Na emigracji-czyli jak sie odnalezc ?cz.3

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
bluebeleczka
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: bluebeleczka » 30 sty 2009, 18:11

Samanthii pisze:spiworki widzialam ... w roznych rozmiarach....niestety !!!
soiworki maja rozne rozmiary. powinny byc ujete gdzies na metce.
w zaduzym spiworku dzidzia moze sie zakopac w srodek, za maly krepuje ruchy.
ja uzywalam firmy grobag- polecam.
maja sliczne wzory dla chlopcikow i dziewusiek.
tog od 0.5 do 2.5, czyli 0.5 letni, 1.0 wiosenno-jesienny, 2,5 zimowy.
moja nunia w zimie spala w body, pajacyk z dlugim rekawkiem i grobag 2,5 tog.

odnosnie hartowania to uwazam ze angole przesadzaja w jedna strone a polacy w druga, wiele polskich mam lubi dzieci przegrzewac, co jest gorsze od oziebienia.

duzo rzeczy dziewczynki jest przydatnych przez krotki czas, a niektore wcale, dobrze sobie przeanalizujcie, szkoda pieniedzy.
milam mate pod materacyk, ktora informowala gdyby dzidzia przestala oddychac, wlaczylam ja raz, karmiac w nocy zapomnialam wylaczyc i wyla jak straz pozarna. :roll:

wanienke uzylismy kilka razy, bo toria odkryla prysznic i kazdego ranka wskakiwalysmy razem pod niego.

pozdrawiam emigrantki.
czesto sobie was poczytuje ale jakos sie zawiesilam i nie chcialo mi sie pisac. fajniej sie czyta. :-)
dzis jestem po egzaminie i chyba musze wywalic sres dlatego takie wypracowanie.
"Life is a stupid game, but atleast the graphics are awesome!"

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 30 sty 2009, 18:46

ha ! maz juz jedzie... http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... traszy.gif

bedzie dobra kolacja w mojej ulubionej restauracyjce http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... i/1700.gif i kino !!! 8-)

to ja sie zbieram.... milego wieczoru !!!!!!!!!!!!!! http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... ke_005.gif

Awatar użytkownika
sylwiach
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: sylwiach » 30 sty 2009, 21:07

a ja wlasnie z winkiem siedze...niami... i wkoncu weekend:D
Usmiech,usmiech,usmiech...to co w kobietach mezczyzni uwielbiaja:-)

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 30 sty 2009, 21:16

a ja wlasnie mam pysznego drineczka ,moj mis mi zrobil ;) zdrowko sylwiach, a tak wogole to gdzie ty sie podziewasz????????????
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

karolka69
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: karolka69 » 30 sty 2009, 22:07

Samanthii pisze:a ja sie dzisiaj czuje taaaka w ciazy :oops:
:badgrin: rozwaliło mnie to zdanie hehe :D Dobre
Sam
zastanawialam sie gdzie mieszkasz? Tzn jaki kraj obralas?;) Bo tu widze, ze chyba wiekszosc jednak na Wyspach pomieszkuje:)
sylwiach pisze:a ja wlasnie z winkiem siedze...niami... i wkoncu weekend:D
NO dokladnie! Caly tydzien czlowiek czeka na piatek hehe, który i tak szybko mija;)
Chyba jutro na jakąs imprezke sie wybiore ange
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png
13.07. 2009- JUŻ PO
350cc HP, anatomiczne, pod mięsień, Eurosilicone - implant pekl po 9 latach

19.06.2019 - wymiana na okragle 450cc ES

Awatar użytkownika
bluebeleczka
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: bluebeleczka » 31 sty 2009, 00:53

sylwiach pisze:a ja wlasnie z winkiem siedze
szczesciara.
ja za to z pedzlem- remont,hi,hi :badgrin:
"Life is a stupid game, but atleast the graphics are awesome!"

