zostalam wykorzystana-pigulka gwaltu ;(((

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
magdaj
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: magdaj » 16 lis 2008, 20:03

Nikolettkaa, nie wolno Ci się poddawać.. Nie pozwól by uszło mu to bez winy. W Tobie jest jedyna nadzieja na to, że ten drań nie zniszczy już życia innej dziewczyny. Jeśli to teraz zostawisz on będzie czuł się bezkarny, a do tego nie można dopuścić..

Trzymaj się Kochana i życzę Ci dużo siły!
18.09.08 mentor plus profil 250cc i 225cc
14.06.10 mentor 275hp i 225hp
15.11.10 korekcja otoczek

dr Checinski

Awatar użytkownika
sylwiach
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: sylwiach » 16 lis 2008, 20:05

my tzrymamy za Ciebie kciuki i wierzymy w ciebie Slonce,ale ty zrobisz co uwazasz,bez presji,na ile masz sil...najwazniejsze bys dobrze sie czula...
Usmiech,usmiech,usmiech...to co w kobietach mezczyzni uwielbiaja:-)

Awatar użytkownika
annoush
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: annoush » 16 lis 2008, 21:43

anita111, Twoje przeżycie i doświadczenia z polskim "wymiarem sprawiedliwości" też są szokujące. Lekarze wypuścili Cię z uszkodzeniami czaszki po 4 dniach?! "Najlepsze" jest to, że żeby ofiara mogła oskarżyć napastnika o ciężkie pobicie, to musi mieć zaświadczenie, że przebywała w szpitalu przez minimum 6 czy 7 dni... Nawet gdyby Twoja sprawa trafiła do sądu, to zostałby oskarżony o spowodowanie lekkich obrażeń i kradzież komórki... i zapewne wypuściliby go, a on mógłby się jeszcze "odwdzięczyć" za postawienie go przed sądem.

Niestety, prawo w Polsce jest jakie jest, a właściwie wcale go nie ma. I nie winiłabym za to policji, bo ich nastawienie to skutek doświadczeń z "wymiarem sprawiedliwości". Rozmawiałam z kilkoma policjantami i żaden nie miał dobrego zdania o prokuraturze. Prawda jest taka, że policja stara się łapać przestępców, ale prokuratura tych przestępców wypuszcza...
Ja jak byłam na policji ze swoją sprawą, to przynajmniej widziałam, że się starali, konsultowali się i znaleźli cztery paragrafy na mojego prześladowcę. Ale jak sprawa trafiła do prokuratury, to... NIC... umorzenie sprawy...
Dziewczyny, to nie policja wsadza przestępców do więzienia, tylko prokuratura. I chyba zaczynam rozumieć nastawienie policji, bo gdybym była na ich miejscu, to pewnie też po kilku sprawach zaczęłabym odradzać ofiarom załatwienia tego drogą sądową... a zamiast łapać przestępców, wolałabym karać ludzi mandatami za wyrzucenie papierka na trawę...

W Polsce konieczna jest zmiana prawa i wprowadzenie surowszych kar. Ja mieszkam teraz w USA i zawsze podobało mi się ich surowe prawo. W Polsce ludzie śmieją się, jak np. gwałciciel 4 kobiet może dostać 4 dożywocia... Dla mnie to ideał sprawiedliwości, dożywocie za każdą ofiarę. Tak na marginesie, tutaj za gwałt ze szczególnym okrucieństwem jest właśnie kara dożywocia. Ostatnio w Arizonie 8-latek zastrzelił swojego ojca i kolegę ojca, nie wiadomo, czy był to "wypadek" czy premedytajca, ale mały stanie przed sądem i będzie odpowiadał jak osoba dorosła (na dzieciach nie wykonuje się kary śmierci, więc tylko o to może być spokojny). Niestety, prawo musi być surowe, bo inaczej robi się bajzel, gdzie przestępcy śmieją się ofiarom w twarz.

Nikoletka, idź na to spotkanie, tam na pewno są osoby, które przeszły podobne rzeczy i będą mogły Cię wesprzeć. No i pewnie są tam ludzie, którzy doradzą Ci, co z tym dalej robić.
25.05.07 - dr Kasprzyk - anatomy McGhan model 510 MX-290ml

Awatar użytkownika
anita111
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anita111 » 16 lis 2008, 21:50

annoush tak to racja , bo moją sprawe umożył prokurator :roll:

Awatar użytkownika
jaaa
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: jaaa » 16 lis 2008, 22:13

a nie mozna jakos sie odwloac? albo zlozyc samemu sprawe w prokuratutrze albo miec adwokata?
nika ja tez bym nie popuscila... :(

