Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.2

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 08 sty 2009, 14:10

ullrike pisze:temat wirusowego zapalenia mozgu.
Ulka ja to zrobilam , to znaczy czytalam o tej chorobie i ...ciezko , ciarki przechodza ale ...mowia o tym jak wazna jest dobra opieka i kompetentni lekarze , bylo wspomnienie o profesorze z Lublina . Sila, wiara i cierpliwosc beda Wam potrzebne .
Wiedz ze wszyscy tutaj bedziemy myslami przy Twojej corce .
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025
lifting deep plane 09.04.2026

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 08 sty 2009, 16:33

U mojej koleżanki dziecka 3 dni po porodzie zdiagnozowali wirusowe zapalenie opon mózgowych. Leżało dziecie w szpitalu jakis czas i po chorobie nie ma śladu. Córa zdrowa,ma teraz 5 lat.
Ullrike ni każdy rak to wyrok,nie kazda białaczka,to smierć i nie każde zapalenie mózgu wiąze sie z problemami. Musisz pozytywnie myśleć i będzie dobrze,zobaczysz. Dzieciaki łatwiej wszystko znoszą jak osoby starsze.
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

miraabel
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: miraabel » 08 sty 2009, 19:05

Ullrike Kochana całym sercem jestem z Wami.... PDT_Love_07 MUSI byc dobrze,nie ma innej opcji.

Kwiatuszku,miałam od razu napisać,ale po przeczytaniu o problemach Ull ścięło mnie z nóg.Nadal nie moge przestac o tym mysleć.Jeszcze załapałam się w czasie,więc dopisuję do poprzedeniego postu.
Maleńka jest przeurocza.Wcale nie zgadzam się z MUflonem ( sorrki Muflon ),że wszystkie dzieci maja nieskazitelna cerkę.Ale Twoja wnusia ma skórke pecudną,jak po fotoszopie ;)
Cudna jest! PDT_Love_13

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 08 sty 2009, 20:20

Dziekuje Wam Kochani
No wiec juz w tej chwili nieco oddycham.Przedewsztrskim wiadomo ze Sonka bedzie zyc 8-) .Jest wciaz na OIOMIe pod najlepsza opieka,nieprzytomna i bez kontaktu na razie.Ale oddycha samodzielnie,reaguje na bol ,lekarz wstrzymal sie z decyzja o sondzie do zoladka bo przelknela podana zupke i pol jogurtu.Otworzyla oczy i spojrzala.I slyszy co sie do niej mowi.

(teraz to przeczytaalam i widze ze pisze raz nieprzytomna raz otwiera oczy........no to jest taki stan ze achhh chyba rozumiecie otwiera oczy czasem a glownie lezy i spi)

Sluchajcie nawet nie wiecie jak to sie szybko potoczylo.
Wymioty i bol glowy..mogla byc grypa jelitowa ,niestrawnosc,....trzech lekarzy ja wczoraj ogladalo,w tym jeden ze szpitala, a odeslal meza i ja na drzewoDziewczyna w drodze powrotnej nie byla w stanie juz isc ,trzeba ja bylo wnosic po schodach.
Dopiero pogotowie wezwane do domu zareagowalo...Na szczescie i nie za pozno.
Jakis paskudny wirus panuje ze z mlodej,zdrowej ,wysportowanej, pieknej dziewczyny w ciagu kilku godzin moze sie zrobic warzywo.

Z Sonka bedzie inaczej ,otwiera oczy ,rezonans wyszedl dobrze jest silna!
Wierze w Nia .Da rade ,wyzdrowieje i skonczy studia
Dzieki jeszcze raz Przyjaciele.