Awatar użytkownika
gossip girl
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: gossip girl » 31 sty 2009, 21:27

hej dziewczynki ja mam takie pytanko nie obawiacie sie tego kryzysu w uk tyle sklepow i fabryk zostaje zamkniety moja posada raczej jest bezpieczna ale i tak sie boje :roll:
mĂłj byÂły nick to ita

karolka69
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: karolka69 » 31 sty 2009, 22:06

gossip girl, ja sie nie obawiam, nie wiem czemu, ale wydaje mi sie, ze Anglicy sobie z nim poradzą :) Oni są nauczeni łatwego myslenia, rozwiązywania problemów, poprostu latwego zycia i dadzą rade;) 8-)
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png
13.07. 2009- JUŻ PO
350cc HP, anatomiczne, pod mięsień, Eurosilicone - implant pekl po 9 latach

19.06.2019 - wymiana na okragle 450cc ES

Rene1
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Rene1 » 31 sty 2009, 22:59

Witam

;) Do naszych kochanych przy nadzieji: :-)

Oprocz tych wszystkich ciuszkow, becikow, pampersow, wanienek itp. ja od siebie jako emigrantaka, ktora urodzila dzieciatko w UK i tu je wychowuje radze Wam rowniez zakupic w polsce|:

Czopki Virbukol (tak sie czyta, nie wiem jak dokladnie pisze) - sa to czopki homoopatyczne, ktore mozna podawac dziecku juz od pierwszego dnia zycia, bardzo dobre na stany lekowe u dzieciaczka. Mojemu malemu skarbeczkowi bardzo pomagaly gdy mial kolki lub problemy ze spaniem, gdy byl placzliwy i niespokojny.

Vigantol, czyli witamina D3 w plynie, w polsce zazwyczaj na recepte. Podaje sie jak dobrze pamietam od 3 mc, polecam zwlaszcza dla malenstw wychowujacych sie w zimnych i malo slonecznych krajach. W polsce przepisuje je kazdy lekarz, w UK tego nie podaja, jak rowniez nie daja dawki wstrzasowej po narodzinach, brak tej witaminy powoduje krzywice, najszybciej mozna zauwazyc kiedy jest na nia zapotrzebowanie gdy malenstwu poci sie tyl glowy i karczek, gdy to zostaje zbagatelizowane kolejny etap to powykrzywiane paluszki u raczek, wydenta klatka piersiowa, itd. Wg mnie bardzo wazne, aby ja posiadac, podaje sie ja rowniez gdy dzieci szybko przybieraja na wadze i rosna .

Cebion, witamina C, mozna ja zastapic zestawem Witamin, ale uwaga, zeby nie przedobrzyc, we wszystkich sztucznych mlekach zazwyczaj sa juz wszystkie witaminy. Dla mojego synka gyla genialna gdy mial czkawke, wystarczyla jedna kropelka i bylo po problemie, zazwyczaj w ciagu dnia podaje sie 2-3 kropelki.

Woda morska w spraju, rewelacyjna na katarek i gdy blona sluzowa w nosku jest zbyt sucha.

Paracetamol w czopkach, sa roznego rodzaju dawkowane, moje dziecko w czasie goraczki i choroby zazwyczaj wszystko zwracalo, wiec nie bylo szans na syropki, pozatym czopki szybciej dzialaja.

To by bylo na tyle, jak sobie cos jeszcze przypomne to dam znac. Pozdrawiam i caluje. PDT_Love_08

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 31 sty 2009, 23:28

To tu nie podaja witaminy D?? Rowniez czytalam,ze nalezy ja pdawac maluchowi ale bodajze od 3 tygodnia nie miesiaca. Nie zakupilam w Polsce a juz do narodzin nie ma szans; myslalam,ze bez problemu tu ja dostane,ale zapomnialam jak w uk dbaja o zdrowie dzieci- to przykre :? Naprawde nie idzie takiego plynu zta witamina tu kupic??
Dzisiaj tak chodzilam po sklepach i ANI JEDNEGO STANIKA ROZPINANEGO Z PRZODU NIE WIDZIALAM! To jest doslownie TRAGEDIA!!A taki rozwiniety kraj! I mydelka typowo dla maluszka od 0 nie moglam znalesc!!! Dobrze,ze kupilam w polsce bambino.
Boshe,gdybym tak miala myslec nad wszystkim to bym z 3 walizkami musiala z Polski przyjechac... z takiego anszego biednego kraju do Wielkiej Brytanii zwozic wszystko- kto by pomyslał... az sie wierzyc nie chce! :roll: :roll: :? :x
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Zablokowany

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”