Wkładka/spirala - opinie!

Higena, Uroda, Moda i Trendy

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Lunka
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: Lunka » 10 maja 2008, 01:55

agniecha27, to normalne i obfitsze miesiaczki i plamienia :-D
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... /event.png
28.11.2006r.Skupin 350HP,moje nowe oblicze
------30.03 ---- subcision --------------

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 10 maja 2008, 09:54

Lekarze nie chcą zakładać spirali dziewczyną które nie rodziły,bo potem PODOBNO sa problemy z zajściem w ciąze. To jest chyba jedyny powód
Tak jak pisałam wczyśniej ja mam spirale prawie 30 lat. Wymieniam co pare lat i jest super. Moja córcia ma lat 14 i wiadomo,że zacznie kiedys współżyć ,nie chciała bym,zeby zażywała tabletki i własnie myślałam o spirali dla niej,ale boje sie późniejszych konsekwencji :?
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

agniecha27
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: agniecha27 » 10 maja 2008, 14:23

ja nie rodzilam i mam spiralke ,moja ginekolog twierdzi ze nigdy nie brala tabletek a w ciaze zaszla bez problemu po 2 spiralkach ,problem w zajsciu w ciaze polega na tym ze nieumiejetny ginekolog moze zakladajac spiralke uszkodzic szyjke macicy,i to jest glownym przeciwskazaniem(jesli kobieta nie rodzila szyjka jest wezsza wiec trudniej jest zalozyc spiralke)kwestia sprawnosci i umiejetnosci ginia
ja bralam tabletki prawie 10 lat i mam ich szczerze dosyc i nabawilam sie zaburzen chormonalnych(bole glowy,hiperprolaktynemia-mlekotok,tradzik obecnie po ich odstawieniu),jesli ktos nie zaczal jeszcze ich brac to jest szczesciarzem,jesli moglabym cofnac czas to zalozyla bym spiralke dawno temu
po zalozeniu spiralki troche czulam bol podbrzusza i plamilam pierwsze dwa miesiace ale juz wszystko jest ok,nawet okres juz nie jest tak obfity

z tego co sie orientuje to zagranica kazdy ginio zalozy spiralke mlodej dziewczynie ,odchodzi sie od tabletek na rzecz spiralek,bo maja mniejsze skutki uboczne niz tabletki

agniecha27
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: agniecha27 » 10 maja 2008, 14:26

Sabrinko napisalas ze masz spiralke juz 30 lat a corka ma lat 14,czyli rozumiem ze przed jej urodzeniem mialas 3 spirale,?czyli to oznacza ze nie mialas problemu z zajsciem w ciaze :?:

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 10 maja 2008, 16:54

Mój pierwszy syn ma 28 lat i po jego urodzeniu założyłam spirale. Potem wyjęłam,żeby zajść w ciąże z następnym dzieckiem i po ciąży znów założyłam,zmieniałam co trzy lata,urodziłam potem córcie,a teraz zakładam 5 letnie. [mam3 dzici]Teraz mija mi już 5 lat i muszę zmienic :badgrin:
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

leonardo
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: leonardo » 13 maja 2008, 21:56

Chciałabym zacząć stosować plastry i ciekawa jestem bardzo opini osób ,które je stosuja.Nie mogę niestety nigdzie znależć takiego watku.Prosiłabym bardzo o podpowiedż gdzie mam szukać lub o wklejenie linka.Z góry bardzo dziękuję

agniecha27
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: agniecha27 » 13 maja 2008, 22:03

niestety ja o plastrach nie mam pojecia nawet nie znam nikogo kto stosowal ,najlepiej zaloz nowy temat ,wtedy dziewczyna bedzie latwiej nawiazac do tego watku

leonardo
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: leonardo » 18 maja 2008, 20:15

Agnieszko-dziękuję bardzo za odpowiedz

Awatar użytkownika
joyana
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: joyana » 07 cze 2008, 23:20

ja tez sklaniam sie ku spiralom. Przez wiele lat stosowalam tabletki ale to dosc meczące bo ciagle trzeba pamietac o ich zazywaniu. Ginekolog polecil mi kupno spirali Natura T. ( czy jakos tak :roll: ) kosztuje w aptece 100zl. Czy ktoras ma taka spirale albo slyszala cos o niej?
Podobno zaklada sie ja w czasie miesiaczki, malo komfortowe... :-?
Mój nowy biust odmienił moje życie - jestem bardziej szczęśliwa i pewna siebie !!!
02-2008 / op

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 08 cze 2008, 23:15

tu w uk antykoncepcja jest za darmo..
zastanawiam sie nad spiralka.
ale jak bylam u lekarza to mi zaproponowal jakies inne metody zebym sie zastanowila, jedna z nich to taki implant ktory wyglada jak igielka i nosi sie to w ciele..
myslalam tez zeby zastrzyki miec anty co 3 miesiace bo jakos sie boje te spiralki...
czy wlozenie spiralki boli?
(glupie pytanie kogos kto juz przezyl porod ;-) )
nic juz mnie tak przeciez nie zaboli ;-)
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Damskie sprawy”