Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.2

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

miraabel
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: miraabel » 27 mar 2009, 12:18

Ulli,na pewno Ci sie uda-w to nie wątpie ani przez chwile.Ty to Jetes szatan nie baba :badgrin: Super ,ze juz tak dobrze sie czujesz i najwazniejsz ,ze Jestes zadowolona.Ale powiem Ci ,ze masz powód i uważam ,że bardzo dobrze ,że zdecydowałas sie na te operację.Taka Laseczka musi miec ładny brzuszek -bez dwoch zdań 8-) .I teraz ma!!! applaus applaus applaus

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 27 mar 2009, 13:19

Beatko, parę stron wcześniej wkleiłam stronkę z sokowirówkami i chyba jest tam też ta, o której Ty piszesz. Te są dobre, co mają szerokie wloty. Lianka pisała , że ma jeszcze lepszą {900} ale nie napisała jakiej marki...

Ulrike, chyba nie ma jeszcze sokowirówek robiących placki ziemniaczane :badgrin: .Ja też wszystko lubię sobie ułatwiać w kuchni ,w życiu nie tarłam ziemniaków na tarce. Dawniej kroiłam ziemniaki na kostkę i miksowałam blenderkiem. Teraz dokupiłam taką przystawkę do maszynki do mięsa. Fajna rzecz , bo ziemniaczki na placki, buraczki na ćwikłę, kapustę na surówki , wszystko w mig sieka, a po użyciu wystarczy opłukać pod bieżącą wodą.

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 27 mar 2009, 14:02

Babina , czyli dobrze wytypowalam , to jest ta ktora Ty masz tylko inny model , ale nie rozni sie wiele , moze wiekszym wlotem (i cena :evil: ). Myslalam tez o Kenwoodzie AT641 przystawka do robota , sama nie wiem , a w ogole to na poczatku moja faworytka byla sokowirowka + wyciskarka sokow Magimix XXl , cholernie droga , ale myslalam ze najlepsza , okazalo sie ze nie ma pojemnika na wiory , czyli posiada tylko beben a to nie jest ciekawe bo szybko sie zapycha . Mysle ze ja kupie , ten model 1865. Ciekawe jaka ma Lianka .
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 27 mar 2009, 14:16

a ja ziemniaki na placki robie w mikserze dzbankowym juz od 30 lat kroje ziemniaki w kostke wbijam jajko i miksuje sa idealnie rozdrobione i biale placki po usmazeniu bo nie zdaza zciemniec
a sokowirowke mam antyczna - polska ale dziala bez zarzuty ma pojemnik na wiory i w ogole nie za duzo mycia, choc przymierzam sie zeby kupic lepszy model

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 27 mar 2009, 21:12

Też taką miałam. Dostałam w prezencie ślubnym :p {32 lata temu i ciągle działała!!} jak kupiłam nową ,to starą podarowałam gosposi.....Jej wada, to ten mały pojemniczek na wytłoki.Dwie szklanki i trzeba opróżniać.....No i nie można go wyścielic workiem ,tylko trzeba myć. Ja mam jeszcze małego Pfilipsa a wlocie w kształcie bananka. Nie kupujcie!!!Nawet średniej wielkości marchewka tam nie wlezie, to już lepszy 30 letni zelmer!

Awatar użytkownika
lianka
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: lianka » 28 mar 2009, 01:10

http://www.allegro.pl/item589105783_pro ... iecej.html
dokładnie taka mam, ziemniaki tez zmieli na papke ;)
jabłka nawet z ogonkiem wrzucam, marchew i buraki obieram bo swoich warzyw juz nie mam a w kupnych niekoniecznie w skorce znajde witaminki
2006 -2008 r. Dr BrzuchaĂąski

Dana_2
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Dana_2 » 28 mar 2009, 09:31

[quote="babina7"]Lianko! jaka ta Twoja sokowirówka? Jak reklamuję swoją, to zawsze mnie pytają czy chcę nową czy pieniądze? Może następnym razem poproszę o pieniądze i kupie 900./quote]

jakos nie bardzo rozumiem....kupujesz tej marki sokowirówki i je ciagle reklamujesz (pisałaś, ze córka tez). Czy to znaczy, ze sie psują? więc dlaczego je kupujesz?
heh, moja uzywana ciągle przez kilka lat jakos sie nie chce zepsuc i dzięki jej za to ;)

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 28 mar 2009, 13:03

No śmiesznie to wygląda, ale kupuje te właśnie dlatego, że bez problemu reklamacje uwzględniają.....po roku nawet jak działa, to już te plastiki robią się matowe i nie wygląda ładnie. Sokowirówka stoi u mnie zawsze na honorowym miejscu i musi byc ładniutka ..i tak mam. Myślę , że tylko taka przemysłowa wytrzymałaby taką eksploatację jak u mnie {i córki}.
Robię każdego dnia minimum litr , a w weekendy 2 litry soku.
Ta Lianki pewnie lepsza, bo przy mocniejszym silniku muszą być bardziej suche wytłoki, a przez to mniej warzyw się zużywa.
Koleżanka kupiła teraz sokowirówkę za 50 zł. Też ma duży wlot, ale wytłoki takie mokre, że dodatkowo je wyciska na sitku :o .No i jeszcze nie jest szczelna przez co wszystko zalane....chyba szybko przestanie robić soki :p

Dana_2
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Dana_2 » 28 mar 2009, 16:00

babina7 pisze:No śmiesznie to wygląda, ale kupuje te właśnie dlatego, że bez problemu reklamacje uwzględniają
a ja myslałam, ze dajemy do reklamacji towar, który jest awaryjny i ta awaryjnosc wynika z niedbałosci w wykonaniu wyrobu.....
Jednak mnie nie chciałoby się bawic w reklamacje i w zyciu bym juz nie kupiła produktu/wyrobu, który musze ciągle reklamować. Przeciez urzadzenia po to są aby je eksploatować codziennie ;)
Ja to mam jednak szczesci do urzadzeń.

Chociaz osatni mój zakup (samochód) własnie jest w reklamacji ;)

Awatar użytkownika
lianka
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: lianka » 28 mar 2009, 16:51

Dana_2 pisze:Chociaz osatni mój zakup (samochód) własnie jest w reklamacji ;)
Pewnie porzadnie nie opilas ten zakup ;)
Ja dzis mam zamiar porzadnie oblac zakup auta, przy swoim nie pilam i ciagle mam problem z kerownica....
2006 -2008 r. Dr BrzuchaĂąski

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”