pogaduchy o wszystkim i o niczym:) cz. 2

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Lubka
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: pogaduchy o wszystkim i o niczym:) cz. 2

Post autor: Lubka » 26 wrz 2010, 22:00

marryme ja chyba do konca zycia bede mec zagadke skad sie biora historie o mieszkaniu w nie wiem ile osob w jednym domu-a juz co gorsza w kilka osob w pokoju??? Jestem tu od ponad 3 lat i nie znam nikogo, kto by mieszkal w takich warunkach (wondering . Jezeli juz, to znam dwie pary, ktore zaczynaly tu od mieszkania w 6 osob-tj 3 pary w 3 sypialnianym domu, ale to wylacznie na start i sie porozchodzili kazdy w swoja strone jak tylko poznajdywali sobie stale prace, ale zeby ktokolwiek tu mieszkal po tyle osob na dluzej, bo taniej itp to nic z tych rzeczy. Kazda para, czy rodzinka zyje na swoim, ewentualnie 2-3 signli razem cos wynajmuje. U mnie to juz mozna powiedziec, ze jest tlok bo od 3lat mieszka ze mna i moim lubym jego brat no i 4miesiace temu wprowadzila sie jego dziewczyna, ale to juz nie potrwa dlugo i bedziemy mieszkac osobno. Dlatego nadziwic sie nie moge skad ten obraz emigrantow gniezdzacych sie w klitkach po nie wiadomo ilu w pokoju itp....ja sie z czyms takim tu przez ponad 3lata jeszcze nie spotkalam a co na to inne emigrantki????

a jezeli chodzi o prace to jak ktos zna perfect angielski to ma szanse na prace lepsza niz z miotla-znam dziewczyny pracujace w biurach na roznych stanowiskach, w szkolach jako m.in asystentki nauczyciela wiec to nie jest tak, ze kazdy tu tylko z miotla biega czy na przyslowiowym zmywaku zasuwa....taka prace to naprawde maja tylko ci co ni w zab angielskiego....a ja mieszkam w naprawde malym miasteczku, wiec mysle, ze w takim
Londynie to juz w ogole nie powinno byc problemu ze znalezieniem lepszej pracy.

ja nie zaluje, ze tu przyjechalam (clin
12.07.10Nagor460cc/520drBroma
16.12.10wymianaNatrelleMX370drBroma
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... &start=110" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 32#p637332" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 76#p642476" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 82#p655082" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
ola banderola
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ola banderola » 27 wrz 2010, 08:16

Marryme wiesz jak mówią: Odważni nie żyją wiecznie, ostrożni nie żyją wcale (angel

U mnie wyjazd do DE wyszedł na plus, żyję się nam zdecydowanie lepiej, nie musimy się borykać z żadnym kredytem mieszkaniowym, nie jest problemem odkładanie co miesiąc większej kwoty pieniążków, mamy nowy samochód, możemy podróżować i nie żyjemy z miesiąca na miesiąc (happy No, ale nie oszukujmy się, że u każdego emigranta wyjazd zawsze wychodzi na plus.
Ostatnio rozmawiałam z pewną Polką i mówiła, że w DE może żyje się lepiej, ale wszystko jest droższe, że ciężko o dobrą pracę, że żeby być asystentką np. trzeba znać 4 języki i mieć skończoną wyższą uczelnie (wow (wow (wow Hmmmmmmm totalna bzdura!!!!!!!!!!!!!! W DE żeby być asystentką nawet czasami nie trzeba mieć średniego wykształcenia, a sam angielski wystarcza w zupełności, ale takie właśnie bzudry opowiada wiele Polków !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Prawda jest taka, że jak ktoś sam się nie przekona, to się nie dowie, ale czasami nie warto ryzykować. Marryme skoro db Ci się żyje i kwestia materialna jest zadowalająco, to nie wiem, czy zdecydowałabym się na wyjazd. Podjęcie takiej decyzji nie jest proste i konsekwencje takiego wyjazdu mogą być różne, tak jak w przypadku Twojej koleżanki.
Moja Sis też wyemigrowała do Irlandii i jest zadowolona (clin
Prawda jest jednak taka, że ilu zadowolonych, tylu też niezadowolonych emigrantów, bowiem ilu ludzi, tyle też opinii (mdr (mdr (mdr

Miłego dnia dziewczynki (sun

Awatar użytkownika
szkarolina
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: szkarolina » 27 wrz 2010, 09:57

W kwestii emigracji w pelni zgadzam sie z Ola, uwazam, ze ilu ludzi tyle opinii i historii. Sama zastanawiam sie nad tym krokiem i pewnie w przeciagu kilku miesiecy przeprowadze sie do Anglii. Oczywiscie, ze mam wiele obaw poniewaz zostawiam w Polsce dobra prace, przyjaciol i mieszkanie, ale jesli nie sprobuje to nie przekonam sie czy bylo warto... (thinking
You can go a long way with a smile. You can go a lot farther with a smile and a gun.

