Miejsca, które warto zobaczyć cz.II

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Dominicana
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominicana » 31 sie 2007, 21:13

byłas na tym atolu naktorym akurat znajduje sie stolica? czy musialas jakos tam doleciec/ doplynac? i jak wyglada ogolnie zycie poza tymi osrdokami dla turystow?
29 lipiec 2005, nosek---> dr Skupin/ czyli ju¿ po i bardzo szczê¶liwa:)

Awatar użytkownika
BARBIE
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: BARBIE » 01 wrz 2007, 12:17

Na wyspie gdzie mieści się stolica, nie ma chyba żadnych ośrodków wypoczynkowych. My na naszą wyspę płynęliśmy tzw. szybką łodzią (z klimą) około 1,5godz. są też wersje, że można lecieć na wyspę samolotem-hydroplanem. Ośrodek lub ośrodki to zajmują cała wyspę i nie ma innego życia niż poza nimi, na plażach nie spotyka się tubylców, którzy chyba mają zakaz przebywania na nich, bo są niewielkie, chyba że popłynie się lub poleci właśnie do stolicy. W ośrodkach są restauracje, bary, dyskoteki, wypożyczalnie sprzętu do głębszego nurkowania. To nie Turcja czy Tunezja albo Dominikana, że tłumy turystów na plażach i nie można się przecisnąć, albo uniknąć wzroku gapiów.
Malediwy to oaza spokoju, żadnej głośnej muzyki na bungalowach przynajmnie tam gdzie my byliśmy, żadnych pijackich ryków innych turystów-pełna kultura, tak jak w raju i oto nam chodziło. Odpocząć od zgiełku.
Jeżeli ktoś szuka super zabawy, imprez to chyba nie tam.
I dlatego, aby sobie super odpocząć jeszcze raz tam pojedziemy.
BARBIE - 10.03.2006r. dr.ÂŁÂątkowski - 350 okrÂągÂłe Âśredni profil pod gruczoÂł, ciĂŞcie pod piersiÂą, drugie 04.12.08r. - 450 okrÂągÂłe Âśredni profil pod gruczoÂł

Awatar użytkownika
wicherek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: wicherek » 01 wrz 2007, 21:06

Ja leciałam na Malediwy z Warszawy - przesiadka w Zurychu, z male pół godziny płynęłam łodzią - to taki ich zwykły środek transportu.
Mimo, że na wakacjach lubię totalnie wypocząc to dal mnie okropna tam nuda chociaż klimat, roślinność i widoki wspaniałe

W 100% zgadzam się z bepi
bepi pisze:Malediwy nie polecam zanudzisz się... to jest dobre dla nowożeńców albo i kochanków..-))
piękne widoki i nic poza tym.. białe plaże, domki na palikach...ocean turkusowy i jedna wielka nuda!!! :roll: jak sobie wybierzesz malutki atol to w pół godziny obejdziesz wyspe..i co tu robic przez 14 dni??? pieknymi widokami nacieszysz oczy a potem nic sie nie dzieje!
Z dzieckiem w zyciu bym tam nie pojechała, moja mala by się zanudziła a ja może.... na miesiąc miodowy PDT_Love_05, chcoiaż znam inne wyjątkowo urokliwe miejsca.

Jak znajdę płytę to wkleję foty.

Z ostatnich wojaży polecam Teneryfę - piękna wyspa, kilka stref klimatycznych, róznorodna roślinność, przepiekne widoki ale koniecznie jedźcie na wycieczki.
Trzeba zaliczyć - LoroPark,
Gomera - tylko jeepami;
wycieczka dookoła wyspy (tylko taka gdzie dojeżdzają na północ) - polecam prywatnie lub z Tui i
półdniowa wycieczka na wulkan Teide :arrow: koniecznie wjechac kolejką na szczyt.
Wszystkie wycieczki odbywaja się też w języku polskim, co jest duzym ułatwieniem, zwłaszcza jesli sie jedzie z dziećmi
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa.

Awatar użytkownika
szpaczek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: szpaczek » 01 wrz 2007, 21:10

a ja może.... na miesiąc miodowy PDT_Love_05
A co to za nowości :-D
WYZNANIE EX-DZIEWICY
Diabłu dam miłą chwileczkę
By zaś odpust zjednać
Panu Bogu świeczkę
Mnie już niepotrzebna
Jonasz Kofta

Awatar użytkownika
wicherek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: wicherek » 01 wrz 2007, 22:05

Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa.

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 01 wrz 2007, 22:08

O miasteczko Garachico :-)
Loro parque --boskie miejsce, świetny ten wybieg dla goryli no i te pingwinarium :-D jest tam jeszcze ten biały tygrys???
drzewo Drago--dobry likier robią w tej miejscowości :oops:
A te pozostałe fotki to jak Gomera wygląda
Przeznaczenie oddaje kobietę pierwszemu. Przypadek - najlepszemu. Wybór - pierwszemu lepszemu...

Awatar użytkownika
wicherek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: wicherek » 01 wrz 2007, 22:12

wszystkie foty sa z Teneryfy :-D

Awatar użytkownika
mara
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: mara » 02 wrz 2007, 11:30

jakie hotele na kanarach polecacie?
Próżność to mój ulubiony grzech...

Awatar użytkownika
wicherek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: wicherek » 02 wrz 2007, 15:43

Na Fuertewenturze na pewno Sol Gorriones.

Na Teneryfie -
Na Playa Paraiso - Bahia Principe Tenerife/Bahia Principe
Na Playa de las Americas - Mediterranean Palace w kompleksie Mare Nostrum Resort lub któryś z H10 Conqiustador lub Las Palmeras chociaz tu są już gorsze plaze (żwir/kamienie) niż przy Med Pal (piasek wulkaniczny). Ale wszystkie trzy mają ładne baseny.

Na Costa Adeje Riu Palace Tenerife ma własną sztuczna piaszczysta plazę, mogą z niej korzystać goście z Riu Arecas.

to tyle co ja znam :-)

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”