stosunek przerywany

Higena, Uroda, Moda i Trendy

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
savanna
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: savanna » 14 cze 2006, 10:24

Ja uzywam plasterkow,sa wygodne tylko troche mnie pieka w miejscu przyklejenia-ale uwazam ze ta metoda jest okay.Zadnych przerywanych.Przez 4 lata bralam tabletki-tez byly niezawodne
Papieros skraca zycie o 9 minut.Seks wydluza je o 15 minut.Walczmy seksem o nasze zycie!

Awatar użytkownika
GAGA
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GAGA » 14 cze 2006, 11:25

Dziewczyny jak czyta wasza "NIENAWIDZE GUMEK" to włos mi się na głowie jeży..... czy Wy po prostu nie zdajecie sobie sprawy z konsekwencji? czy jeseście aż tak mało odpowiedzialne i lekceważycie swoje życie i zdrowie?
nie jestem w stanie sobie wyobrazić jak można poznać faceta... gdzieś tam w świecie i bez badań na HIV i innych zacząć z nim uprawiać sex bez zabeazpieczenia. wogóle nie chodzi mi o ciąże bo tu każdy jest kowalem własnego losu i jak ktoś lubi niespodzianki to WELCOME...
niezrozumiałe jest dla mnie natomiast bzykanie bez gumy z nowym facetam... poza tym potem idzie taki dalej i myśli że z każdą bedzie robił co bedzie chciał i jak bedzie chciał.....
może cześć z Was powinna zapoznać się bliżej z tym co oprócz ciązy może się jej przytrafić.....
choroby przenoszone drogą płciową:
:: HPV
:: Opryszczka
:: HIV i AIDS
:: Żółtaczka
:: Rzeżączka
:: Chlamydia
:: PID
:: Syfilis
:: Wszy łonowe i świerzb

a tu częśc z nich bliżej:
Wirus brodawczaka ludzkiego (HPV, Human Papilloma Virus) to wirus z rodziny Papillomawirusów. Istnieje około 100 typów tego wirusa, z których część może być przyczyną łagodnych zmian w postaci brodawek (kłykciny kończyste), a część nowotworów złośliwych (rak szyjki macicy).

BRODAWKA PŁCIOWA I CHOROBA WYWOŁYWANA PRZEZ WIRUS BRODAWCZAKA LUDZKIEGO

Brodawka płciowa wywoływana jest przez wirus brodawczaka ludzkiego (HPV od ang. „human papillomavirus”), podobnego do wirusa wywołującego zwykłe brodawki skórne. Ponad 70 rodzajów HPV wywołuje niewidoczne infekcje, brodawki lub płytkie ranki w okolicach narządów płciowych. HPV zwykle przenosi się podczas kontaktu seksualnego z partnerem/ką. Niektóre ranki na szyjce macicy spowodowane przez HPV wiążą się z podwyższonym ryzykiem raka szyjki macicy, szczególnie w przypadku HPV typ 16 i 18. Niestety, ranki na szyjce macicy często nie zostają zauważone ani przez chorą kobietę, ani przez lekarza.
Brodawka płciowa zazwyczaj rozwija się po upływie od trzech tygodni do ośmiu miesięcy od kontaktu z wirusem. Choroba ta, tak jak niewidoczne infekcje HPV, jest zakaźna, zatem konieczne jest używanie prezerwatyw, jeśli ty lub partner mieliście kontakt z wirusem. Widoczna brodawka płciowa (W Polsce spotykamy się również z nazwą "kłykciny") początkowo przybiera postać małych, bezbolesnych, twardych zgrubień lub łuszczących się ranek, które często pojawiają się na wejściu do pochwy. Brodawki pojawiają się też na wargach sromowych, wulwie, wewnątrz pochwy, na szyjce macicy lub w okolicy odbytu, gdzie są niekiedy mylone z hemoroidami. Ciepło i wilgoć sprzyjają rozwojowi brodawek, które rosnąc przybierają kalafiorowatą postać. Ranki na szyjce macicy występują powszechniej niż brodawki, ale są niewidoczne gołym okiem i bezobjawowe.