06/10/08 - dr Stanczyk

karolka69
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: karolka69 » 27 wrz 2010, 20:04

marryme nigdy nie jest za pozno. Moi rodzice wyemigrowali 2 lata temu i są MEGA zadowoleni i bardzo tutaj szczęśliwi (yes)
Początki są trudne, ale ja się w czuję w UK jak w domu, jest mi tu dobrze. Ludzie na ogół są mili, pomocni. Stać mnie na przyjemnosci i na odlozenie. W PL mieszkalam z moim Potworem 8 msc i bylo ciezko. Ja studentka, a on sie zapracowywał. Pomimo, ze zarobki byly dobre to i tak ledwo starczało :/ Takze mam gdzies takie zycie.

Dziewczyny, niedlugo wysylam zdjecie na konkurs i ma ono byc zwiazane latami 80tymi. Przyznam, ze ja sie urodzilam w 87 takze niewiele pamietam (giggle Pomozcie i powiedzcie z czym Wam sie kojarzą?
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png
13.07. 2009- JUŻ PO
350cc HP, anatomiczne, pod mięsień, Eurosilicone - implant pekl po 9 latach

19.06.2019 - wymiana na okragle 450cc ES

Awatar użytkownika
Lubka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Lubka » 27 wrz 2010, 20:42

Karolciu ja jestem z '83, wiec te lata to moje dziecinstwo i kojarza mi sie oczywiscie z kartkami, kolejkami, kozakami o nazwie Relaxy (giggle , takimi gumami do zucia- kulki takie wielokolorowe, z donaldami tez (rofl , z "Matysiakami" w radio (giggle .... pewnie nie bardzo to pomocne, ale takie mam skojarzenia (giggle
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... &start=110" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 32#p637332" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 76#p642476" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 82#p655082" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
ola banderola
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ola banderola » 27 wrz 2010, 20:47

Karolka mnie się również kojarzą z tym ,co szanownej pani Lubce, ale dodałabym jeszcze, że kolorowe i mocne makijaże u kobiet, natapirowane włosy, trwała ondulacja, z samochodem marzeń, czyli fiatem 126p, z dekatyzowanym jeansem, z ćwiekami, etc. etc. Jeżeli mi coś jeszcze wpadnie do głowy, to oczywiście napiszę (nod (happy

Awatar użytkownika
Lubka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Lubka » 27 wrz 2010, 20:50

oj tak-mocne makijaze, tapirowane wlosy i plastikowa bizuteria-dzizas jak moja starsza siostra wtedy wygladala (giggle

Awatar użytkownika
tOOsia
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: tOOsia » 27 wrz 2010, 21:27

Ja jestem z 84.
Lata osiemdziesiate kojarza mi sie z depeche mode (mam starsza siostre ;) ), gumami kulkami, obcislymi spodniami - gumkami, wymienianiem kartkami z notesikow i segregatorow, wafelkami kuku ruku z naklejkami i takim napojem pomaranczowym w woreczku :)

Wracajac do tematu o emigracji - NIE ZALUJE!
Prawdopodobnie juz nie wroce do Polski (no chyba ze wygram kupe kasy i bede mogla calymi dniami siedziec w pieknym ogrodzie i saczyc kawke z moja mama i siostrzyczka ;) ).
Wyjechalam dlatego, ze chcialam sie usamodzielnic, troche zarobic i czegos nauczyc. Mialam 21 lat, przerwalam studia i nie mialam pracy, wiec nic nie tracilam. Wydaje mi sie, ze bardzo duzo zyskalam wyjezdzajac do UK - nie mowie o kwestii finansowej bo wielkiej kasy nadal nie mam ;)
Gdybym w PL miala luksus to pewnie bym nie wyjezdzala ale wydaje mi sie, ze wiele bym stracila. Lubie miec taka wolnosc, samodzielnosc, nawet te male czy wieksze problemy.
Na prace nie narzekam. Pracuje w biurze, jestem jedyna polka, dzieki czemu udalo mi sie nauczyc angielskiego w stopniu, ktory mnie zadowala (jednak w przyszlosci chcialabym sie nauczyc wiecej)
Narzekm na miasto w ktorym mieszkam, na niektorych ludzi, ktorych spotykam (glownie tych z pracy).
Czasami tesknie.

Mam wielkie plany, chce isc na studia tutaj w UK.
Byc moze uda mi sie kupic dom.
Nie jestem tutaj samotna - w tym samym miescie mam brata z zona i synkiem. Mieszkam z chlopakiem, ktorego poznalam rok temu wlasnie tutaj... nie zamienie go na innego :)
Niestety moj chlop nie przeprowadzi sie do Polski bo pochodzi z innego kraju. Dlatego pisze, ze prawdopodobnie zostane juz tutaj...
Czuje sie tu komfortowo.
Nigdy nie cisnelam sie z ludzmi w domu czy mieszkaniu. Na poczatku mieszkalam z bratem i kolega. Potem we dwojke z ex. Teraz z chlopakiem, para znajomych i jeszcze jedna kolezanka w duzym domu. Nie wchodzimy sobie w droge, W Polsce mieszkalam z rodzicami i dwojka rodzenswa w trzypokojowym mieszkaniu... bylo o wiele ciasniej.
Pracowalam w magazynie - nie bylo tak zle. Teraz pracuje w biurze i wiem, ze wielu ludzi chcialoby miec taka prace, w ktorej nie musza sie meczyc fizycznie.
Ja wciaz wierze, ze moja kariera sie tam nie skonczy. Mam nadzieje, ze dojde wyzej.
Nie wiem czy w Polsce czulabym sie jak u siebie. Kocham moj kraj ale swoj wlasny dom buduje w Uk.
Co bedzie dalej pokaze los.
24 styczen 2012 - korekta nosa. Dr Stepniewski. JUZ PO!!! JESTEM TAAAAKA SZCZESLIWA !!!

