Życie zaczyna się po 40-tce. cz 9.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
GoniaL
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 9.

Post autor: GoniaL » 23 lut 2014, 12:20

stradapl pisze: Gonial
Coz two ja Buzia ?
(no)
a takie tam (whew posłałam Ci priv :)

Nataa
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Nataa » 23 lut 2014, 21:45

kimm pisze:
Nataa pisze: Kimm,
dobrze myślisz, za szybko to przyszło. I jest tego jakiś powód.
Poszperam, poczytam w wolnym czasie i coś Ci napiszę może .... poczekaj.
ok, poczekam, dzięki (flower)
Poczytałam mundrości i Ci powiem:
jest takie chińskie przysłowie: "nie kop sobie grobu własnym widelcem".
Tak jak jedzeniem można sobie sprowadzić niedomaganie, chorobę i śmierć, tak jedzeniem można się wyleczyć, z wielu chorób i dolegliwości.

W wieku 51 lat teoretycznie powinno się być jeszcze w miarę zdrowym, sprawnym, bez poważniejszych chorób. I sprawnym seksualnie.
Ale jeśli w organizmie jest mnóstwo zanieczyszczeń, chorobotwórczego śluzu, uszkodzonych komórek, trudno o dobrą kondycję. Naprawa zdrowia będzie trwać dłużej.
Nie ma cudownego eliksiru, który w krótkim czasie uzdrowi, nie ma cudownej tabletki. Trzeba zacząć od podstaw.
Od oczyszczenia organizmu, są 2 zupy super-oczyszczające.
Potem przejść na zdrowe odżywianie: wszystkie posiłki gotowane i ciepłe, wszystkie napoje ciepłe - głównie ziołowe herbatki.
Co jeść? Płatki owsiane na wodzie z dodatkiem suszonych owoców, cynamonu i kurkumy, zupy warzywne, mięso gotowane.
Je się w bardzo małych ilościach, bo nadmiar jedzenia powoduje złe trawienie, zgagę, gęstą krew, wysoki cholesterol, cukrzycę, wieńcówkę, nadciśnienie,reumatyzm i inne niedomagania.

Są też kąpiele ziołowe, które bardzo pomagają.
Ale za dużo byłoby pisania, żebym Ci tutaj podała wszystko co trzeba zrobić.
Kup kilka książek Stefanii Korżawskiej i wdroż mężowi oczyszczanie organizmu, potem lekką dietę.
Oczyści organizm, zrzuci nadmiar kilogramów - jeśli ma, przywróci sobie energię do życia i po jakimś czasie wszystko wróci do normy, także seks. Bez wspomagaczy, które są na krótki czas, potem jest jeszcze gorzej, bo one niczego nie naprawiają.

Ja tak zrobiłam (kupiłam), teraz czytam, czytam i wdrażam, pierwsze efekty już są.
Nawet sobie nie wyobrażasz, że wszystko zależy od jedzenia, dosłownie wszystko.
Ile razy zjem za dużo lub coś niezdrowego, bardzo źle się czuję i jestem słaba.
Jeśli jem zupy i jarzyny czyje się znakomicie i mam energię.

Powodzenia.

Dodatkowo wklejam link
http://leczeniepro.pl/impotencja-problemy-z-erekcja/" onclick="window.open(this.href);return false;

tam coś też jest o zwężeniu naczyń krwionośnych, Korżawska podaje, że nasienie marchwi rozszerza naczynia, można zaparzać

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 24 lut 2014, 12:00

czy któraś ma wiedze jaką prowizję mam zaproponować pośrednikowi za sprzedaż mieszkania? Wystawiłam na tablice i chcę oszaleć (envy ...Mam po 30 tel. od kilku dnia ale tylko od biur....Umówiłam sie z paroma na jutro i nie wiem ile zaproponować?
zadowolona

Dana_2
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Dana_2 » 24 lut 2014, 12:39

sami Ci zapropnują (ok 1-5 - 2%) zalezy od ceny mieszkania, miejsca itp.

Myślę, ze sama nie sprzedasz mieszkania, chyba ze znajomemu. Kupowałam dom więc troche przerobiłam posredników i tych chcacych sprzedac bez posredników (giggle
a tak swoja droga gdzie to mieszkanie, moze mnie zainteresuje?

