Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.2

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 14 mar 2009, 12:41

Dziewczyny my marudzimy a zobaczcie to :oops: : :oops:
http://www.pudelek.pl/artykul/16036/czyja_to_szyja/
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 14 mar 2009, 13:54

........a moje dzieci z dzieciątkiem pojechały do siebie i od wczoraj {jak zaczęłam ich pakować} tak sobie popuszczałam łezki, a dzisiaj jak pojechali ,to już sobie ryczę :cry: .
Tak mnie rozłożyło to przemijanie, starzenie, że nie mogę przestać..... Stary też się poryczał :p . Idę dzisiaj do przyjaciół się opić.....za Wasze wypełniacze też wypije 8-)

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 14 mar 2009, 14:36

babina7, a jak daleko od siebie mieszkacie? A chciała bys ich mieć na dłużej,nie przeszkadzało by Ci to?

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 15 mar 2009, 20:28

Babina , 100 km to nie ocean ! Zawsze bedziesz mogla do nich wskoczyc lub odwrotnie , nie bedzie tak zle . :-)
tez jestem cala w zmartwieniach , przezywam wyjazd mojej coreczki . Jutro jedzie do Szwajcari na narty z klasa . Az na 10 dni !! to zbyt dlugo jak dla mnie , ona bedzie sie swietnie bawic , wiem o tym , ale ja sie zamartwie bez niej tak dlugo ...bez buziaczkow , przytulania i ..pyskowania :cry:
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025
lifting deep plane 09.04.2026

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 16 mar 2009, 13:24

Beatko, a czy to prawda że długotrwałe nakładanie podkładu do twarzy pod oczy niszczy tam skórę? Gdzieś to słyszałam, ale nie wiem gdzie. A ja stale tak robie no bo inaczj mi przeciez białe plamy zostaną.
babina mam nadzieje, że uczciwie opiłaś nasze wypełniacze :badgrin:
Ulli dzięki za filmik. Pomysł niczego sobie, tylko facetów przy takicj sexcesach musi być dwóch, bo co jeden może na tyle chętnych kobitek... :badgrin:

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 16 mar 2009, 15:03

Muflonku , mysle ze kiedys kiedy byly kosmetyki gorszej jakosci niz dzisiejsze to moze i niszczyly cere , ale nie dzisiaj . Co niszczy nam skore , to rozciaganie jej przy demakijazu czy makijazu i tu trzeba uwazac bo przeciez skora pod oczami jest bardzo delikatna i cienka .
Juz koncze bo musze zmykac . Odwoze coreczke na dworzec :cry: i potem jade do szkoly na kursik .
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025
lifting deep plane 09.04.2026

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 17 mar 2009, 21:04

Kwiatuszku, przepytałyśmy lekarkę. jest tak:
-sculptra - nadaje się na takie korekty jak nasze "doliny łez" i generalnie jako wypełniacz, ale efekt jest dopiero za 9 miesięcy. Trzyma około 2 lata
- tłuszcz jest dobry - wady i zalety znasz od siostry. Przy czym stosuje się go nie tyle na wypełnienia co na poprawienie kondycji skóry. U Twojej siostry jest taka ładna skóra, jak pisałaś. Zabawa z ty6m duża jest. Moja lekarka ma pacjentkę, która ma pobrane raz i przechowywane. C jakis czas jeździ na wstrzyknięcie tego do Warszawy. Jednak po zaprzestaniu kuracji z upływem lat stan skóry może byc gorszy niż wyjściowy (no i tak będzie gorszy, hehe, ale idzie o to, że jakieś chyba skutki uboczne może mieć. Wspomaga produkcję kolagenu produkowanego przez starsze organizmy
- woluma - skuteczna przy konieczności szybkiego efektu. Ona by polecała na takie defekty jak nasze
-osocze - robi i twierdzi że jest najlepsze. Ale jako mezoterapia nie wypełniacz. Twierdzi, że ma pacjentki z widocznymi efektami (zwiększona gęstość skóry, młodsza skóra - to wszystko co Twoja siostra ma po tłuszczu). Od kuracji tłuszczem różni sie tym, że stymuluje inny rodzaj kolagenu, ten "młodszy" (znaczy obecny w młodszych organizmach) kolagen. Mnie oceniła na konieczność 6 zabiegów x 500 zeta.
No, nawet to do mnie przemawia. Bym sie pokusiła, ale w przyszłości.
Krew pobierają i od razu do wirówki. Zaraz po separacji osocza masz wstrzykiwane.

