zostalam wykorzystana-pigulka gwaltu ;(((

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
anita111
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anita111 » 23 lis 2008, 18:44

magdamik jestem w szoku ,ze takie komentarze byly :evil: a gdzie mozna przeczytać ten artykuł ?? moze tez udziele się w komentarzach troszke , bo rece mi opadają na takich bezmózgowców

Awatar użytkownika
jaaa
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: jaaa » 23 lis 2008, 19:10

ja tam zadnych komenatrzy nie widze ale to chyba lepiej szkoda mi nerwow

Awatar użytkownika
magdamik
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: magdamik » 23 lis 2008, 19:47

Czytalam ten artykul na interii, podaje link bo juz nie ma tego artykulu w spisie na glownej stronie http://fakty.interia.pl/polska/news/pol ... te,1215679. Chyba, ze to nie ten artykul ale wydaje mi sie, ze opis pasuje do tego co napisala Nikolettkaa.

Awatar użytkownika
nikolettkaa
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: nikolettkaa » 23 lis 2008, 22:03

magdamik, jestem zszokowana nie wiedzialam ze artykul pojawil sie rowniez na interi , artykul jest na stronie ptt gazeta wroclawska, tytul artykulu ''policja niechce gwaltow'' czekam na opinie bieglego psychologa na temT TEgo czy nie mam sklonnosci do konfabulacji , oraz jaki jest moj stan psychiczny ..hmm mysle ze ciezko to komus ocenic jak ja codziennie biore po 4-6 tabletek uspokajajacych , wiem ze to glupio zabrzmi alle chcialam wam powiedziec ze dostalam okres , wiec raczej w ciazy nie jestem , jak narazie jedyna dobra rzecz , ktora mnie spotkala od dwoch tygodni , wiem ze nawet w ciazy mozna krwawic w pierwszych miesiacach ,ale jestem dobrej mysli , czytalam kilka artykulow o gwalcie , jedna dziewczyna zostala zgwalcona i nikt niechcial jej poda lekow retrowisuowych wiec zakupila je z wlanej kieszeni tygoniowe leczenie to koszt okolo 1300-1500 pln :-/ ponoc te leki sa tylko w miare skuteczne jeli poda je sie maksymalnie do 12 godzin od zajscia, ryzykownego zachowania - niestety w przypadku pigulki gwaltu nie jest to mozliwe , bo na tyle wylacza sie nasza swiadomosc a do lekrza trafia sie przewaznie okolo doby a czasem nawet dwoch od zdarzenia , w stanach jest to normalne ze ofierze gwaltu odrazu podaje sie leki retrowirusowe oraz tabletki ''po'' ,dostaje automatycznie opieke pychologa a jej zeznania sa rejetrowane aby unikala rozdrapywania jeszcze krwawiacej rany, typowe jest tez wykonanie badan analizy moczu i krwi ...

jestem w szoku przeczytalam artykul o pewnej dziewczynie ktora zostala zwabiona a nastepnie oduzona przez pare (chlopaka i dziewczyne w wieku okolo25-30lat) podano jej amfetamine i alkohol a nastepnie oboje uprawiali z nia seks i wszystko nagrywali kamera, po jakims czasie zostalo dopiero ustalone ze oboje sa nosicielami Hiv i ze dzialali celowo , prokuratura oskrzyla ich o gwalt , oraz celowe dzialania prowadzae do zagrozenia zycia ofiary , o dziwo sad wypuscil ich z tymczasowego aresztu ,a na sprawe maja dochodzic samodzielnie... ot to przyklad naszego prawa :doubt: :doubt:

:?
11/2009 Piękne vhp ;) 500 ;)
2011- planuje usta i policzki

Awatar użytkownika
tOOsia
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: tOOsia » 23 lis 2008, 23:34

nikolettkaa
Przeczytałam dziś wszytsko (po urlopie) i jestem w szoku.
Bądź dzielna!
Nie mogłam pozbierać myśli przez jakiś czas i piszę dopiero teraz, straszne jest to wszystko co Ci się przydarzyło i to w jaki sposób Cię potraktowano.
Ważne, ze Twoi bliscy są z Tobą i że masz gdzie zwrócić się o pomoc.
Trzymam za Ciebie kciuki, zeby wszystko się rozwiązało i żebyś odzyskala spokój.
Mam nadzieję, że nie zabrzmi to głupio ale dziękuję, że to napisałaś. Być może Twoje przeżycia będa przystrogą dla innych dziewcząt. Ja na pewno teraz będę ostrożniejsza.
Trzymaj sie cieplutko i pozdrów Narzeczonego, zachowal się równie dzielnie jak Ty w tej cięzkiej dla Was sytuacji.
Życze odwagi i spokoju w serduszku, żeby specjaliści pomogli Ci z tego wyjśc a te sk....... zapłaciły za krzywdę jaką wyrządzili Tobie i innym ludziom.
Trzymaj się cieplutko :* Buziaki :*
24 styczen 2012 - korekta nosa. Dr Stepniewski. JUZ PO!!! JESTEM TAAAAKA SZCZESLIWA !!!

