Praca za granicą

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
dyduska
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: dyduska » 10 paź 2008, 12:25

toxic jak znajde jakas szkolke to mam zamiar sie zapisac, chociaz powiedzieli mi ze czasy darmowych szkol dla polakow juz minely :/
anita111 do kogo to niestety nie mam pojechac bo wedle przyslowia przyjaciol poznaje sie w biedzie ja niestety przejzalam na oczy, no ale coz, tak bywa. Polacy jak juz wyjada to jakby zlapali Boga za nogi i nie chca sie swoim szczesciem podzieli (nie wszyscy naszczescie)
Ja osobiscie jak bylam we wloszech to pol rodziny blizszej i dalszej pomoglam wyjechac i mam satysfakcje z tego ze niektorym teraz sie siwetnie powodzi.
Dzieki za informacje dotyczace formalnosci, wszystko sobie odnotowalam. Teraz bede na to przygotowana :-D
6.05.2010 - lip lifting - dr Broma - super!!!
25.10.2012 - powiekszam piersi :-) - dr Broma - juz po - Natrelle 410 MX - pojemność 370

Awatar użytkownika
nikolettkaa
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: nikolettkaa » 10 paź 2008, 13:38

ja zaczynam sie zastanwiac ,czy nie wyjechac do pracy za granice , chociaz zaczelam tu szkole, mam narzeczonego ktory ma swietna prace ,ale rowniez mam dlugi , mame i dziadkow ,ktorym musze pomagac..ehh ostatnio zyje w rosterce ..a narazie propozycje pracy ktore tu mialam w polsce to byla pensaja 1300 pln:-/ :|
11/2009 Piękne vhp ;) 500 ;)
2011- planuje usta i policzki

Awatar użytkownika
toxic
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: toxic » 10 paź 2008, 13:49

nikolettkaa, na polskie warunki to normalne. Moi rodzice w razem zarabiaja 1400 zl :( Skonczysz szkole poszukasz lepszej pracy. Mnie tam coraz czesciej nachodzi mysl powrotu do Polski... nie ma jak to miec przy sobie cala rodzine. Tyle ludzi juz wraca do Polski....
24 MARCA 2010 Dr.Kasprzyk 265 TRF - w koncu je mam :)

http://pdgm.pitapata.com/j3qqp2.png

Awatar użytkownika
dyduska
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: dyduska » 10 paź 2008, 16:47

Wg mnie do Polski oplaca sie wracac jak sie ma pomysl na wlasny biznes i kase na jego rozkrecenie. W innym wypadku kiepsko widze przyszlosc w naszym kraju.
Sama jestem po studiach a pracy nie moge znalezc. No chyba ze ekspedientka, ewentualnie kasjerka w hipermarkecie - za marne grosze.
25.10.2012 - powiekszam piersi :-) - dr Broma - juz po - Natrelle 410 MX - pojemność 370

Awatar użytkownika
viki
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: viki » 10 paź 2008, 17:06

ale moze warto od czegos zaczac? wiadomo ze sam fakt ukonczenia studiow niczego nie zapewnia. ja studiowalam i jednoczesnie pracowalam. efekt byl taki ze po ukonczeniu uczelni mialam juz kilka lat doswiadczenia. moja przyjaciolka nie pracowala i niestety miala problemy z pierwsza praca. jak z nia rozmawialam zeby moze sie gdzies zachaczyla, gdziekolwiek po to by pracowac i niech sobie szuka to ona stwierdzila ze na kasie nie siadzie, moze jakims kierownikiem by zostala... teraz studia koncza wszyscy i nie jest to zaden argumentmi powiedziano ze wola takich jak ja - bo maja mloda osobe z wyksztalceniem i jakims tam doswiadczeniem. jak widze czasem jak przychodza do firmy ludzie po studiach i wydaje im sie ze tylko z tego powodu musimy ich przyjac. wiadomo, ze takiej osobie mozna zaproponowac na poczatek parzenie kawy. moja kolezanka, ktora pracuje w wielkiej amerykanskiej kancelarii ma wielu takich ludzi po studiach prawniczych, ktorym sie wydaje ze na stazu beda chodzic do sadu na rozprawy lub pisac piosma procesowe. ona tez zaczynala od "przynies, pidaj, pozamiataj" stopniowo sie uczyla i teraz ma pozycja na jaka pracowala kilka lat.

nie chce nikogo urazic ale tak z grubsza wyglada chyab rzeczywistosc i to nie tylko u nas w kraju...
Kocham mój nowy biust. Szkoda, że nie poszłam na zabieg wcześniej....