SYFILIS

Syfilis wywołuje mała, spiralna bakteria zwana krętkiem. Możesz zarazić się syfilisem przez kontakty seksualne lub kontakt ze skórą osoby, która jest w zakaźnej fazie choroby (pierwotnej, wtórnej lub na początku uśpionej), gdy widoczne są objawy (patrz poniżej). Kobieta w ciąży chora na syfilis może zarazić nienarodzone dziecko, niezależnie od tego, czy ma objawy.
Syfilis przenosi się przez otwarte pęcherze lub wysypkę na dowolnej części ciała, zawierające bakterie, które przenikają przez błony śluzowe genitaliów, jamy ustnej i odbytu. Mogą przedostać się do organizmu także przez skaleczoną skórę na innych częściach ciała, ale choroba zwykle przenosi się przez kontakty seksualne.

OPRYSZCZKA

Opryszczka (angielska nazwa „herpes” pochodzi od greckiego słowa oznaczającego „pełzać, skradać się”) jest wywoływana przez wirus opryszczki zwykłej - drobnoustrój, który przez ostatnie lata był przedmiotem wielu badań. Wirus przedostaje się do organizmu przez skórę i błony śluzowe jamy ustnej lub narządów płciowych i przemieszcza się wzdłuż końcówek nerwów do dolnej części kręgosłupa, gdzie zagnieżdża się na stałe, żywiąc się składnikami odżywczymi produkowanymi przez komórki organizmu. Istnieją dwa rodzaje wirusa opryszczki zwykłej (HSV). W przypadku typu I (HSV I) zwykle występuje opryszczka na wardze lub pęcherzyca ostra na wargach, twarzy i w jamie ustnej, a przy typie II (HSV II) pojawia się owrzodzenie okolic genitaliów. HSV I zwykle atakuje górną połowę ciała, a HSV II dolną, jednakże czasem następuje przeniesienie ze względu na coraz częstsze uprawianie seksu oralno-genitalnego. W tym rozdziale omówimy opryszczkę narządów płciowych.
Możesz zarazić się opryszczką przez bezpośredni kontakt ze skórą podczas uprawiania seksu waginalnego, analnego lub oralnego z osobą, u której choroba się uaktywniła. Opryszczka przenosi się również z jamy ustnej na genitalia (lub oczy) przez palce lub przez używanie wspólnych gadżetów seksualnych. Wprawdzie choroba ta jest najbardziej zakaźna w okresie od wystąpienia zaczerwienienia skóry do pojawienia się strupów, ale może również przenosić się w okresie bezobjawowym. Najwięcej przypadków zarażenia odnotowuje się, gdy nie występują żadne objawy.
Pamiętaj, aby po każdorazowym kontakcie z owrzodzeniem umyć ręce. Zachowaj szczególną ostrożność, aby nie dotykać oczu rękami, na których może znajdować się wydzielina z pęcherzy.

ta jest moja ulubiona.... jak tylko myśle o przypadkowym seksie od razu myśle o tej cudownej chorobie i zaraz mi przechodzi.....
CHLAMYDIA

Chlamydia wywoływana przez bakterię Chlamydia trachomatis jest najczęściej występującą w USA chorobą przenoszoną drogą płciową. U kobiet może doprowadzić do wielu poważnych schorzeń, takich jak infekcje moczowodu, zapalenie szyjki macicy i bezpłodność oraz niebezpieczne powikłania w czasie ciąży i porodu . U mężczyzn może wywołać zapalenie cewki moczowej. Bakteria ta wywołuje również stan zapalny odbytu.
Chlamydia przenosi się przez seks waginalny lub analny lub przez używanie wspólnych gadżetów seksualnych, na których znajduje się wydzielina szyjki macicy. Może również przenosić się przez kontakt oka z ręką, na której znajduje się wydzielina zawierająca bakterie oraz podczas porodu z matki na dziecko. Możliwe, choć mało prawdopodobne, jest przeniesienie chlamydii do gardła podczas uprawiania seksu oralnego z zarażonym mężczyzną.

