Życie zaczyna się po czterdziestce.Tak ja

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

iff
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: iff » 21 wrz 2008, 07:56

beata-malgorzata pisze:
Kwiatuszek* pisze:co jeszcze pasuje do czekoladowego brązu.
rozowy, troche ciemniejszy jak roz barbi , blekit , turkus w obu wersjach - pod niebieski i pod zielony ,wiosenna zielen jak jabluszko ,no i sliwka oraz fiolet .

Tak naprawde WSZYSTKIE kolory do siebie pasuja. Tylko...to tylko to az tylko....sekret tkwi w tonacji - na to trzeba zwracac uwage.... i podpatrywac przyrode. Natura jest bezbledna...qrcze nie mam pod reka na dowod zdjec...ale np. taki kwiatek jak fuksja - amarant i fiolet (platki) a jak pieknie wyglada! albo...mam w ogrodze astry alpejskie - to dopiero kontrast! - fioletowe platki i zotly srodek - kontrast totalny i na pierwsza mysl o takim polaczeniu to zeby bola - ale trzeba sie temu przyjrzec: tonacja! i wszystko pieknie wyglada i zachywyca!

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 21 wrz 2008, 10:23

anima60 pisze:Jak Wy to robicie, że cytowany fragment jest w białym okienku?

Animo jak nie zrozumiałaś jeszcze jak cytowac tekst, aby był w białym okienku to Ci jeszcze raz opisze krok po kroku, bo te nasze kolezanki forumowe to są takie biegłe w komputerach,ze nawet im się w glowie nie mieści,ze czasem takich podstawowych rzeczy można nie wiedzieć. Napisz czy juz sie naumiałaś, jak nie to ja Ci jak dziecku i zrozumiesz. Ja zostałam jako tako wyedukowana dzie ki cierpliwosci Ullrike i Lianki. Czasami Ullrike na skeypie mi gadała co mam robić, dzie kliknąć a ja wtedy za nia robiłam co mi podpowiadała. Dzieki Ci wielkie Ulcia za cierpliwość.

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 21 wrz 2008, 11:38

Wiecie, to w sumie nie ma znaczenia czy jest w bialym czy nie białym okienku :-) I tak wiadomo o co chodzi przy odpowiadaniu.
kwiatuszku, na ten tychmiast się włosami zamieniam. Mam 3 w 5 rzedach prawie od zawsze. Ciągle coś wcieram, najwyżej trochę mniej ich wychodzi :-(
Na inne forum sie nie przenoś, bo fora dla starszych są nudne jak flaki z olejem. próbowałam czytac niektóre, ale to nie dla mnie. A o lifcie starszych pań to chyba nigdzie nie doczytasz. najwyżej o lekarstwach dla starszych pań :-) I po co Ci to :-)
Kurczę ten fiolet kuszący jest. Tak dawno (chyba) się nie nosiło fioletowych ciuchów. A teraz wszędzie w sklepach. A ja oczywiście w zeszłym sezonie taki sweter wyrzuciłam. Fioletowy i tunikowaty. Bo leżał lata i do niczego się nie nadawał :-(

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 21 wrz 2008, 12:02

Kwiatusze dzieki za mile slowa,takim poglaskaniem dopingujesz mnie ze w zyciu ci w niczym nie odmowie..hehe.
A ja sie nauczylam teraz na stare lata byc asertywna ,odmowa przychodzi mi jak z platka..hehe.
Bede za wami tesknic moje drogie,mam nadzieje ze uda mi sie tu zajrzac ,jak mnie kolezanka wpusci do swojego kompa.Bo lece do kolezanki z klasy.Waliza spakowana,za godzinke ide nadac ja na bagaz.
Po powrocie nowe zdjatka z sabatu 45-46 latek.Niezly zlot sie nam szykuje bedzie nas tam 7 a moze i 8 kolezanek.

