..a jak jechalam z corka wozkiem to stara taka babcia zagadala mnie ze jedynakiem to byc zle...ze lepiej wtedy nie miec dzieci a jak juz to dwoje...chcialam ja walnac ale wczesniej sie spytac czy w takim razie mam corce glowe ukrecic bo jest jedynaczka wiec lepiej zeby jej nie bylo skoro nie ma rodzenstwa???(nadmieniam ze ja tez jedynaczka jestem wiec mi niezle cisnienie podnioslaKasieńka pisze:najgorsze rzeczywiście jest "otoczenia" "a może byś już pomyślała dziecku??" ma mi sie niedobrze robi jak to słyszę, czy niektórzy nie moga zrozumieć, że to chodzi o inną żywą istotę?? a ja nie mam najmniejszej chęci być odpowiedzialną i zobowiązaną, dobrze mi jest tak jak teraz...
popieram ale to co kamilka napisala wczesniej tez ma duzo racji..dzieci nadaja sens zyciu zwlaszcza jak sa chciane i oczekiwane...(nie mowie ze dzieci z wpadki sa zle..chodzi mi o sytuacje wtedy zaistniala i fakt.. ze wywraca nagle sie cale zycie do gory..ale dobrze ze ciaza trwa tak dlugo bo mozna wszystko poukladac i sie przygotowac) jak pol znajomych "zmusza" czy presje wywiera....to chore..chca dzieci niech sobie zrobia...gratuluje gracja znajomych co sa w porzadku:)Kamila pisze:Gracja, bardzo zdrowe podejscie :D bbrawa