Zycie zaczyna sie po 40-tce. cz. 5

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Re: Zycie zaczyna sie po 40-tce. cz. 5

Post autor: marena103 » 17 lut 2011, 11:51

nie daj boze taka dlugosc spodnicy
masakra
teraz wyglda jak taboret
ja tez nie mam garsonki
ulrlike ja tez bardzo duzej roznicy nie widze w tym co dla 20 i 40 chodzi o to zeby nie przesadzic jak czasami ogladam ewe drzyzge i widze kobietki co tam sie wypowiadaja i ile maja lat to szok
albo sie ubiora jak stare babsko albo infantylnie jakby mialy 15 lat koroneczki falbaneczki i rozyk
wiadomo ze jeansy i dobra koszula czy fajny sweter sa ponadczasowe ale kroj sie troche zmienia wysokosc i dlugosc spodni
jedne nogi skroca i pogrubia a drugie wyciagna
ja lubie ogladac angielski program van goga (jak dobrze wygldac nago)on fajnie pokazuje co i jak ukryc a co poprawic i wyeksponowac
natomiast nasze rodzime stylistki to przerost formy nad trescia
widac to zreszta po naszych spikerkach prezenterkach jak ich wielokrotnie zestroja np na jakas gale) to pozal sie boze rano w audycjach normalne fane babeczki a na tych "wybiegach" - koszmarki

iff
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: iff » 17 lut 2011, 13:24

Szukalam po sieci jakichs fajnych modowych - blogowych inspiracji dla kobitek w odpowiednim wieku i niewiele znalazlam...mlodziez to bardzo sie udziela - duzo mlodych dziewczyn prowadzi modowe blogi. Jedne sa interesujace a inne to jakas porazka.
A chcialam zeby bylo klasycznie ale z "jajem" ... jakies fajne dodatki mnie interesowaly (bizu, torebki, buty) ...i zestawy gotowych ubran do pracy tez (bo ja to biurwa jestem - i musze byc odpowienio ubrana - ale mdli mnie na widok garsonek i garniturow)
i to co znalazlam to: http://www.fabulousafter40.com/" onclick="window.open(this.href);return false; - czasem tam zagladam
j jest jeszcze blog takiej mlodziutkiej holenderskiej dziewuszki, co sie nie leni i codzienne umieszcza posty:
http://www.fashion-nerdic.com/" onclick="window.open(this.href);return false; - mozna popatrzec na mlodziezowe trendy

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 17 lut 2011, 15:39

ten fabulous 40 to raczej przestroga czego nie nosic, zeby nie wygladac jak wlasna ciotka.
drugi kapitalny, proste rzeczy o szlachetnej linii moze zalozyc kobieta niezaleznie od wieku.
ja nosze dzinsy i bawelniane bluzki i "nie ubieram sie".
pewnie bym sie i przystroila ale nie mam gdzie.
w sieciowkach rzeczy zlej jakosci, z tkanin syntetycznych, cale w jakies mazaje, wiec strajkuje i nie kupuje wcale, co juz nawet po mnie widac.
za rzeczy ladniejsze trzeba u nas placic ceny zupelnie nieadekwatne do tych rzeczy i zarobkow.
buty w naszych sklepach tez wolaja o pomste do nieba, ale tu ciezko mi strajkowac :)

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 17 lut 2011, 16:18

Dokladnie Niebieska !
Takie samo odnioslam wrazenie przegladajac tego faboulousa .
Nie wiem czy dobrze zrozumialam ,jak nie to mnie sprostujcie ,,bo mnie z lekka wkurzylo.
np ta zakladka
http://www.fabulousafter40.com/category ... lan-ezine/" onclick="window.open(this.href);return false;

i na niej widzimy np buciki

takie oto buty dla 40+ sa niby zabronione???
piperlime.jpg
a zalecone te???
toryburch.jpg
no a takich to juz calkiem nie mamy prawa nosic !!bo przy nich stoi NO No NO!!
zappos.jpg
Albo sukienki ,obie sylwetki takie same
do 40 lat taki kroj
oneshoulder.jpg
po czterdziestce juz tylko nobliwa dlugosc przed kolano (middlefinger
davidmeister.jpg
W d...mam takie zalecenia,poki sie dobrze czuje napewno nie bede ubierac sie wg tych poronionych rad. (mdr

Ja wlasnie mam i buty i sukienke akurat takie ktore niby nie powinnam wg tej stronki miec i nosic (middlefinger
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 17 lut 2011, 16:26

