Życie zaczyna się po 40-tce. cz 8.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Quer
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 8.

Post autor: Quer » 23 kwie 2013, 14:02

Dziewczyny poradźcie mi w kwestii zjadu rodzinnego.
Mój kuzyn takowy wymyslił. Rodzina rozrzucona doslownie od morza aż po Tatry. Niektórzy się nigdy nie widzieli lub wogóle nie przypuszczali ze maja jeszcze gdzieś tam rodzinę.
I tak się zastanawiam czy taka impreza ma racje bytu. Wiadomo, w rodzinie nie kazdy za sobą przepada, bywają niesnaski.. ale tez i druga strona lubią się dobrze bawić (party (drink (dance Jak mam wrócić z niesmakiem z jakiegokolwiek powodu to wolę wogóle nie jechać. Kuzynka mnie ciagnie..
Może któraś z Was była na takim zlocie.

Awatar użytkownika
eweplu
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: eweplu » 23 kwie 2013, 14:44

Quer ja byłam trzy lata temu, na takim rodzinnym zjeździe, było tak fajnie, że wszyscy zgodnie powiedzieli, że za rok trzeba to powtórzyć, ale jak to życie pokazało, za rok nie było chętnego, który by się całą tą oprawą techniczno gastronomiczną zajął. Podobnie jak Ty , nie bardzo chciałam jechać, miałam duże obawy, ale okazało się , że całkiem nie potrzebnie.
CKN - 10.08.2010r. Dr. Stępniewski :)

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 23 kwie 2013, 15:20

Miałam u siebie pare lat temu taki zjazd. Byli dziadkowie i studenci (30 osób) Powspominali, przywieźli zdjęcia.....Było fajnie ale nie zawiązały sie blizsze kontakty. Każdy ma swoje życie, swoich znajomych.
Jeden z uczestników pisze książkę o losach rodziny, więc potrzebował wspomnień starszyzny.
Bliższa mi kolezanka, z którą coś przezyłam, mamy wspólne tematy i zainteesowania niz kuzyn, którego widzę pierwszy raz. Same pokrewieństwa niewiele znaczą..
zadowolona

Quer
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Quer » 24 kwie 2013, 09:44

Dzięki, przemyslę jeszcze sprawę. U nas na spotkaniu bedzie tak lekko ze 120 osób.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 24 kwie 2013, 11:27

Dziewczyny bratowa moja zażywa te kapsułki i mówi ze chudnie,ma mnóstwo energii i czuje sie po nich rewelacyjnie. Dzis mi przyszły (clapping Przeczytajcie o właściwosciach.

......Raport potwierdza, że maca może być spożywana w dowolnej ilości bez ryzyka skutków ubocznych. Szczególnie ludzie cierpiący z powodu stresu i wysiłku fizycznego (sport) odczują korzystne działanie korzenia macy. Środek poprawiający pamięć i zdolność przyswajania wiedzy oraz środek energetyzujący, wspomagający budowę i wytrzymałość masy mięśniowej.

Kronthaler, jeden z najsłynniejszych austriackich alpinistów zdobywca Nanga Parbat (8125 m), najdalej na zachód wysuniętego ośmiotysięcznika twierdzi: „by sprostać nadludzkim wymaganiom, a dokładniej - skłonić się do wysiłku, całkowicie polegałem na macy, którą regularnie przyjmowałem. Byłem zupełnie przekonany o jej skuteczności”.

Właściwości:
- wzmacnia organizm pod względem fizycznym, umysłowym i hormonalnym,
- reguluje procesy hormonalne zarówno u kobiet jak u mężczyzn (poziom hormonów tarczycy, nadnerczy, przysadki, gonad),
- używana jako afrodyzjak,
- wskazana w wypadku anemii, problemach z bezpłodnością, niedożywieniu, problemach z nieregularnym miesiączkowaniem, ogólnym osłabieniu, menopauzie, oraz przy osteoporozie,
- powoduje opóźnienie procesu starzenia się organizmu w tym procesu starzenia się skóry i wszystkich naszych organów i narządów,
- poprawia czynność pracy mózgu, eliminuje zmęczenie umysłowe,
- u kobiet w okresie karmienia pobudza produkcję mleka,
- ma bardzo wysoki wskaźnik zawartości minerałów co jest niezbędne w codziennym odżywianiu,
- jest niezbędnym uzupełnienie diety dla osób, których praca wymaga szczególnego wysiłku fizycznego bądź umysłowego. Na przykład: sportowcy, studenci itp.

