Co Was obrzydza?

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
renusia
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: renusia » 05 maja 2008, 00:21

Vodia pisze:Z jednej strony wzbudza wspolczucie a z drugiej strony powoduje cos co odrzuca
Ja czuje to samo ale ksiazki o takiej tematyce omijam z daleka. Nie moge patrzec na wyglodzone dzieci albo te w domach dziecka za bardzo mnie to boli. Co do jedzenia ludzkiego miesa to zastanawiam sie co czuly te kobiety bo wiedzialy co jedza :? moze chcialy tylko zaspokoic glod!?
"PiĂŞkno: siÂła ktĂłra kobieta oczarowuje kochanka, a przeraÂża mĂŞza"

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 05 maja 2008, 10:58

renusia pisze:zastanawiam sie co czuly te kobiety bo wiedzialy co jedza moze chcialy tylko zaspokoic glod!?
raczej tylko to ... :oops: byli pozbawieni ludzkich uczuc,tylko instynkty zwierzece(przezycie) liczylo sie,za wszelka cene...
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 05 maja 2008, 11:18

Londyjka pisze: Mnie te lektury bardziej uwrazliwilaly niz obrzydzaly...
Ja mam podobnie. Pochłaniam wszystkie takie książki jakie tylko mi wpadną w ręce, bo w jakiś sposób pozwalają mi bardziej docenić to co mam o dużo też mówią o człowieku. Swoją drogą,że w jakimś stopniu jet to poniekąd element mojej tożsamości, bo pięcioro z ośmiorga rodzeństwa mojej babci zginęło w Auschwitz, a jeden brat prawdopodobnie w Katyniu...
Ale jest jedna książka której chyba nigdy nie przeczytam- wspomnienia mojej babci...

W każdym razie daleka jestem od oceny czyjegokolwiek postępowania, bo nikt nie jest w stanie przewidzieć swojego zachowania w równie ekstremalnej sytuacji...

Julka.
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: Julka. » 29 maja 2008, 17:55

Mnie takie książki, jak również cały holocaust i to, co się działo podczas wojen, np. u Chińczyków, też bardzo porusza i wstrząsa, ale nie obrzydza... Jeśli jest tutaj ktoś z Poznania i interesuję się historią, to polecam wyvrać się do Muzeum Powstania Wielkopolskiego, tam jest wystawa nt. wielkiego głodu na Ukrainie, o którym mało się mówi i pisze. Jest tam opisany przypadek m. in. kobiety, która mieszkała ze swoim dzieckiem na wsi i kiedy skończyło im się normalne jedzenie, to jedli zgniłe buraki, a później koty i psy. Następnie dziecko przyprowadziło do domu bodajże 9 czy 11 - letniego chłopca, matka zabiła go, pocięła go na kawałki i ugotowała z niego zupę. Zjadła ją i nakarmiła też swoje dziecko. Później zrobiła podobnie z kilkoma innymi dziećmi. Po jakimś czasie zostało to odkryte przez władze... Nie piszę tego po to, żeby pokazać całą 'obrzydliwość ' tej sytuacji, ale żeby pokazać, że możemy znaleźć się w tak krytycznej sytuacji, że zrobimy coś, wbrew ludzkiej moralności.
Aaa, przypomniało mi się, że muzeum jest obecnie w przebudowie i będzie otwarte dopiero późną jesienią.
Pozdrawiam ;)
27 czerwiec 2008 rok - Nos u dr Kubasika.

"...I niech wichry losu uniosÂą CiĂŞ do gwiazd."

Awatar użytkownika
carmen20
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Re: Co Was obrzydza?

Post autor: carmen20 » 21 gru 2009, 14:12

To ja wam napiszę, jak jest u mnie w domu! Mama nie dmucha w chusteczkę tylko w rękę, a później ją obmywa pod kranem. Nie lubi używać chusteczek. Beka tak głośno, że słyszę w drugim pokoju, a jak kichnie rano to się obudzę, w ogóle nie zakrywa ust przy kichaniu no masakra jakaś. Albo dziadek splunie przy mnie na podłogę i nic sobie z tego nie robi. Często też smarknie do zlewu, a tam leży ścierka do naczyń, ja chcę umyć naczynia i się nieraz nadzieje :-? Babcia też nie lepsza, jak jej przy obiedzie wejdzie coś między zęby to potrafi wyjąć protezę, wyczyścić widelcem, włożyć z powrotem i jeść dalej brrr....
02.06.2010 nos- dr Łątkowski

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 29 gru 2009, 00:25

O kurde :-o :badgrin:
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Awatar użytkownika
Jola46
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Jola46 » 29 gru 2009, 00:51

Carmen twoja szczerość jest rozbrajająca ... brzuch mnie boli ze śmiechu...hahaha :badgrin:

Awatar użytkownika
magda1600
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: magda1600 » 29 gru 2009, 01:08

carmen20 pisze:To ja wam napiszę, jak jest u mnie w domu! Mama nie dmucha w chusteczkę tylko w rękę, a później ją obmywa pod kranem. Nie lubi używać chusteczek. Beka tak głośno, że słyszę w drugim pokoju, a jak kichnie rano to się obudzę, w ogóle nie zakrywa ust przy kichaniu no masakra jakaś. Albo dziadek splunie przy mnie na podłogę i nic sobie z tego nie robi. Często też smarknie do zlewu, a tam leży ścierka do naczyń, ja chcę umyć naczynia i się nieraz nadzieje :-? Babcia też nie lepsza, jak jej przy obiedzie wejdzie coś między zęby to potrafi wyjąć protezę, wyczyścić widelcem, włożyć z powrotem i jeść dalej brrr....

Nieee :-|
Ważne- Regulamin Forum Beauty w Polsce:
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopic.php?f=26&t=739" onclick="window.open(this.href);return false;
Galeria zamknieta: galeria@beautywpolsce.com
Samouczek: http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 26&t=11210" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
marta2454
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marta2454 » 29 gru 2009, 12:31

ja też się uśmiałam do łez ale cóż niektórzy ludzie tacy są ja też nie raz spotkałam się na ulicy ze smarkającymi facetami w asfalt fuuu jak tak można (oczywiście w PL)
03.03.2010 Plastyka brzucha - dr Brzuchański :)

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png

Awatar użytkownika
aldi090
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: aldi090 » 29 gru 2009, 12:34

oszczędność na chusteczkach hahahahahahahahaha ;)
Prawdziwe szczęście daje jedynie marzenie o przyszłym szczęściu...
http://emoty.blox.pl/resource/100.gifna pewno Bromahttp://emoty.blox.pl/resource/100.gif

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”