Życie zaczyna się po 40-tce. cz 8.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 8.

Post autor: Kwiatuszek* » 13 sty 2013, 10:21

Ulla 10, dokladnie jest tak jak piszesz. Jak sa dorosłe dzieci w domu, pracuje się intensywnie /ja 3 lata dojezdzałam 50 km do pracy/ to faktycznie czlowiek jest szczesliwy jak jest cisza i spokoj w domu. Ale teraz jak syn ma swoją rodzinę, ja mam mnostwo czasu to tylko szukam wyjsc. Przez ostatnie poł roku intensywnie uczeszczam do klubu 3 lub 4 razy w tygodniu. Jak wyjde o 17 wracam o 21 . Jade 5 przystankow autobusem wiec troszkę czasu dojazd mi zajmuje. Wracam zmęczona i szcześliwa. Gdyby tak jeszcze zlikwidować te rozne swięta i slodkosci to nie wpadałabym w rozmiar 42 tylko lekko 40. Jestem na dobrej drodze pomału waga idzie w dół.

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 13 sty 2013, 11:37

Trzy noce pod rzad balowac ,to jeszcze da rade ,ale po tygodniu takiego zycia padlabys Babina jak kawka.
Ja wlasnie odchorowuje sylwestra .Dwie noce nieprzespane z czego duza czesc w autokarze .Sylwestowa dwie godziny snu ,i znow caly
dzien biegania po miescie,.
Organizm oslabiony i rzucilo sie na zatoki :)
W wieku nastoletnim mozna miec i tempo i wytrzymalosc a na stare lata tylko krotkodystansowe zrywy.:))

Sukienka jak dla mnie za bardzo stojaca,sztywna dlatego wyglada jak rozmiar wiekszy ,a nie 38.

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 13 sty 2013, 14:52

wzgledem polszczyzny i ja wtrące swoje 2 grosze, chociaż wiem, że mnie zaraz obsuniecie, że ja często nie stosuje interpunkcji i polskich fotnów, - fakt, przyznaje się bez bicia, ale często dziewczyny tu uzuwają formy - ubrałam sukienkę, ubrałam buty - więc ja się pytam w co?, ubrać to można choinkę albo dziecko, a sukienke lub buty się wkłąda lub zakłada, zależy w jakim kontekście piszemy a napewno sukienki się nie ubiera... (nod
muflonku wstawiam obiecane zdj kurtki i jeszcze fajna kiecka od izabell, sukienka jest z delikatnego jerseyu, a swoją drogą, ciekawa jestem czy nazwa tych kurteczek pochodzi od nazwy zespołu rockowego z lat 70 "Ramones"

Awatar użytkownika
ulla10
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ulla10 » 13 sty 2013, 15:21

Kwiatuszek, obyś miała rację. Nie chcę skończyć jako stetryczała baba oglądająca seriale w tv :-)))

Marena, podoba się się zarówno sukienka jak i ramoneska (yes)
24.02.2017. Dr Mariusz Wysocki- CKN

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 13 sty 2013, 15:49

żyję ...........nie jestem bohaterką, bo inni balowali do 4 , a już o 9 zjawili sie na śniadaniu (giggle . Żebyście widziały moje mieszkanie!! (envy .Nie ma wolnej płaszczyzny poziomej. Mąż śpi a ja do sprzątania {odgruzowania (giggle }.
zadowolona

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 13 sty 2013, 15:53

Marena, fason świetny :-) no, kupię taką przy najbliższym pobycie w Londynie ale bez ozdóbek na ramionach. Ramoneska to zdaje się 'przejęła" nazwę od tej właśnie kapeli . ta klasyczna o ile pamiętam nie była wcięta w talii, tylko prosta. Ale ta mi się bardziej podoba. Widziałam nawet ramoneskę z falbankami na plecach. Super byla.

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 13 sty 2013, 16:21

Ojej jakie cudne te ramoneski. Ja jednak ja muszę bez tych ozdob, no może jakieś zameczki.

Marena ale błysnęłaś tym "zakładam sukienkę". No pomyślałam jak ja mówię i chyba "ubieram sukienkę", kurcze nawet się człowiek czasami nie zastanawia nad tym czy to poprawnie czy nie. Nie uświadamiałam sobie nawet, że tyle błędów popełniam.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 13 sty 2013, 16:41

Ramoneska musi mieć asymetryczny przód? Jak to leży jak sie nie zapina? Ja nabyłam taką...Te koraliki można łatwo wypruć jak sie znudzą..
6014261008_LIST_BIG.jpg
zadowolona

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 13 sty 2013, 20:13

babinka , nie to żebym się czepiała ale definicje ramoneski wklejam z wikipedii
"Ramoneska – potoczna polska nazwa motocyklowej kurtki Perfecto, zaprojektowanej w 1928 roku przez Irvinga Schotta. Najpierw była stosowana tylko jako ubiór motocyklistów, potem na przełomie lat 60. i 70. stawała się powoli swoistą ikoną osób powiązanych z różnymi odmianami muzyki rockowej, zwłaszcza heavymetalowej, za sprawą zespołów takich, jak Black Sabbath. Istotny wpływ na jej popularyzację miało użycie modelu Perfecto 618 przez Marlona Brando w filmie Dziki (1954).

Kurtka ta charakteryzuje się kilkoma stałymi cechami: zawsze ma podwójne klapy z ćwiekami, przesunięty w bok zamek błyskawiczny i przyszyty pas do ściągania pół. Niektóre kurtki tego typu posiadają też zwiększoną liczbę kieszeni oraz pagony.

Nazwa kurtki "ramoneska" pochodzi od powstałego w 1974 zespołu punkrockowego Ramones, pod jego wpływem jeszcze bardziej się spopularyzowała nie tylko wśród osób powiązanych z muzyką rockową, hardrockową i heavymetalową (metalową ogólnie), ale także punkrockową. W Polsce ramoneska często stanowi ważną część ubioru tzw. "depeszowców", czyli fanów zespołu Depeche Mode.

także twoja jest ładna i elegancka, ale nie ramoneska...wg mnie klasyczna marynarkowa duży plus właśnie te koraliki (yes)

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 13 sty 2013, 20:25

Marynarkowa raczej nie... (wait
Powiedziałabym raczej chanelka, bo bez klap i kołnierza (giggle .
zadowolona

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”