Izrael piękna miejsce, naprawdę warto jedź- tam naprawdę jest klimat. Co prawda specyficzne miejsce, ale warto. Zawsze po drodze masz Morze Martwe, a jakbyś pojechała w sezonie obniżek to w Eljacie można się ubrań naprawdę za groszę, bo obniżka jak u nich pisze 70% to tyle jest:)
Problem jest tylko na granicy, ja co prawda jechałam z Egiptu i tak miałam kontrolę dodatkową -czyli przeszukiwanie bagażu.
Pytają się po co jedziesz i takie tam no i mogą odmówić wjechania do kraju
Podobno jeszcze bardziej skomplikowane procedury mają na lotbiskach no chyba, że to się zmieniło -popytaj swoją koleżankę.
Co do niebezpieczenstwa hmm zawsze jest, ale wydaję mnie się, że to jest wszystko przerysowane przez media. Stare miasto i tak jest wyłączone spod jakichkolwiek działań, a miejsca gdzie się "biją" to i tak są zamknięte dla turystów -poza Betlejem.
Tam na każdym kroku jest policja.
Naprawdę jak masz szansę jedź POLECAM!!!
http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... %20102.jpg
Malediwy -miałam okazję jak byłam na Sri lance, ale stwierdziałam, że się zanudze na wyspie co ma kilka m, choć jak piszesz to okazja za tą cenę.
Ja właśnie chciałabym gdzieś w Europie, gdzie ciepło, piękne plaże, zabytki i rozrywka