Ula ale Ci zazdroszczę tej gimnastyki.Ja jeszcze w tym roku się nie gimnastykowałam (no) {nie licząc wymachów nogami przy tv (giggle . Teraz latam na naświetlania tego policzka i tak się rozgrzeszam....Chodzę szybkim marszem co dziennie 3 km { tam i z powrotem robi 6} .Autko stoi w garażu, a ja na piechotkę.Raz tylko podjechałam tramwajem w jedna stronę.
Uwielbiam ciuchy z H&M. Nie sa w dobrej jakości {sezon lub dwa wytrzymują, potem już na po domu lub do ogrodu}. Nie sa drogie ,wiec nie zal , a maja ten nerw...takie coś , że czuje się w nich modna. Dobra jakość ma Camieu {mam kilka bluzek juz chyba 4-5 lat i nawet sie nie pokulkowaly...} .Tylko, ze tam takie klasyczne bardziej. Dzisiaj mierzyłam śliczne balerinki w Dauchanie. Czarne , bardzo wycięte i jedne całe nabijane srebrnymi świeczkami, a drugie nabijane czarnymi {bardziej dla 50+ (giggle }. I jak ten osiołek , co mu owies i siano dali , nie kupiłam żadnych.....Uwielbiam buty z Venezii. Często chodzę pooglądać niczym wystawę artystyczną a nie dawno kupilam tam płaskie oficerki za kolano. Na moje marsze idealne!!!
zadowolona

joanna peers
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: joanna peers » 17 lut 2011, 18:58

Uwazam ze te buty na modelkach mozna nosic w kazdym wieku /no moze nie jak ma sie duzo duzo latek/ problem polega na ty ze niektore modele takie jak te gladiatorki skracaja noge wiec jak sie jest takim kurduplem jak ja to napewno no no, natomiast Ula moze sobie na to pozwolic bo jest dziewczyna wysoka i na niej to bedzie wygladalo ok.
Jezeli chodzi o te sukienki asymetryczne to tez praktycznie w kazdym wieku mozna je nosic a napewno po 40 ce pod
jednym warunkiem ze nic nikomu nie zwisa i nie wypryskuje na zewnatrz, reasumujac wg mnie moda jest dla kazdego
pod warunkiem ze dobierzemy ja do wlasnych sylwetek i popatrzymy na siebie okiem krytycznym przed wyjsciem z domu (nod

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 17 lut 2011, 19:19

Dziewczyny ostatnio mowi sie,ze nieważne ile kto ma lat a wazne w czym komu dobrze. Sama słyszałam taka opinie jakiejs stylistki. CZterdziestki i te ciut ponad. Wam jeszcze wszystko pasuje, czterdziestka to najcudniejszy wiek. Stylisci faktycznie jak ubiorą czasem prezenterki to pożal sie Boże. Ostatnio widziałam Anie Popek w spodnicy z poł koła za kolana myslałam że padne. Pomyslałam, jak ona dała sie w cos takiego ubrac, choc szczupła wygladała jak balon. Dla mnie to Magda Mołek jest najcudniejsza i tak pieknie sie ubiera. Ona co prawda nie ma chyba jeszcze czterdziestki ale co tam, czterdziestka to jak rozkwitła jabłon.

Najgorzej jak balerony wychodzą i tu i ówdzie wylewa sie sadło. Wtedy już jest nieapetycznie i trzeba sie przykrywać[.

Niebieska dziekuje za słowa otuchy, tak jak powiedziałaś ,że od czasu do czasu trzeba cos słodkiego zjeść to dzis zjadłam. Były u mnie koleżanki wiec nie świrował i pojadłam. Jutro wracam do diety.

Anima mam do Ciebie sprawę.

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 17 lut 2011, 22:55

Kwiatuszku, piszi, pażałujsta, tutaj albo na priva.

A co do stroju, to ja się boję wygladać jak dzidzia-piernik, więc noszę się nobliwie i wybrałabym raczejte buty delikatniejsze i sukienkę do kolanka.
Ale podziwiam inne za odwagę i polot (yes)

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 17 lut 2011, 23:28

anima, smiac mi sie chcialo jak pisalas o swojej "ogolnej tlustosci".
widze, ze gawarisz pa ruskij, czy po to, ze szykujesz sie jechac ze mna do moskwy? :)

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 18 lut 2011, 00:23

To jest jak najbardziej możliwe - pisałaś, że jakiegoś tańszego mamedowa znalazłaś (clapping - gdzie on praktykuje?

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”