Rzeżączka

Rzeżączka jest wywoływana przez gonokoka-dwoinkę rzeżaczki, bakterię w kształcie ziarna fasoli, która stopniowo rozwija się w ciepłym, wilgotnym środowisku układu rozrodczego i moczowego i atakuje szyjkę macicy, cewkę moczową i odbyt. Przenosi się przez seks genitalny, genitalno-oralny (na kontakt z bakterią narażone jest gardło) i genitalno-analny. Jeżeli dotkniesz oka ręką, na której znajduje się wydzielina z bakteriami, możesz zarazić się rzeżączką. Matka może zarazić dziecko podczas porodu. Zakroplenie do oka po prodzie azotanu srebra z antybiotykiem rutynowo stosowane w polskich szpitalach skutecznie chroni przed infekcją rzeżączkąlub chlamydią oczu, ale nie sromu i pochwy noworodka płci żeńskiej. Dzieci chore na rzeżączkę, które nie zaraziły się podczas porodu, zwykle zaraziły się na skutek molestowania seksualnego.
Nieleczona rzeżączka może prowadzić do poważnej i bolesnej choroby narządów miednicy (PID), a ta z kolei do bezpłodności, a rzadziej, do rozsianego zakażenia gonokokowego (DGI, skrót od angielskiej nazwy „disseminated gonococcal infection”), gdy choroba zaatakuje cały organizm.
Pamiętaj, że stosowanie środków zapobiegawczych jest bardzo ważne, ponieważ kobieta często nie ma wczesnych objawów. Kiedy ból skłoni ją w końcu do wizyty u lekarza, choroba zwykle jest już w zaawansowanym stadium. U kobiety po histerektomii zarażeniu może ulec tylko szyjka macicy (jeśli nie została usunięta).

PID

Zapalenie narządów miednicy mniejszej (PID)

Mówiąc krótko jest ona wynikiem nieleczonych chorób przenoszonych drogą płciową, lub infekcji pochwy. Twój układ rozrodczy przestaje działać, stajesz się bezpłodna, doświadczasz dużego bólu. Morał? Wykonaj testy na choroby weneryczne, jeżeli podejrzewasz, że możesz jakąś mieć. Wówczas poddaj się leczeniu tak szybko jak to możliwe. Gdy okaże się, że kobieta ją ma, jej mężczyzna także musi poddać się badaniu, gdyż bardzo prawdopodobne jest, że on też jest chory.

MOŻE WRESZCIE ZAMIAST DURNYCH LEKCJI W SZKOŁACH POWINNI WPROWADZIĆ NAUKE O TYM ABY WIEKSZOŚĆ NIE LATAŁA Z GOŁYM CYCKIEM.

powodzenia :)
M³odym ludziom wydaje siê, ¿e pieni±dze s± najwa¿niejsz± rzecz± w ¿yciu. Gdy siê zestarzej±, s± ju¿ tego pewni./ Oscar Wilde
Snobizm jest jak wisienka na torcie - tylko dla wybranych. To rodzaj wtajemniczenia. Wyzwanie rzucone tyranii mas....

Awatar użytkownika
savanna
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: savanna » 14 cze 2006, 12:06

Chociaz mam przeogromny temperament-NIE SYPIAM Z PRZYGODNYMI FACETAMI,dlatego,ze mialam okazje sprobowac i nie rajcuje mnie (bo niby dlaczego mialabym zaspakajac obcego gnoja,SKORO TO CHODZI O MNIE,I MOJA PRZYJEMNOSC-sorry ale dla mnie to sprawa wazna,a wiekszosc takich przygodnych "seksow" wyglada tak samo.Po drugie-NIE WYOBRAZAM SOBIE SYPIANIA NAWET Z KIMS OBCYM BEZ PREZERWATYWY,po trzecie,jestem w 2 gim dlugim dlugim zwiazku i obu partnerom wykonalam test na HIV i sobie rowniez.NIE WYOBRAZAM SOBIE-NAWET Z WIELKIEJ MILOSCI DAC SIE ZARAZIZ I POSWIECIC JAKZE CENNE MOJE ZYCIE!!Wiem Gaga,ze to nie bylo do mnie,ale w pelni sie podpisuje pod tym co napisalas

Ps.Jak rozmawiam z ludzmi to sie smieja,malo tego lekcawazaco do tego podchodza-Ich zycie ich wybor
Papieros skraca zycie o 9 minut.Seks wydluza je o 15 minut.Walczmy seksem o nasze zycie!

xenia523
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: xenia523 » 14 cze 2006, 12:50

GAGA pisze:nie jestem w stanie sobie wyobrazić jak można poznać faceta... gdzieś tam w świecie i bez badań na HIV i innych zacząć z nim uprawiać sex bez zabeazpieczenia. niezrozumiałe jest dla mnie natomiast bzykanie bez gumy z nowym facetam...
Popieram w stu procentach!!! Na takie zachowanie to tylko jakies za przeproszeniem latawice sobie pozwalaja...bez urazy
Nie ma to jak staly partner :)
23.03.07 Kubasik 400cc HP

xenia523
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: xenia523 » 14 cze 2006, 12:53