Awatar użytkownika
nikolettkaa
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: nikolettkaa » 11 paź 2008, 17:49

viki, ale ja pracuje , caly czas , teraz na dobra sprawe nie mam pracy - ale pracy szukam od 2 miesiecy , nie szukam stanowiska kierowniczego, ja nawet moge wlasnie parzyc kawe i przepisywac cos co napisal ktos z doswidczeniem , tylko na chwile obecna w polsce jak ktos ma wyksztalcenie srednie , to jakoby moze tylko chyba pracowac jako kelnerka , barmanka ,albo sprzataczka... ja juz tak pracuje od 2 lat i chciala bym sobie zmienic branze ,ale wszystkie stolki zajete , dlatego pomyslalam ze skoro mam byc znow kelnerka albo barmanka to chociaz za godziwe pieniadze za granica ,... :roll:
11/2009 Piękne vhp ;) 500 ;)
2011- planuje usta i policzki

Awatar użytkownika
dyduska
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: dyduska » 13 paź 2008, 09:41

nikolettkka, ja mam dokladnie to samo na mysli :)

Awatar użytkownika
anita111
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anita111 » 14 paź 2008, 01:21

ja mam średnie ale robie kursy wizażu i kosmetyczne itd zeby nie byc barmanka można jakimś fajnym kursikiem się przekwalifikować ..

Awatar użytkownika
dyduska
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: dyduska » 16 paź 2008, 23:12

Hej dziewczyny, tak jak mowilam nawiazalam wspolprace z jedna agencja trudniaca sie wyjazdami au pair i juz dostalam propozycje wyjazdu do fajnej rodzinki (przynajmniej tak wynika z ich ankiety) Dodatkowo chcialam wam powiedziec ze placa 150 funtow tygodniowo. A wiem ze mozna dostawac nawet po 200 i wiecej. I tu chociaz raz moj wiek przemowil na moja korzysc, bowiem wlasnie starsze kobitki dostaja wiecej, poniewaz wiecej w tych domach robia, w sensie ze nie tylko opiekuja sie dziecmi, ale takze odwoza i przywoza dzieci ze szkoly, gotuja, itp. Ja w ankiecie napisalam ze nie czuje sie bardzo dobrze jezeli chodzi o prowadzenie samochodu poniewaz po pierwsze prawko zrobilam 7 lat temu i niewiele jezdzilam, a po drugie wzielam pod uwage ruch lewostronny w anglii i dlatego sama sie troszke zdyskwalifikowalam :/

Awatar użytkownika
bettty
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: bettty » 17 paź 2008, 17:23

ja pracuje w irlandi gdy moj chlopak załatwił mi pierwszą prace.....coz praca jak praca ale poweim ze było ciezko przywyknąc,do ludzi języka ruchu lewostronnego....na domiar tego nie mialam czym do tej pracy dojedzac ok 35km i postanowilam kupic skuterka, :? pieniadze mialam bo sprzedałam swoje auto w pl zeby miec za co zyc jakbym ie znalazła pracy dłuzej... na domiar tego wszystscy mowią ze jestem szalona bo ja nigdy nie jedziłam na skuterku , motorze itp...tylko autem i to w pl.powiem ze mozna sie przyzwyczic, ja na początku poprostu jezdzilam cały czas za kims nigdy sama,sie nie wyrywalam,puzniej juz z górki poszło przywyklam,teraz dla mnie dziwnie jest w pl z ruchem prawostronnym. :?

mam chec wracac do pl.ale jak juz to cos swojego otworze.. nie chce u nikogo pracowac....mam smykałke do interesów,wiec moze sie uda ;)
400 ,420 HP mentor .
Cele :68/65/62

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”