chociaz przyznam tez racje w tym ,ze amerykanie sa duzo bardziej optymistyczni i duuuuzo "latwiejsi" od polakow...(zreszta ,ja i tak uwazam nasza mentalnosc za jedna z gorszych
bylabym chamska ,gdybym napisala ,ze amerykanie to same debile i brudasy... poniewaz mam pare przyjaciol z ameryki i widze ,ze w cale tak nie jest- chociaz czasami sprawiaja takie wrazenie...
oczywiscie wsrod amerykancow znajda sie takze kretyni...ale ich przeciez nigdzie nie zabraknie !!!
jesli moge byc szczera... bardziej draznia mnie anglicy niz amerykanie... bo z tymi drugimi - jakos zawsze moglam sie dogadac...a z angolami roznie bylo ... !
moja bardzo dobra kolezanka, ktora od niedawna mieszka w genewie, pochodzi z kanady...
ma typowo amerykanski styl zycia...
jest super kumpela... nie wie, co to zazdrosc...zawisc...
jako osoba denerwuje mnie tylko czasami ,ze tak glosno mowi...
...a jako kobieta, ze nie dba o siebie i dom (nie potrafi w ogole gotowac ...ani wydepilowac sobie brwi...
ona zawsze ma szok ,jak mnie widzi "ubrana"...
...wszystkim powtarza, ze polki to zawsze sa takie "wyrobione" , ...i nie rozumie ,czemu dla nas liczy sie tylko wyglad !!!
moja kanadyjka ,dba o siebie w inny sposob , np. uprawia sport
i musze jej przyznac ,ze podziwiam ja za to ,ze jest bardzo odwazna , otwarta i w ogole niezakompleksiona osoba !
niestety, albo i stety ,w moim zyciorysie wpisany mam pobyt takze w ameryce...(nie wiem jeszcze jaki stan)... :?
...chetnie wyjechalabym juz teraz (ze wzgledu na kryzys ekonomiczny
...nie ciagnie mnie tam...bo wiem ,ze zycie w us. w cale nie jest taaaakie rozowe, jak sie innym wydaje...
czas pokaze i mam nadzieje, ze nam bedzie sie mimo wszystko zylo tam calkiem oki.
co do meza obcokrajowca...coz -zalezy za jakiego czlowieka sie wychodzi za maz !!!
jesli ktos wyjdzie za golodupca, glupka czy leniwca ... normalne, ze bedzie nieszczesliwy...(pieniadze z nieba nie spadaja a faceci o polkach tez maja rozne zdania )...
jesli ten obcokrajowiec jest milym, ambitnym i dobrym czlowiekiem...nie ma sie o co marwic !