Awatar użytkownika
dziewczynka1
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: dziewczynka1 » 16 lis 2008, 22:38

teraz sie tyle mowi o tych pigulkach gwaltu ze czlowiek sie boi cokolwiek wypic, nawet swoich znajomych sie boi. ja zawsze kupuje piwo i je trzymam w reku az nie wypije do konca. zaprzestalam kupowania drinkow nawet. tez znam dziewczyne ktorej dosypali ta pigulke. jezu co za swiat! juz zadna przyjemnosc z pojscia do baru czy na impreze bo ciagle myslisz zeby ci cos nie dosypali. :(
juz ponad roczek od obciecia nochala :D super happy (dr Broma)

Awatar użytkownika
satynka
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: satynka » 16 lis 2008, 23:31

Strasznie Ci wspolczuje,ale lepiej ,ze nic nie pamietasz.
Sama przezylam traume w wieku 16 lat i to byli....koledzy i moj "ex"(z ktorym nigdy nie spalam,jeden ktory wyciagnal mnie z domu pod pretekstem ,ze ona prosila ,zebym przyszla,byl chlopakiem mojej "przyjaciolki" .Bylam zupelnie trzezwa w niczym mi to jednak nie pomoglo :(

Awatar użytkownika
elle89
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: elle89 » 17 lis 2008, 01:47

Dlaczego w tym kraju ofiary traktuje się gorzej niż przestępców??

Masz rację annoush, w kraju w którym prawo nie istnieje przestępcy śmieją się w twarz uczciwym ludziom...
annoush pisze:I nie winiłabym za to policji, bo ich nastawienie to skutek doświadczeń z "wymiarem sprawiedliwości". Rozmawiałam z kilkoma policjantami i żaden nie miał dobrego zdania o prokuraturze.
Być może tak jest, ale nie usprawiedliwiałabym policji, która w taki sposób traktuje ludzi jak Nikoletke i inne dziewczyny, które się wypowiadały i pewnie jeszcze tysiące osób!!! Gdyby, któraś z tych spraw dotyczyła ich samych bądź ich bliskich ciekawe czy unikaliby sprawiedliwości z taką samą zaciętością. Ciekawe co zrobiłby policjant, gdyby to jego córkę zgwałcono, pobito?? Pewnie powiedział by coś w stylu: "Córcia, ci się chyba w głowie popier******", albo "sama jesteś winna", albo "nie obwiniaj niewinnego chłopaka" Wątpię!

W głowie mi się nie mieści, że w wielu sprawach mając dowody nawet nie próbują NIC zrobić ani policja ani prokuratura. W jaką grę oni wszyscy grają? O co w tym chodzi?

Zostają media.. Nagłośnią sprawę - bardzo dobrze. Ale po czasie, gdy sprawa umilknie coś się zmieni, czy wrócimy do szarej rzeczywistości, w której każdy musi chronić własny tyłek? Chociaż i takiej szansy jakimi są media nie należy lekceważyć. Z drugiej strony wyobrażam sobie jak musi być to trudna rzecz, aby obnażyć wszystkie swoje najbardziej osobiste, wstydliwe i bolesne przeżycia przed całym krajem... Ale jeżeli to jest jedyna droga...?

Nie mam pojęcia, w jaki sposób można pomóc, aby w tym kraju żyło się lepiej... :( Chciałabym umieć pomóc ofiarom takim jak Nikoletka i wszystkim Wam, którzy przeżyliście podobne traumy.
"Pragnienie bycia kimÂś innym to marnowanie osoby ktĂłrÂą siĂŞ jest." Kurt Cobain

Awatar użytkownika
Markonka
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: Markonka » 17 lis 2008, 09:47

Nie czytałam całego wątku, ale słysząc takie straszne rzeczy miałabym ochotę sama wymierzyć sprawiedliwość temu skur..... Przynajmniej go zadręczyć, wystawić mu opinię gwałciciela, w każdym miejscu, w każdej nowej pracy, u każdej dziewczyny, z którą będzie chodził, żeby wszyscy wiedzieli, a on nie mógł spać spokojnie. Dziewczyny powinny być w tym solidarne i wszystkie nie dać mu spokoju. Niestety u nas brak solidarności wśród kobiet i to jest bardzo smutne. Wyjątkowo jest na tym forum, ale w realu niestety. Kobiety pierwsze nas oskarżą i nie mają litości. Zacznijmy to zmieniać dziewczyny!
13.10.Mentor 345cc anatomiczne. Clinica Medica dr Muraszko.

Awatar użytkownika
anita111
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anita111 » 17 lis 2008, 13:35

Markonka pisze:wystawić mu opinię gwałciciela, w każdym miejscu, w każdej nowej pracy, u każdej dziewczyny, z którą będzie chodził, żeby wszyscy wiedzieli, a on nie mógł spać spokojnie
DOKŁADNIE!!! ale byłoby to łatwiejsze gdyby miało sie wsparcie od wszystkich znajomych najbliższych i organów sprawiedliwości , bo inaczej strach przed jego zemstą będzie dręczył

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”