Życie zaczyna się po 40-tce. cz 7.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Quer
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 7.

Post autor: Quer » 23 gru 2012, 10:23

U nas obowiązkowo musi być na 2 dni zupa grzybowa czysta z makaronem z nalesników, uwielbiają ją. Sałatka jarzynowa tez obowiązkowo. W pierwszy dzień swiąt mam luz bo wyjadają to co zostalo z wigilii (rofl
Ogólnie będę się byczyć, nakładać maseczki.
aaa.. i jeszcze mam taką sprytna choinkę,bo nigdy nie było chetnych do rozbierania jej po swietach. Chyba światłowodową czy jakos tak, cały rok ubrana w worku, jak przychodzi czas włączam do kontaktu i już
(giggle

Babina, jak robilas sama jakies ozdóbki?

a mikołaja z życzeniami takiego dostalam. Nie wklejam wiekszego co by Was w oczy nie drażnił, bo pirogów lepic nie bedziecie (giggle
17.JPG

... albo proponuję wydrukować i przyczepic na lodówkę... bedą się lepiej pierogi lepić (yes)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 23 gru 2012, 10:36

nie robiłam żadnych ozdóbek, nawet "choinki" {mam taki złoty stożek z lampkami (giggle } nie wyniosłam z piwnicy. N te pare dni mi się nie chce. Ciasto mam kupne, nawet barszczyk z kartonu. A co? Cały rok kiszony, to na święta zmiana (giggle . Nie znoszę świąt i całej tej oprawy......Jak widzę reklamy z dziećmi, od razu myślę o tych biednych i samotnych.... Walczyłyśmy z siostrą z opłatkiem {zjadałyśmy przed świętami i nie było} od dziecka. Potem mama sama zrezygnowała. Teściowa też nie lubiła i nawet jak szliśmy do moich rodziców, to ona sama zostawała w domu.
Teraz mnie zaprasza teściowa córki ale zawsze odmawiam i idziemy w pierwszy dzień świąt. Lubię ich ale uwielbiam wpadać tak, bez napuszenia.......
zadowolona

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 23 gru 2012, 11:19

OOO :) coraz lepsi sexi Mikolajkowie tu zagladaja:)

Ja staram sie na swieta nie wysilac ,bigos ,salatka i to wszytsko.Ciasta troche kupilam zeby tylko w lodowce specjalow za duzo nie bylo a i tak wkurzam sie ze utyje.
Wigilia i drugie swieto u mamy,i tez o tym mysle ze strachem co to bedzie jak nie bede miala gdzie isc na swieta :)
kto te kluski z makiem ugotuje i pierogi zrobi.
Pierogi mozna dobre kupic ale taka jak w mojej rodzinie tradycyjna zupe kluskowo-makowa to tylko u nas w domu sie je a wywodzi sie ona z moich rodzicow podlaskiej wsi.
to potrawa niespotykana i niepodawana powszechnie.
Przeforsowalam niekupowanie i nieubieranie choinki ,bo pozniej sa klotnie kto ma po niej sprzatac i rozbierac.
Bedzie girlanda jakies swiatelka w domu ,szopka wystawiona i wystarczy.

Najgorzej jest wybrac sie do sklepow ,czlowiek chcac nie chcac amoku dostaje ,zaraza sie od inncch ludzi szalenstwem kupowania.
Zajechalam wczoraj do lidla mialam tylko majonez kupic ...a 170 zl zostawilam.
Prezenty planuje kupic w poniedzilek ,moze wczesniej z pracy wypuszcza to przed 15 wskocze i jakis kosmetyki w yves rocher kupie i bedzie z glowy
Tradycji stanie sie zadosc. (evilgrin

Awatar użytkownika
ulla10
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ulla10 » 23 gru 2012, 11:19

A ja znów lubię święta odkąd podchodzę do nich na luzie.
Nie gotuję jak nawiedzona, nie pucuję każdego kąta, nie latam po sklepach z obłędem w oczach.
Jedynie choinka musi być :D
Zajmuję się sobą, jeśli zakupy to dla przyjemności, a w międzyczasie kawka.
Lubię świąteczną atmosferę, spotkania z rodziną, to że można pospać dłużej, pobyczyć się, obejrzeć poraz setny Kevina :)) ciągle mam w głowie święta z dzieciństwa i ich magiczną atmosferę.

Edit: no właśnie Ullrike jak zwykle masz rację :) omijaj sklepy, ja dziś byłam w naszym mały osiedlowym, spokój i cisza, żadnego amoku przedświątecznego.
24.02.2017. Dr Mariusz Wysocki- CKN

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 23 gru 2012, 12:50

a ja się wkurzyłam, bo dzisiaj wszystkie sklepy koło mnie zamkniete!!!!!Miała być niedziela handlowa!! Nie mam chleba {4 kromeczki (giggle } ani ziemniaków. Żadnych owoców!!!!A zaraz młodzi z wnuczkami zjadą!!!
Choinke mąż wyniósł z piwnicy {niech sie pomęczy i spali trochę tego co wczoraj pochłonął}
Kupił fajne mikołaje....
006.jpg
003.jpg
zadowolona

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 23 gru 2012, 13:23

To ja wkleje swoja szopke (rekodzielo mojego malzonka)z zastepczym Panem Jezuskiem bo oryginalnego gipsowego Jezuska zjadl pies kiedy byl szczenieciem:)
Przydaloby sie wiecej siana w tej szopie...ee znow tylko smieci.
DSC_0490szopka.JPG
Nadmieniam ze szopa jest dosc duzych gabarytowZ 40-50 cm dlugosci i wysoka tak samo.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 23 gru 2012, 13:39

Dodaj rafii i będzie super! Że mu sie chciało?? Zdolniacha.....Ale figurki chyba kupione? Ja bym ją oplotła światełkami i fajnie zamiast choiny
zadowolona

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 23 gru 2012, 18:14

A ja z innej beczki. Mialam coś u nich zamówić,ale mnie tknęło zeby sprawdzic o nich opinie i okazalo sie ze to oszuści (punch (angry
http://www.66procent.pl/start.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://forum.pomorska.pl/oszukani-przez ... t-t138431/" onclick="window.open(this.href);return false;

My juz po karpiku na jutro zostały 4 kawałki (giggle
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 23 gru 2012, 22:44

Wiosną zamawiałam dla męża różne rzeczy w sklepie "Diakles". Zapłaciłam ponad 500zl i czekałam....Po miesiącu zaczęłam wydzwaniać ale nikt nie odbierał, wysłałam kilka maili i nic.Po trzech miesiącach zadzwoniła pani z pytaniem czy chcę jeszcze realizacji czy już rezygnuję. Chciałam, bo ciężko na męża kupić coś w jego mega rozmiarze. Po kilku tygodniach przyszła paczka ale brakowało kilku zamówionych rzeczy. Poprosili i numer konta i za kilka dni faktycznie zwrócili pieniądze. Myślę, że jak zamawiałam, to te rzeczy dopiero się produkowały (giggle .
Mąż sam sobie wyszukał ten sklep , a ja sprawdziłam wiarygodność jak już czekałam na paczkę i oczywiście komentarze były takie jak w tym twoim.... Może tu być to samo? Przyślą ale po kilku miesiącach.
zadowolona

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 24 gru 2012, 10:13

Twarz super,figurka też,ale po nogach juz widać ile ma lat. http://www.pudelek.pl/artykul/46374/ash ... acil_demi/" onclick="window.open(this.href);return false;

Zaraz biorę sie za sernik,a córka za choinkę. Babina i Ullrike maja juz piekne ozdoby (yes)
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”