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 24 lut 2014, 12:47

babinka, nie koniecznie sama nie sprzedasz, ja sprzedałam i kupiłam bez pośredników, a ile się naoglądałam jak szukałam obecnego mieszkania, ceny były rozbiezne za ten sam metraż, teraz jest chwilowy zastój i ceny spadły, ale daj ogłoszenie do anonsów i lokalnych gazet, na lokalną stronę miasta, gdzie bezpłatnie umieszcz się ogłoszenia, najlepiej byłoby jakbyś zamieściła fotki

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 24 lut 2014, 14:09

dałam na kilka stron. Dzwoniły dwie prywatne osoby , a co chwilkę biuro nieruchomości. Nic nie moge zrobic tylko odbieram telefony. Może już będzie koniec? Wieczorem podpisuję pierwszą umowe.Dzięki za info.
Centrum Katowic z pięknym garażem.
zadowolona

Dana_2
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Dana_2 » 24 lut 2014, 16:37

babina mozesz tez wynegocjować z posrednikiem, ze prowizje płaci kupujacy. Ja akurat miałam odwrotnie, prowizje płacił sprzedający, to podlega ustaleniom.
Ile metrów mieszkani i ile pokoi?

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 24 lut 2014, 20:01

Babina, z pośrednikiem negocjuj. Z pośrednikami, bo będą ci się zgłaszać cały czas. W Krakowie jesteś w stanie wynegocjować 1% prowizji, to myślę że i na Śląsku podobnie będzie. na darmowych serwisach warto wystawiać, może chwycić.
tylko
Musisz monitorować codziennie. Odświeżać, bo szybko "spada". Za niewielkie pieniądze 'podciąga" ci ogłoszenie przez np. tydzień. Gumtree, tablica, rozumiem, zawiesiłaś?
telefony będą. Jak się bawi w ten interes (albo jest się zmuszonym) to od telefonów spokoju nie ma. Będą chcieli oglądać. Nie zawsze będą się zjawiać. Nauczysz się ich pouczać, że nie masz czasu na spotkania bez efektów.Czy sama, czy z pośrednikami od oglądania i poświęcenia temu czasu się nie wywiniesz. Chyba, że wręczysz agencji klucze a ta ci tylko kasę na konto. Ale wtedy zapłacisz pośrednikowi te 2%.
Aha. Foty to PODSTAWA . Z pośrednikiem czy bez. Dobre foty. Wszystkich pomieszczeń. Zadbana łazienka robi wrażenie.
Prowizję generalnie płaci ten, który zleca agencji lub ten który na tym zarabia. Spróbuj zastrzec agencjom, że mogą mieszkanie włączyć w swoją ofertę, ale prowizji im nie zapłacisz. Znajdą się chętne agencje, jak mieszkanie dobrze położone. A dla ciebie zysk, bo po miesiącu będą we wszystkich serwisach związanych z nieruchomościami i same się będą monitorowały :-) Odradzam pośpiech. Ale mieszkanie ponad 3 miesiące na rynku to już trochę długo.

I nie pisz czasem jak w poście: mieszkanie z pięknym garażem" tylko
"PIĘKNE MIESZKANIE w centrum Katowic z garażem".
Piękny garaż raczej ludziom wisi, jak mieszkanie nieduże

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 24 lut 2014, 21:30

Dzięki. Ale garaż jest pięęęęękny!!!!!!Mieszkanie mniej (giggle . Ja tu tylko spałam ....
Niedawno sprzedawałam działkę.Też w necie ogłosiłam. Dużo agencji dzwoniło ale ich olałam , chciałam sama.....
Jeden z pierwszych zaproponował 220 000 nie zgodziłam się i znalazł się następny , który dawał 280 ale było dużo oglądaczy i zawzięłam się na 300. W końcu zgodziłam się na 290 i wtedy zgłosił się ten pierwszy , że daje 300!!No to zadzwoniłam do drugiego, ze nie sprzedam, bo mam lepszego kupca....I panowie tak się licytowali, że poszła za 325 (giggle (giggle .Tylko odbierałam telefony , a cena rosła (giggle (giggle . Kupiec pluje sobie w brodę, że nie dał szybko tych 300 , a ja się cieszę (yes)
zadowolona

iff
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: iff » 24 lut 2014, 21:40

babina7 pisze:dałam na kilka stron. Dzwoniły dwie prywatne osoby , a co chwilkę biuro nieruchomości. Nic nie moge zrobic tylko odbieram telefony. Może już będzie koniec? Wieczorem podpisuję pierwszą umowe.Dzięki za info.
Centrum Katowic z pięknym garażem.
Podpisz umowę z jednym biurem na wyłączność. (Auto wstawiamy do jednego komisu!).
Pośrednik, który będzie miał realną szansę na wynagrodzenie, będzie się bardzo starał aby sfinalizować transakcję - wiedząc, że starania i poniesione nakłady finansowe (m.in. na telefony, benzynę, ogłoszenia na portalach, w prasie papierowej, czas poświęcony na przyjęcie nieruchomości do oferty, dalszą prezentację nieruchomości... itd.) się zwrócą i pozwolą zarobić na po pierwsze zwrot kosztów no i na tzw. życie - jak to w życiu! Każdy pracuje po to, żeby zarobić!

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”