Awatar użytkownika
renusia
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: renusia » 08 sty 2009, 22:15

Ulrike Kochana, bardzo, bardzo mi przykro z powodu Sonki. To musi byc dla Ciebie straszne, slow mi brak... calym sercem jestem z Toba i bede sie modlila za zdrowie twojej corki.
Bardzo bym chciala Cie jakos pocieszyc ale nie wiem co napisac... Badz dobrej mysli, jak wspominalas Sonka to mloda, silna dziewczyna i naprawde wierze ,ze szybko powroci do zdrowia.
Nie znamy sie osobiscie ale bardzo Cie polubilam, jestes niesamowita kobieta i musisz byc teraz silna dla corki i reszty rodziny. Trzymaj sie cieplutko i mysl pozytywnie PDT_Love_01
"PiĂŞkno: siÂła ktĂłra kobieta oczarowuje kochanka, a przeraÂża mĂŞza"

miraabel
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: miraabel » 08 sty 2009, 22:16

Uleńko,co Ty musisz przechodzić ...siedzę ...,czytam ...i ryczę...
Wiesz co? Ale na pewno będzie dobrze,zobaczysz.Mojej koleżanki córka też była na to chora.Teraz sobie przypomniałam.Lekarze tak samo nie poznali sie od razu...Dopiero za trzecim wezwaniem zorientowali sie .Dobrze ,że nie za poźno.Była długo nieprzytomna,chyba nawet 2 tygodnie.Lekarz powiedział,że jak sie obudzi to będzie juz z niej tylko "warzywo".Kolezanka cały czas z nią rozmawiała,czytała jej książki...I wyobraź Sobie ,że kiedy odzyskała przytomność wszystko było dobrze.Wspaniale się uczy( teraz już studiuje),wręcz wybitnie.Choroba nie zostawiła najmniejszego śladu. Tak samo będzie u Was.Skoro córcia juz reaguje to najlepszy znak.Buziaczki...

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 08 sty 2009, 23:32

Ullrike trzymajcie sie jakoś dzielnie. Kurde normalinie poryczlam sie bo odrazu zobaczyłam moja córcie w takim stanie i domyslam sie co musisz przechodzić!
Matko jedyna jak dzień do dnia jest niepodobny! Jak wszystko może runąć w jednej sekundzie i dopiero człowiek dostrzega jakie życie jest piękne gdy jedyny problem jaki mamy to nasze zmarszczki.
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 09 sty 2009, 08:37

Ulli, my tez wierzymy, że będzie dobrze. MUSI być dobrze.

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 09 sty 2009, 09:04

uli
bardzo sie ciesze ze jest troszeczke lepiej to dobrze rokuje
trzymaj sie
wspieramy cie
kazda z nas ma dzieci wiec cie doskonale rozumiemy
jak bedziesz w stanie to informuj nas bo ja osobiscie bardzo sie denerwuje
zawsze jak cos dotyczy zdrowia bo mnie roztraja i chociaz znam cie tylko z forum
to jakos odczuwam jakbysmy sie znaly osobiscie jakbys byla moja kolezanka
tym bardziej ze jestesmy rowiesniczkami
jestes silna dasz rade
zycze ci sil i szybkiego powrotu do zdrowia twojej corci
pozdrawiam cie goraco
marena

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 09 sty 2009, 09:37

Dziewczyny Kochane
Mam taka dobra wiadomosc ze musze z siebie wykrzyczec calemu swiatu
Zadzwonilam do szpitala i SONIA MOWI!! Pytam sie co powiedzila... :-D no wiec odpowiada wyrazami na pytania .Ufff kamien z serca normalnie.:)
Bo w czoraj jak ja widzilam,no owszem na wpol otworzyla oczy jak do niej zaczelam mowic...ale takie bledne,i dziwne grymasy twarzy ,nieskoordynowane.Wygladalo to strasznie...uff a dzis jest nadzieja ze wyjdzie .Wczoraj byla radosc ze nie umrze .A zostal lek ze bedzie niepelnosprawna.A dzisiaj juz wiem napewno ze wykuruje sie bez sladow
:-D
Przenosza ja z OIOM na normalna sale.
Macie racje przestawilo mi sie spojrzenie na zycie.
Rety ja jej nieraz kazalam wynosic sie z domu,a teraz nich juz wraca ,niech podbiera mi kosmetyki niech zostawia klaki w wannie:)

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”