Awatar użytkownika
ewawawa
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: ewawawa » 27 wrz 2010, 23:27

lata 80 to dla mnie wiek 5-10 lat i kojarza mi sie z:
kalosze i zimowe relaxy
kolejki, kartki, puste polki w sklepach, ocet na polkach
pomarancze kubanskie
maslo solone za free rozdawane w kosciele
juniorki takie buty
fartuszki granatowe w szkole
natapirowane wlosy
niebieskie cienie na powiekach
jeansy gumki
rozowe fluorescencyjne czapki w kompletach z szalikami
takiez sznurowadla
gumki frotki do wlosow
naszywki na jeansowych katanach
spodnie jeansy z dziurami na kolanach a la ramones pod ktore podszywalo sie np czerwone bandanki
bandanki
biale "adidasy"
pewexy: lego, lalki barbie, prawdziwa czekolada i kawa
grzybobrania pracownicze
wczasy pracownicze w osrodkach wczasowych
stolowki z poobtlukiwanymi nakryciami spolem, kawa inka, mleczna zupa, wydzielone kostki masla, plasterki wedlin, dzem z osami
dwa rodzaje jogurtu i jeden kefiru
mleko w litrowych butelkach z roznego koloru sreberkowymi "korkami"
kolonie
kelnerki z wasami i niebieskimi cieniami, powolne i łaske robiace, podobnie ekspedientki
ceraty na stolach i paprotki wszedzie na takich kratkach na scianach
duzo malych fiatow i duzych fiatow, troche polonezow, lad i skod
kolekcje puszek po zagranicznym piwie, kapsli i papierkow od (zagranicznej) czekolady
gumy kulki, oranzadki w proszku, mleko w tubce, blok czekoladowy, wyroby czekoladopodobne, oranzada w torebkach, saturatory, wata cukrowa, obarzanki, krowki ciagutki, twarde irysy, ryz nadmuchiwany, groszki kamyczki oraz chalwa i salami z bulgarii
telewizor czarno bialy a potem kolorowy rubin
grzalki do butow, projektor, wiroplaty, wanki wstanki i unochod ze zwiazku radzieckiego
europe, abba, limahl, modern talking, sandra, samantha fox,
iron maiden, motorhead, metallica, slayer, sepultura
sex pistols, ksu, dezerter
shakin dudi, franek kimono, wanda i banda
naprasowanki na koszulki z nazwami lub obrazkami zespolow a takze np ze smerfami albo logiem adidasa (giggle
wilk i zajac, michalki, teleranek, 5-10-15, czterej pancerni, szarik, janosik, siedem zyczen, akademia pana kleksa, gremlinsy 1, rambo, duzo kobuszewskiego, pola raksa, pan wolodyjowski, wojna domowa, kwiatkowska kobieta pracujaca, tylko we lwowie, stare kino czarno-biale
irokezy, angielki i rumuny na nogach - takie glany (martensow jeszcze nie bylo u nas)
skorzane wlasnorecznie malowane kurtki, parki
jamniki czyli przenosne magnetofony dwukasetowe
kasety magnetofonowe
prywatki domowki, marne dyskoteki i zaangazowane koncerty
jarocin i wojny punkow ze skinami
kolezanki hipisiary i dzem
milicja i dzien wagarowicza, demonstracja i ucieczki przed ta ze milicja
wyprawy do NRD po czekolade, mlynek do kawy, chinskie dresy, zamszowe kozaki
kino nocne w tv
dziennik telewizyjny
wino nadwislanskie, papierosy radomskie, mewy, marsy
musztarda sarepska (ktora nazywalam saperska (giggle )
ogniska z kielbaskami, chlebem i jablkami
duza ilosc ryb lapanych w jeziorach za free
wedzone wegorze, smazone plotki i szczupaki
kisiel bez cukru
lezaki rozpiete na aluminiowych nozkach i na takich nozkach stoliki biwakowe
pikniki na kocach w krate
polowicznie swiecace neony
telefony tylko stacjonarne i uzytecznosc ksiazki telefonicznej
5.02.2009 400 ES HP Brzuchański
22.02.2010 total nose again Łatkowski

Awatar użytkownika
tOOsia
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: tOOsia » 27 wrz 2010, 23:34

tak tak!!!!! jeansowe katany :)
ja mialam taka strasznie szeroka w ramionach bo mala i chuda bylam ale bylam coooool :P
24 styczen 2012 - korekta nosa. Dr Stepniewski. JUZ PO!!! JESTEM TAAAAKA SZCZESLIWA !!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”