Marena jak bardzo lubię na zimno (choć to też można robić na ciepło dodając np. od siebie łyżeczkę kawy rozpuszczalnej) koktajl mocca z DietaLight (można też do zimnego dodać kostki lodu), potem czekoladowy (z Allevo też mam, ale jeszcze nie piłam). Nie ciepię truskawki z DL, dla mnie to sama chemia. Już dużo lepszy jest koktajl jagodowo-truskawkowy z Allevo. Zupa z kurczaka z DL i ziemniaczano-porowa z Allevo do przeżycia. Innych zup nie znam. Wszystko mieszam w shakerze jaki był dołączony do koktajli i tu trzeba uważać jak się zakręca, bo mi kiedyś gdy wlałam wrzątek wystrzelilo :-(
Mam też baton Allevo z gorzką czekoladą. Jest całkiem niezły, choć też wiem czemu był w takiej dobre cenie jak kupowałam na allegro - wkrótce kończy się jego data ważności. Dziś doszły dokupione koktajle mocca, czekolada i błonnik. Odkryłam przy tym, że dużo lepiej odchudzanie mi wychodzi, gdy jestem w pracy. W domu często zaglądam do lodówki, "przekąszam" coś po córce.
Dziś dzień jak zwykle zaczęłam od kawy, potem po dotarciu do pracy i jakimś czasie koło 9.30 mocca i tak do 13 tej. Wcale nie byłam głodna, jak i też miałam sporo pracy, że nie myślałam wcale o jedzeniu. Gorzej, bo w pracy wypiłam może tylko ze szklankę wody. Po 13-tej zrobiłam koktajl truskawkowy, który wmusiłam w siebie, bo go niecierpię. Koło 16 tej zjadłam 1 batona. W domu zaś koło 18-19 tej zrobiłam sobie wielką michę sałaty (pełna torebka mixu sałat), pół ogórka zielonego, pół papryki czerwonej, kilka pomidorków koktajlowych, dużo szczypioru i świeżego kopru + sos grecki z torebki. Po jakimś czasie zjadłam maleńkiego mielonego i po 2 kolejnych godzinach ze ok. 100g białego nietłustego twarogu. Do tego piję cały czas czerwoną herbatę i jestem naprawdę syta.
Dziś brzuch mam przy okresie jak bania, ale w biodrach i w udach naprawdę dużo luźniej. Jest to najwspanialsze uczucie dlatego motywuję się w głowie dalej

Jak brzuch mi zleci od okresu zmierzę się dokładnie i napiszę ile przez 1,5 tyg ubyło mi cm.
Nie wiem czy to zdrowa dieta, ale staję się jej fanką, bo raz działa, dwa nie myślę tak o jedzeniu, trzy mam wrażenie, że włosy przestały mi wypadać, choć koleżanki straszyły w pracy, że będzie właśnie odwrotnie, cztery nie spadają radykalnie piersi i twarz (wcześniej to u mnie od razu leciało). Jak będzie dalej dam na pewno znać.