Awatar użytkownika
jaaa
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: jaaa » 24 lis 2008, 02:20

w szoku jestem co do tej kobiety i faceta- ja wogole nie wiem co sie z ludzmi dzieje ...

Awatar użytkownika
nikolettkaa
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: nikolettkaa » 24 lis 2008, 21:35

dzwonili do mnie dziennikarze z telewizji, z radia, jestem juz zmeczona , same komentarze ludzi bardzo mnie zasmucily :-/ , dotego dochodza moje obawy o zdrowie i tp, nie mam chyba powoli sil ,zeyje jak by z boku, jak by mnie to nie dotyczylo,taka znieczulica

Awatar użytkownika
jaaa
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: jaaa » 24 lis 2008, 22:08

przerabialam to nika- to objaw obronny... komenatrze byl pprzykre szkoda ze czytalas je

Awatar użytkownika
elle89
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: elle89 » 25 lis 2008, 00:47

nikolettkaa, te komentarze tworzą ludzie, którzy nie mają za grosz empatii ani zrozumienia!! Do tego nie znając całego zdarzenia tworzą własne krzywdzące i nieprawdziwe historie. ZAWSZE znajdą się ludzie, którzy nie zrozumieją bądź nie zechcą zrozumieć osobistej tragedii innego człowieka... Tacy "ludzie" broniliby nawet mordercy twierdząc, że pewnie ofiara sama się rzuciła pod nóż. Pomińmy fakt, że inaczej by zaśpiewali gdyby ta czy inna historia dotyczyła ich samych bądź bliskich (o ile takich mają).

To, że nie każdy zrozumie (żyjemy w zacofanym kraju) lub dla kaprysu (totalny brak wczucia się w sytuację pokrzywdzonych) wymyśli jakąś głupotę (którą publicznie się ośmieszy) było niestety pewne. To były po prostu osoby, które nie powinny czytać tego tekstu. Nie dla takich osób przecież opisywałaś to całe zdarzenie. Wiedz, że swoim zachowaniem przestrzegłaś wiele kobiet, dałaś nadzieję, że coś w tym kierunku się poprawi, być może dodałaś odwagi innym, którym zdarzyły się podobne sytuacje... Zrobiłaś to także dla siebie... w każdym razie nie dla palantów, którym najwyraźniej nie pracuje jakaś część mózgu. Pamiętaj, że to co robisz jest wielkie bez względu na to ile pustych główek powie, że jest inaczej. Oni mówią i piszą, bo tylko to potrafią, niestety nikt nie nauczył ich jakich słów powinni używać w danej sytuacji.

nikolettkaa, to że nie odpuściłaś, a postanowiłaś walczyć powinno być docenione i wierz mi, że wielu ludzi to docenia i mocno chce, aby ta sprawa skończyła się pomyślnie dla ciebie :!: :!: :!: (tym samym dla nas wszystkich).

Jestem z Tobą cokolwiek się wydarzy.
"Pragnienie bycia kimÂś innym to marnowanie osoby ktĂłrÂą siĂŞ jest." Kurt Cobain

Awatar użytkownika
nikolettkaa
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: nikolettkaa » 25 lis 2008, 03:47

dzis jest ten gorszy dzien , :(( moje zaburzenia obsesyjno kompulsyjne daja sie we znaki :-/ , dotego hivo fobia-od 6 odzin siedze na forum o hiv , czytam - juz przzwyczajam sie do mysli ze zostalam zarazona , chociaz mam przeblyski nadzieji -juz kiedys to przerabialam -jak balam sie ze moge byc zarazona , teraz stronie od ludzi bo nie tylko sie ich boje ,ale boje sie ze ih czyms zaraze :-/ dzis mija 15 dzien , co z moim zyciem ? nie wiem , w srode przyjezdza do mnie reporterka ... boje sie koleinych komentarzy typu ''karierowiczka'' , boje sie policji - albo jak ktos za mna idzie , wstydze sie siebie i swojego ciala :( kocham was dziewczyny , i chciala bym wszystkie was uchronic przed tym co ja czuje ...
kazdego dnia przezywam to na nowo , biore tabletki uspokajajace i ide spac, smieje sie ,a potem sie oskarzam ze nie mam prawa sie usmiechac, nie wychodze z domu , boje sie telefonow, pukania do drzwi , zostawania samej , boje sie policji i radiowozow, BOJE SIE ZE ZOSTALAM zarazona HIV ALBO WZW typ C, juz mowie ze moge miec kily rzezaczki i inne ... prosze Boga by dal mi szanse zyc , naprawic rzeczy ktore mi nie wyszly ...................................................... Brzydze sie swojego ciala , nie lubie go...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”