Życie zaczyna się po 40-tce. cz 8.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
eweplu
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 8.

Post autor: eweplu » 22 cze 2013, 11:37

Sabrina laska z Ciebie (yes)
Ten basen co teraz kupiłaś fajny, ale ciekawe czy to ten sam co na zdjęciu, bo cena jakaś zaniżona, daj znać jak go dostaniesz, czy jest porządny.
CKN - 10.08.2010r. Dr. Stępniewski :)

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 22 cze 2013, 14:29

Dzieki ,dzieki (happy
No tez mi sie cena bardzo niska wydaje. tu go zamawialam,moze we wtroek dostanoe,a moze nawet w poniedzialek. Place przy odbiorze wiec sprawdze zanim zaplace.
http://allegro.pl/show_item.php?item=3310072376" onclick="window.open(this.href);return false;
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 22 cze 2013, 15:20

Ten większy też mam. Powiem Ci, że raz używałam i siedzi zwiniety w garażu. Długo trzeba napełniać.Jak nie przykryjesz na noc, to naleci dziadostwa do tej wody. U mnie jeszcze dzieci z brudnymi { z trawą na nóżkach } właziły i była woda nieciekawa. Sam basen ciężki więc sama nie mam siły go wyjmować, no i długo trzeba pompować. Kupiłam ten mniejszy i jest w ciągłym użytku ale dla dzieci , sama jeszcze w nim nie siedziałam (giggle .
U mnie dodatkowo wałęsają się dzikie koty {odkąd pies zmarł) i muszę pilnować żeby nie podziurawiły pazurami. Ty masz córkę dorosłą, to może się sprawdzi taki duży basen?
zadowolona

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 22 cze 2013, 18:34

Kiedys mialam taki wilki 6 m srednicy ,byl z pompą ,ale taka kiepską ze i tak pszczoly cmy plywaly,musialm to lowic dodwac chloru sprawdzac papierkami lakmusowymi.....echhh i w koncu sie rozwali.
Teraz znow mnie wzielo juz mam folie do przykrywania i sie zobaczy (rofl

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 25 cze 2013, 12:05

Babina napisz mi jaki masz telefon komórkowy chodzi mi o model bo mowilas ze ma duze litery i piszesz smsy nawet bez okularów.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 25 cze 2013, 13:21

samsung Note , mam już kilka miesięcy , teraz jest NoteII. Wystawiłam nawet do naszym forum do sprzedania ale już poszedł. Mój można kupić na Allegro za 800 zł. Kocham go!! Dużo jeżdżę więc w autobusie siedzę w necie. Ma pisak do pisania na klawiaturze, to tez ważne, bo te dotykowe klawiatury nie bardzo współpracują z paluchem (giggle .
Zdjęcia robi ładne, więc nie noszę już aparatu....Odbiera maile, powiadomienia na fecebooku i pewnie tysiąc innych rzeczy, których jeszcze nie odkryłam. Mówisz do niego i wyszukuje w googlach {nie trzeba pisać}, chociaż literki można ustawić baaaardzo duże (yes)
zadowolona

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 25 cze 2013, 14:16

Ojjj to wyzsza polka i dotykowy odpada. Oddalam Galaxi córce nie dla mnie te przesowane wymaziane wyswietlacze,w sloncu nic nie widac,masakra. Dostalam jak podpisywalam umowe,ale oddalam córce,a moglam sprzedac za 1000 zl,ale zal mi jej bylo bo sie napaliła na niego jak szczerbaty na suchary,wiec jej dalam,a ona go upuscilam po paru tygodniach,rozwalila wyświetlacz!!! Dalam jej na nowy 250 albo 300zl a za pare tygodni znów rozwaliła!!! Myślalam ze ja rozwale!! Powiedzialam koniec,dawaj mi ten telefon. Poszlam do komisu,a facet powiedzil ze nie oplaca sie naprawiać bo naprawa moze wyniesc juz teraz 400 zl bo jak spadl dwa razy to cos tam. Nie chcial go nawet za 100 zl. Naszej rozmowie przysluchiwal sie takio facet i jak wyszlam powiedzial ze moze mio dac za niego 40 zl!! Nosz ku...mać,oddalam za 40 zl tel wart 1000 szlak mnie trafia jak pomysle ze taki debil bylam,bo moglam sprzedac.!!

