Życie zaczyna się po czterdziestce.Tak ja

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 16 wrz 2008, 16:22

Chuchaj Kwiatuszku dmuchaj,bo zimno piorunsko i ja juz jestem chora.Podle sie czuje ,kaszel gardlo ,wychodza mi bokiem tance przy otwartych na osciez drzwiach.
To zboczenie z ogladaniem cudzych zmarszczek mam rowniez
Wlasnie w kolejce do kasy,stoi sie blisko twarza w twarz,wiec oceniam "zuzycie " kobiet czekajacych razem ze mna.
W myslach oceniam ich wiek.
Totalnemu wyprasowaniu mowie NIE,ale te wiszace powieki ,gdryki i zmarszczki wokol ust sa paskudne.
Kwiatek zobaczysz ,nie bedziesz chciala wracac do swoich starych zdjec.
Za to z brzuchem mam dylemat,juz nawet nie chce nic pisac w temacie "plastyka brzucha" zeby tych tam dziewczyn nie wkurzac.
One sie ciesza czekaja jak na zbawienie ,a ja chyba spyle z tej operacji.
Kurcze czemu nie mozna jej zrobic bez blizny.Dla mnie ta blizna zawsze bedzie brzydka widoczna ,paskudna biala czy sina to jest.rozchlastany brzuch .
Powaznie tak mysle ,ze rozebrac sie przed jakism nowym nieznanym facetem ,bede sie wstydzic.
Co lepsze blizna czy troche wiotkiej naturalnej skory?Wiotkiej skory w ubraniu w ogole nie widac.
A po operacji nie dosc ze bedzie wstydliwa blizna to jeszcze nieczuly, moze nierowny brzuch.
Musze to z jakims facetem obcym przedyskutowac...hehe.
Janko moglby jako facet sie na ten temat wypowiedziec, ale nie chce :(
Jedyny facet na tym forum ,a woli z mlodymi gadac,...na teoretyczne tematy.
A tu jest konkretny problem!
Janko teraz pytam Ciebie, powiedz mi szczerze, co bardziej wolalbys zobaczyc u kobiety z ktora zdarza ci sie no powiedzmy romans.Blizne czy z lekka obwisly brzuszek?

Oczywiscie to takie gadanie co by bylo gdyby bylo,na ale wczuj sie plisss .I mi odpowiedz!

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 16 wrz 2008, 17:11

Dziewczyny czy spotkałyscie sie kiedys z kremem Retin A - o,o5% poleciła mi go jedna dziewczyna, ktora stosuje go od kilku lat i bardzo sobie chwali. Oczywiscie to tylko na recepte w aptece. Podobno mozna go kupić w Czechach na polska recepte jest oczywiscie dwa razy tańszy. W Polsce zginął w aptekach od pewnego czasu. Mam zamiar zaopatrzyc sie w recepty i sobie nabyc kilka tubek. Stosowac oczywiscie za jakis czas po lifcie, zapytam kiedy mozna. W ogole odkryłam fajna stronke o róznych kremach aptecznych, jest to takie forum Wizaż. pl napewno znacie a Muflon to napewno. Nawet o żelu hialuronowym tez tam sie wspomina. Wklejam linka na wszelki wypadek. Czytam namiętnie. :x Ullrike, biedactwo musisz odpokutować te balety. A z tym brzuchem to ciekawe jak to faceci postrzegaja. Napewno jedni wola płasciutki a inni bez blizny ale pofałdowany. Zrob Uli ten brzuch ale jeszcze upewnij sie, czy odsysanie nie dałoby porzadanego efektu, po prostu niech sie chirurg plastyk wypowie. Widziałam blizne Lianki i naprawde jest biała i wcale nie tak żle to wyglada. Widziałam,tez blizne po cesarce, biała nitka, fakt,ze po cesarce nisko. Jak nie dasz go zrobić zawsze bedziesz do tego wracała. jestes szczupła, pupka mała, dwa rozmiary jak Turkus bys zmalała. Co wiedziałam napisałam, a Ty dalej będziesz miała dylemat. Rzucaj monetą i jak Ci wyjdzie tak zrob, cha, cha to ten link:http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=116568&page=27 Nie wiem dlaczego nie jest aktywny link, wkleje http://wizaz.pl/

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 16 wrz 2008, 21:00

Wiesz Kwiatuszku, roboty nie rzucę. Już sie przyzwyczaiłam, że w życiu jest coś za coś. Za co bym lifty, botoxy, wypełniania robiła? Kosmetyczka, fryzjer. A ciuchy. Wyobrażasz sobie, idę do sklepu . Dzis na ten przykład wdepnęłam na moment do Benettona. Czerwoniutki, karminowy sweterek - cudo. Marzy mi sie do kompletu z czernia (widziałam w jakimś portalu fajny zestaw do skomponowania). Oczywiście jak nie mam kasy - nie kupię. Ale gadać o każdym, jednym ciuchu z mężem? Wkurzać sie na maxa, bo "po co Ci to". Albo "ja cięzko pracuje a Ty na ciuchy" . I temu podobne gaduły.
Z drugiej strony jak bym była facetem i zarabiała średnio na jeża, to wydawało by mi się nieprzyzwoite tyle kasiory na operacje dawać . Pewnie też bym się wkurzała. Człowiek tak ma i już. A tak? moja kasa, ponoszę część wspólnych wydatków, po części się "ślizgam", zależy od sytuacji, ale nikt mnie z każdej złotówki nie czesze. A byłam już na całkowitym utrzymaniu męża. Nie-ma-mowy, abym wtedy tak po lekarzach chodziła. Swoją ścieżka to i więcej też w życiu miewałam. Że też wtedy lifty wydawały mi sie tylko dla elity:-)
Retin sobie kup, jak tylko możesz. Wiesz, wszystkie pochodne wit. A dają efekty. jak tylko doktor pozwoli, wracam do Zoracu na zimę.
Ulli, jak się dobrze bawiłaś, to nie ma czego żałować. Trochę odchorujesz, ale co się wybawiłaś to twoje. Wiesz, ja tez bym miała dylemat z cięciem brzucha. Zawsze mi się wydawało, że to sie goi gorzej niż twarz. No i cięcia są nie tak subtelne. jest tak: Wszystkim nam już skóra na brzuchu zwisa (tak sie mi wydaje). I faktycznie pod ubraniem nie widać. jak nie zamierzasz się wdawać w romans z młokosem, to taki deko starszy nie będzie zdziwiony, że kobiecie coś wisi. U drugiego człowieka kręci cię to coś, co niekoniecznie ma wiele wspólnego z golizną.