Muflon kazde forum ma swoj urok,wirtualnych znajomych sie poznaje,ja juz troche for obskoczylam i z kazdego zostala jakas fajna znajomosc ktora niezobowiazujaco utrzymuje.Wiecie ze sa fora np katolickie ,gdzie przebywaja 60-70 latkowie i wcale nie tylko o lekarstwach gadaja,naprawde.
Kolezanki tesciowa 74 lat jest komputerowa i ile ma przez to znajomych,zenic sie z nia chca nawet:)
Byle tamat forum pasowal z zainteresowaniami . :badgrin:

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 21 wrz 2008, 12:36

Trzymaj sie ULLI. baw się dobrze. Foty nam udostepnisz po przyjeździe. Rozumiem, że do Francji wybywasz?
Tez parę for obskoczyłam i też zostały z tego niezobowiązujące i tak dalej. Z jednego nawet została rzecz bardziej namacalna.
Ale jakos te fora 40+, 50+ i tym podobne sa nie dla mnie. Nie wiem. Klimat nie ten. Sposób patrzenia na świat.

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 21 wrz 2008, 16:10

Tak naprawdę to w życiu sie nie przeniosę na inne forum, tak chciałam tylko Was sprowokować do napisania czegoś w tym temacie. Zreszta po co? Tu mi tak fajnie. Kupiłam sobie kozaczki, nie fioletowe a raczej morski, a może turkus diabli wiedzą, jakby nazwac ten kolor. juz chciałam ich fotke wstawić, ale boje sie, że powiecie "Ten kwiatek to ma kota chyba w głowie" i nie wstawiłam. Oczywiscie zaraz i szalik. No i jestem lżejsza o 400 zł. Kozaczki wybrałam jednak te morskie a nie fioletowe bo morskie sa na takim małym obcasiku, szeroka marszczona cholewka, mozna spodnie do środka wpuscić. Ładnie wygladały na mojej nodze te, ktore kupiłam. Widziałam jeszcze jedne śliczne wysokie, takie mięciutkie , fason trendy ale za ciasne w kostce na tzw przygubiu, bo mam nogi niestety nie takie cieniutkie a raczej w kostce grubsze, no i klops, nie mogłam kupić.

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 21 wrz 2008, 16:48

Wstawiaj Kwiatku jakie botki sobie kupilas.Ciekawa jestem jak wygladaja morskie kozaczki.
Ja zawsze takie bezpieczne kolory wybieram,szare albo czarne,a moze czasem warto zaszalec.
Muflon do do Francji-Akwitanii lece applaus juz we wtorek bede pluskac w oceanie,a jak nie to przynajmniej wygrzewac na plazy.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 22 wrz 2008, 01:04

No i fajne! I jak Ci pasują do sweterka! Ja szukam takich do kostki {często chodze w spodniach}. Marzą mi się na grubej podeszwie, żeby wyglądały jak kopytka. Zwykle robię zakupy w styczniu , jak tylko zaczynają się przeceny. Wczoraj właśnie zareklamowałam botki kupione na początku lutego. Były z lakierowanej skóry i popękały . Jednak bardzo się ucieszyłam, bo po przecenie zapłaciłam 300 zł. Dołożę i kupię coś ekstra. Jestem weteranką reklamowania.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 22 wrz 2008, 09:50

Kaiatuszku szczęka mi opadła JAKA TY LASENCJA JESTEŚ :o :o Kurcze jaka szczuplutka! Wyglądasz rewelacyjnie i kozaczki tez fajniunie. Koniecznie z wąskimi spodniami i wpuszczone nogawki do butów. Kozaczki tez sa pod kolor oczków,bo tez masz takie turkusowe oczęta :-)
Ullrike życzę ci poderwania jakiegos fajnego francuza i pytaj bo może ma kolege,to wiesz ja chetna i nawet jezyka mogę sie nauczyć dla nowej miłości. Z mężem gadamy już w obcych językach i za cholere nie możemy sie zrozumieć ;)
Mulfon ty masz tak jak ja,że za piernika nie załapała bym kontaktu z osobami w moim wieku,już nie wspomnę o starszych. Tylko na tym forum czuje sie super :-D
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
sz3pt
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: sz3pt » 22 wrz 2008, 11:07

O rany, ale wy tu macie tempo!!! Byłam na 4 stronie a tu już tyle do czytania. Wymiękam :( nie nadążam, nie mam czasu... Spróbuje przeczytać choć z 10 ostatnich stron.
Widzisz Sabrinko jak się Twój temat babeczkom spodobał? :)
"Jedyn¹ rzecz¹ godn¹ posiadania jest m³odoœÌ" - Oscar Wilde

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”