Kurcze szukam zwyklego taniego prostego telefonu ,szkoda ze juz nie robia takich prostych bez aparatu bajerów...potrzebuje tylko do smsow. No nic, musze jedank nosic okulary wszedzie z sobą,a to jest dla mnie masakra bo nie nosze prawie nigdy torebek. Wsiadam w samochód jade cos kupić to pieniadze do kieszeni,telefon do kieszeni kluczyki w lape i jade. Prawo jazdy, dowód rejestracyjny w schowku w aucie non stop.
Nie moge pojąć jak slysze ze kobieta ma w torebce wszystko i ze ma balagan bo ja jak juz musze czasem torebke zabrac,to mam w niej tylkop telefon i tylko dla tego zebym pustej torebki nie nosiła bo jak by mi ktoś do niej kuknął,to by pomyslam ze dopiero co ja ukradłam,no bo kobieta i nic nie ma w torebce?! Niedopomyslenia!!(giggle i nic wiecej kompletnie

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 25 cze 2013, 15:15

Sabrina wez w allegro wrzuc haslo "telefon dla seniora" :)
i od razu ci wyskocza odpowiednie modele./
Ja taki moim rodzicom kupilam i bardzo sa dziadki zadowoleni.Widza bez na nim bez okularow.
nie pamietam marki ,w kazdym badz razie ma duze klawisze do przyciskania.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 25 cze 2013, 15:39

Sabrina pociesz sie, że miałam gorzej (giggle .
Telefon dostałam od mężą w prezencie {dał za niego wtedy 1700zł!!) .Tak się cieszyłam, że nie rozstawałam się z nim....Poszłam kosić trawę, zawiesiłam torebkę z telefonem na rączce i spadła.....prosto pod śmigło.Myślałam, że dostanę zawału...Cały wyświetlacz w drobną siateczkę. Przecież się nie przyznam do takiej głupoty, więc w tajemnicy zamówiłam nowy na Allegro...Niestety na oko wydawał sie taki sam, a to był Note 2. Okazało się, że mogę naprawić swój w autoryzowanym punkcie { nie straciłabym gwarancji) ale za takie uszkodzenie mechaniczne muszę zapłacić. Szybko wystawiłam tamten na sprzedaż {straciłam 150zł!!), a ten pęknięty wysłałam do autoryzowanego punktu, bo w moim mieście nie ma. żal mi było na przesyłkę wartościową i wysłałam listem poleconym. Potem kilka dni umierałam ze strachu czy nie zginie gdzieś po drodze (giggle .
Wszyscy mieli zapowiedziane żeby nie dzwonić do mnie jak jestem z mężem, bo tamten miał dzwonek < Blact to black >a zastępczy taki typowy , więc mąż by sie zorientował......Naprawili, kosztowało mnie to 700 zł (pleure (pleure . W tej cenie mogłam kupić nowy ale nie chciało mi się wszystkiego ustawiać od nowa {filmy, piosenki, zdjęcia...)
Teraz dostałam od córci fajne etui, bo bez tego lepiej nie używać. Szkoda, że nie robią smartfonów z klapkami.....
Moja torebka, to waży z 4 kilo (headbang . Dokumenty , ładowarka, telefon, 2 pary okularów słonecznych, 2 pary do czytania, parasol, portfel, Taśma miernicza, klucze od 3 mieszkań i garażu {wszystkie z brelokami) szminki, błyszczy, krem do rąk.jakaś krzyżówka, puderniczka, chusteczki, notes, pisaki, zapalniczki, fajki, jakieś zdjęcia.......
zadowolona

Quer
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Quer » 25 cze 2013, 18:08

Porządnych teleonow z rozbitym ekranem nie sprzedaje się. Jak jest nowość to lepiej poczekac z 3 miesiece i kupuje się na allegro, dogadać się poźniej w jakimś punkcie. Mój syn uczy się w technikum w klasie o profilu elektronicznym, mówił że wymiana ekranu to pikuś. Zresztą kilka takich telefonow kumplom naprawił.

Babina, są etiu z klapką do smartfonów. Mój mąż sobie kupił taką. Bardzo wygodna i dobrze zabezpiecza
tu masz taką z klapką
http://www.ontech.pl/product-pol-211420 ... 2861-.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://zolti.pl/product-pol-64182-Etui- ... -Case.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”