Maja,ja nie mam żadnego otoczenia haha,bo znajomości zarwałam 4 lata temu,zaczęlismy nadawać na innych falach.majamajamaja pisze:Sabrina, ginekolog chyba Ci tyle nie pomoze, co zmiana otoczenia.
Ja zmienilam i jestem lepsza![]()
A to, ze 30tka, to inna sprawa i dowod na to, ze to nie ginekolog... choc kto wie: wkurzylam sie i po 15 latach odstawilam pigulki, pomimo ich gadania...
Mam jedną znajomą która mysli podobnie jak ja i tylko Ona mnie nie męczy swoja osobą i czasem z nia sie spotykam.
Bardzo odizolowałam sie od ludzi,bo nie chce mi sie z nimi rozmawiać,meczą mnie.
co do antykoncepcji,toja mam spirale wiec, to tez nie przez antykoncepcje,musi byc jakis powód i mam nadzieję ze dojdę co to jest. Szlak mnie trafia ze nic mi sie nie chce,w domu od 18 lat,wiec nie jest to stres zwiazany z pracą,ale dawniej to siedzenie w domu mi to nie przeszkadzało,bo zawsze sobie gdzies jechałam,a to na wykłady,do kina,na wycieczkę,latałam po klepach,a teraz sie dusze w domu.Kupowac ciuchów mi sie nie chce bo i po co jak siedze tylko w domu,a w domu siedze bo nie chce mi sie nigdzie wychodzić i kolo sie zamyka. Dawniej szalałam w ogrodzie,szalałam w domu,jakies małe remonty,upiększanie,a teraz mówie sobie no i po co jak mam juz prawie 50 lat,zaraz trza sie pakować na tamten swiat wiec po co mi cos nowego jak mam juz dom tak urządzony,ze nic mi nie brakuje,chociaż tu i ówdzie jest cos urwane,odklejone i pasowalo by to zmienic,ale mi sie nie chce.Mąz ma to w d... a nie znam nikogo kto by mi to naprawił,wiec niech sobie bedzie urwane.
Musze Wam troche po marudzić,bo nie mam komu
Marena ja w wieku 45 lat zaczęłam codziennie brac soyfem i nie czekałam na jakies pierwsze objawy klimakterum.Do dzis ich nie mam ALE.... W zeszlym roku poleciałam na tydzien na urlop i zapomniałam zabrać soyfem.pod koniec pobytu zaczęłam odczuwać takie dziwnebardzo delikatne pocenie na calym ciele.myslalm ze to przez upał bo byłam w Egipcie.Gdy wróciłam do domu postanowiłam zmienic soyfem na Femestra. Brałam ja przez tydzień.Pocenie nasiliło sie,nie dostałam miesiaczki [myslałam ze umre ze to ciaza!!] i zaczęłam dostawać co pare minut uderzenia gorąca na szyje i twarz. Trwało to dwa dni i kapnełam sie ze to chyba objawy klimakterium,zaczęłam spowrotem lykać soyfem i wszytko mi przeszło.
Marena zacznij juz teraz puki nic nie czujesz.