:shock: My tu gadu gadu o zabezpieczeniach a to temat o stosunku przerywanym :lol:

Awatar użytkownika
GAGA
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GAGA » 14 cze 2006, 12:57

xenia523 pisze:
GAGA pisze:nie jestem w stanie sobie wyobrazić jak można poznać faceta... gdzieś tam w świecie i bez badań na HIV i innych zacząć z nim uprawiać sex bez zabeazpieczenia. niezrozumiałe jest dla mnie natomiast bzykanie bez gumy z nowym facetam...
Popieram w stu procentach!!! Na takie zachowanie to tylko jakies za przeproszeniem latawice sobie pozwalaja...bez urazy
Nie ma to jak staly partner :)
nie rozumiem Xeniu Twojego komentarza.... na takie zachowanie sobie może pozwolić każda tylko trzeba wziąć za to odpowiedzialność i liczyć się z tym co może się zdarzyć.. a ubliżanie z to komuś uważam za niskich lotów i nie na miejscu..... :?
M³odym ludziom wydaje siê, ¿e pieni±dze s± najwa¿niejsz± rzecz± w ¿yciu. Gdy siê zestarzej±, s± ju¿ tego pewni./ Oscar Wilde
Snobizm jest jak wisienka na torcie - tylko dla wybranych. To rodzaj wtajemniczenia. Wyzwanie rzucone tyranii mas....

Awatar użytkownika
crabro
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: crabro » 14 cze 2006, 13:04

Nie obraźcie się, ale stosunek przerywany to jakieś średniowiecze, przecież trudno go nawet nazwać metodą antykoncepcyjną..... jeśli jakieś pary go stosują i kobieta nie zachodzi w ciążę to chyba dlatego, że akurat nie trafiają w płodne dni, albo są inne powody uniemożliwiające zajście w ciążę.... wybór środków anty jest teraz tak ogromny, że nie trzeba się do tego uciekać :wink:

Awatar użytkownika
agulek100
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: agulek100 » 14 cze 2006, 13:16

Uprawianie seksu z partnerem bez prezerwatyw jest nagrodą za wierność. Nie potrzebujemy nowych doznań seksualnych poza związkiem, więc mogę sobie na to pozwolić. Mam prawo napisać, ze nienawidzę prezerwatyw, ponieważ nie widzę powodu, dla którego miałabym się izolować tym świństwem od mojego faceta. Nie puszczam się na prawo i lewo, nie sypiam z przygodnymi parnerami, więc po co mi to? Jeśli coś by się stało i poznałabym kogoś nowego, wiem, co robić, aby nie narazić swojego zdrowia na niebezpieczeństwo.
A tak w ogóle to nie wiem dlaczego ten wątek zszedł na inne tory - czytaj : metody zabezpieczeń stosowane w przygodnym seksie, choroby weneryczne i wyzywanie innych użytkowniczek od latawic.
Poza tym uważam, ze wszystko, co dotyczy stosunku przerywanego, zostało już napisane. Nie jest to żadna metoda antykoncepcyjna, a niebezpieczeństwa wynikające z jej stosowania w stałym związku :!: to niepożądana ciąża i nerwica seksualna. Całe szczęście, że w końcu trafiłam na tabletki, które mój organizm toleruje :)
7 marzec 2006 - new beautiful nosek :)- dr Piotr Skupin

xenia523
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: xenia523 » 14 cze 2006, 13:33

gaga nie rozumiesz, Latawica- mowiac to slowko mam na mysli, dziewczyne puszczajaca sie z pierwszym lepszym i tyle!!!
:lol:

I po pierwszze nikogo tu na forum nie obrazam :twisted:

Jak bym byla administratorka to bym zamknela juz dawno ten watek :wink:

Awatar użytkownika
margo706
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: margo706 » 14 cze 2006, 13:37

Nie moge patrzec na moja wspolokatorke,ktora stosuje metode przerywana i co miesiac od kilku lat trzesie kolanami i gada jakie to by bylo straszne jakby byla w ciazy,ale i tak nie bedzie napewno bo juz tak dlugo robia :roll: mowie jej nie dzis to jutro,ale predzej czy pozniej zajdziesz.Podrzucam jej durexy,ciagne ja do lekarza po recepte(tutaj tabsy sa za darmo)a ona nic jak grochem o sciane-doigra sie,ale to w koncu jej sprawa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Damskie sprawy”