Maca może być polecana w okresie rekonwalescencji. Fenolokwasy i polifenole oraz flawonoidy wymiatają wolne rodniki i nadtlenki.
Izotiocyjanianom są przypisywane właściwości redukowania zapadalności na nowotwór wątroby i piersi.
Alkaloidy Macy, makamidy, wielonienasycone kwasy tłuszczowe i fitosterole mają właściwości adaptogenne, immunostymulujące, przeciwmiażdżycowe i regulujące zaburzenia hormonalne (dotyczy hormonów sterydowych). Alkaloidy i makamidy Macy stymulują spermatogenezę i mogą poprawiać płodność u mężczyzn.
Niemiecki biochemik, dr Walter Last w raporcie nt. preparatów roślinnych i suplementów żywnościowych przygotowanym na potrzeby australijskiego miesięcznika „New Dawn” sporo miejsca poświęcił mace. W publikacji tej stwierdza m.in.: „Do poprawy funkcjonowania i zrównoważenia układu endokrynologicznego w ogólności, a hormonów płciowych w szczególności, służy południwoamerykańska maca (Lepidum meyenii). Posiada ona znaczną przewagę nad innymi podobnie działającymi preparatami”.
Stosowanie sproszkowanego korzenia Macy może być brane pod uwagę w łagodzeniu objawów depresyjnych okresu okołomenopauzalnego i stać się alternatywą dla hormonalnej terapii zastępczej.
Maca może być stosowana jako preparat antydepresyjny oraz pobudzający gojenie się ran. O stosunkowo silnym działaniu bakteriostatycznym i fungistatycznym tej rośliny decyduje zawartość olejków gorczycznych.

http://www.alfavital.pl/bio-maca-kapsul ... -p-31.html" onclick="window.open(this.href);return false;
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 24 kwie 2013, 11:36

Ciekawa stronka. Jest tych cudownych specyfików masa. Tak samo <zrób sobie krem> ile tam ciekawych składników do kupienia. (yes)
zadowolona

jolantast3
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: jolantast3 » 25 kwie 2013, 09:32

dziewczyny mam doła ,napiszcie coś fajnego, przede wrzystkim zwracam się do Sabriny ,jej posty dobrze na mnie działają coś musi w tym byc

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 25 kwie 2013, 09:39

Joluś czemu masz doła? Tak ogólnie czy masz jakis powód ?

Awatar użytkownika
jagna5
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: jagna5 » 25 kwie 2013, 10:03

Jolu, wiosna jest, więc trzeba sobie sprawić coś ładnego , kolorowego i wybrać się gdzieś. Najlepsze dla kobiety, to przejrzeć się w męskich oczach, nic tak nie odmładza.Właśnie wróciłam z sanatorium i jestem mocno doładowana. (ninja

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 25 kwie 2013, 13:24

jolantast3 pisze:dziewczyny mam doła ,napiszcie coś fajnego, przede wrzystkim zwracam się do Sabriny ,jej posty dobrze na mnie działają coś musi w tym byc
Pewnie masz doła bo przytyłas. Napisałam cos w temacie
viewtopic.php?f=47&t=11037&start=100" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak czlowiek czuje sie zle z samym sobą,bo gruby,bo stary,bo wisi,bo nic sie nie che,a nie che sie bo jest sie niezadowolonym z wygladu i ma sie doła....to nie ma sie ochoty na zakupy,na latanie po sklepach bo i tak we wszytkim sie zle wyglada. (no) Owsze,mozna ubraniem zatuszować to czy tamto,ale jak sie zdejmie ubranie to humor od razu sie psuje. TRZEBA LIKWIDOWAC PRZYCZYNE NASZEGO ZŁEGO SAMOPOCZUCIA. KAZDA Z NAS jest wstanie schudnąć. Jak nie mam motywacji to patrze na te fotki (giggle
http://www.joemonster.org/art/14523/Wyb ... s_50_latek" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiem że pewnie tu i ówdzie odsysane,moze nawet maja sylikony w posladkach (w piersiach wiadomo ze wszystkie) ale tak czy siak nie da sie tak odessać grubej osoby,zeby tak wygladała. widać ze babeczki ograniczaja jedzenie i pewnie cos tam ćwiczą.

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”