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 17 wrz 2008, 20:37

Ulli, pięęęęękna impreza.
Może w następnym życiu będę na takie chodzić.
Kurcze jak te lata 70. odmładzały człowieka :-)
Nawet teraz jest młodszy jak się na flower-power wystylizuje. I to bez liftu. Jest tam taka jedna starsza pani we fryzie afro. Super wyglada !

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 17 wrz 2008, 21:08

No własnie, cudna impreza, ale masz racje Muflon w drugim wcieleniu / bardzo na to liczę/. Pisząc, rzuc te robote nie miałam na mysli żebys nie pracowała w ogole, tylko żebys zmieniła na inną. Teraz jesteś młodsza piekniejsza, to napewno na dzień dobry masz fajna pracę. Kiedyś chcialam byc recepcjonistka w jakis fajnym hotelu ale brak znajomosci jezykow obcych pozwolił mi jednie na marzenie i na tym sie skończyło.

E cos mało sie tu dzieje, Sabrina napisz cos wesołego. :cry:

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 17 wrz 2008, 22:20

Dzieki Dziewczyny PDT_Love_05
Troche obawialam sie ze Muflon mi zaaplikuje botoks w kurze lapy :badgrin:
Juz to z Muflonikowi pisalam ale tu powtorze odnosnie dlugich wlosow.
Przyjelo sie ze babciowa fryzura to jest trwala u starszych pan.A okazuje sie ze nie , ze krotkie wlosy tez sa babciowe tak twierdzi moj dobry kolega..hehe
Bo 80 % kobiet w Polsce po 40 nosi krotkie obciete na chlopa wlosy.
Jego slowa..

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 17 wrz 2008, 22:30

ullrike pisze:Bo 80 % kobiet w Polsce po 40 nosi krotkie obciete na chlopa wlos

Uwielbiam długie włosy, kiedys sie czesałam w warkocz zwany kłosem, albo taki roztrzepany kucyk na czubku głowy. No ale niestety juz nie ta twarz i głupio bym wygladała w takim roztrzepanym kucku. Niestety w półdługich mi nie do twarzy. Za duzo włosow i głowa robi sie jak kosz. Dlatego nosze krotkie bo tak mi najlepiej. Fryzjerow dobrych brak, wszyscy na jedna modłę tną. A wiecie ile płaca gwaiazdy za strzyżenie od 400 do tysiąca złotych np. u pana Czajki. No to prosze Was nawet jakby chciał nas przyjąc nie wiem ile razy i ktora by poszła. Może raz żeby dobrał fryzurkę?

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 17 wrz 2008, 22:39

Kurczę, to ja wracam do takich do uszu, dłuzszych z przodu jak przed liftem. Kwiatuszku, tylko ci pozazdrościć. Ja mam 3 włosy w 5 rzędach całe zycie, a teraz jeszcze mniej. Za czasów młodości nosiłam do ramion. Potem do ramion wyglądały śmiesznie takie cieniutkie. Więc były do uszu. Teraz się tak wycięłam, bo mi się zdawało, że lepiej to wygląda. Ale , kurczę , jednak troche dłuższe włosy nie dodaja a odejmują lat. Co widać po Ulli. Żeby tylko chciały cokolwiek zgęstnieć.

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 17 wrz 2008, 23:39

No wlasnie Muflon ,dobra mysl zapodalas :!: :-D
A moze by tak jaki przeszczep???
Skoro zesmy sie uzaleznily od operacji.No ja mam jeszcze brzuch przed soba.Ale gdy wszystko sie odremontuje, to moze by upierzenie zagescic na na koniec???,
Tylko skad przeszczepiac??
Lonowe? :badgrin: :badgrin: :badgrin:

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 17 wrz 2008, 23:46

Ten kolega ma rację. Patrzę na niektóre znajome, to starzenie tak przebiega: najpierw ścinają włosy {bo wygodniej!??}, potem przechodzą na płaskie buty {bo wygodniej}, potem na luźne kiecki {bo wygodniej}. Ciekawe kiedy przestaną się myć? Dzisiaj się wystraszyłam, bo dawniej chodziłam tylko na wysokich obcasach, ale ponieważ często chodziłam z pieskiem musiałam polubić takie buty "trawnikowe". No i dziś właśnie założyłam szpilki i ....tragedia! Odwykłam! Muszę się uczyć na nowo i przyzwyczaić stopy. Kurczę będę po domu kuśtykać, ale się nie poddam !!
Kwiatuszku! Jak można mieć za dużo włosów!? Toż to skarb masz na głowie! Ja mam rzadkie i drutowate ale ratuję się pianką Nivea nadającą objętość, trochę pomaga.

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”