Ja bym na twoim miejscu poleciała jako królik doświadczalny. A co Ci zależy? Nie powinno zaszkodzić, bo moja robi i nic się podobno nie dzieje.
Co do wypełniaczy to dalej nie wiem. Przy tych cenach to na razie bym dolinę łez wypełniła i z puckami dała spokój. Ja osobiście na razie nic nie wypełniam bo te powieki planuję. No i stanowczo za zęby się biorę. W poniedziałek idę do dentysty na poważne konsultacje.
Może sobie Sabrina jeszcze coś przypomni z wizyty u lekarza i dopisze.
Ja sobie ostrzyknełam górna wargę. Dalszego powiększania dolnej odradziła i Sabrina i lekarka. Ale nie mam skończonego bo wyskoczyły siniaki i warga zaczęła puchnąć. Jeszcze z jednej strony mam dostrzyknąć bo dysproporcja jest. jak pójdę na mezo pod koniec miesiąca to sie wyrówna.

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 17 mar 2009, 22:39

Muflon dzieki, tez jak poczytałam to widze,że to osocze raczej na mezoterapie a nie na te dolinki nasze.

Ja mam najbliżej do Bydgoszczy na volume ale dwie ampulki to 4 tys.
jak sie okazalo ten w Bydoszczy tłuszczem robi tylko usta a ta w ogole to powiedzial,ze odchodzi od tłuszczu i w policzki wcale nie robi już.

Sculpry nikt blisko nie robi a do Krakowa nie bede jeżdziła, nie ma mowy.

Narazie nic juz nie robię, mam w tym roku tyle wydatkow,ze nie wiem co mam pierwsze załatwiac. No i wesele w pażdzierniku cała rodzina, wielkie, na 100 osob.
O ustach nawet nie marze, chociaz niby usta mam dosyc tzn. miałam.
Poczekam na to osocze i zobacze z ta voluma czy mi styknie kasy, ale to juz chyba przesada pakowac taką kase.

Jak siostra była ostatnio to namowił ja na jakis laser, ale nie fraxel, bo powiedział,że ma porowata skore i ten laser podgrzeje naskorek, ktory jej zejdzie po tym zabiegu i spłyci pory. Chyba miał na mysli CO2 ale siostra to czasem nie pamieta co ma robione.

Masz racje Muflon,że dalej nie wiadomo co zrobic? Mam pomysł wyrzucic lusterka i nie patrzeć w lustro, bedzie najtaniej.

Ale czoło mam super, naprawde jestem zadowolona. Z bruzd tez , ale te dolinki łez psuja wszystko.
Sabrina a ty co już wcale Ciebie nie widać, odezwij sie.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 18 mar 2009, 09:27

Jestem,jestem :-D Mam siniaczki na ustach jak cholerka!!! Wczoraj tego nie było widać!
Usteczka mamy fajniunie ;)
Od lekarza wzięłam ulote o tym osoczu,poczytałam w domu i faktycznie ciekawie to brzmi. Może koło oczków bym sobie machnęła,albo na szyje? 500 zł nie dam za zabiego,bo trzeba ich kilka i est to nie a oja kieszeń,ale jak bym tylko kurze łapki zrobiła to moze by to było taniej ?
Mulfon idzie pytac o wybielanie ząbków,a a od dłuższego czasu nad tym sie zastanawiam.
Tak o 2-3 tony bym je rozświetliła,ale boje sie czy nie uszkodzi sie przez to szkliwo i za rok,dwa nie bedzie gorzej niz teraz,bo wiecie jak to jest.Lekarz wciśnie wszystko żeby tylko zarobić. Inaczej pewnie zachowuje sie zab 20-to latki a inaczej 50 tki :(
zadzwonie jeszcze raz do mojej dentystki i sie dokładnie podpytam,a potem zadzwonie jeszcze do jakiegos innego lekarza który nie zajmuje sie wybielaniem i tez o to zapytam.

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 18 mar 2009, 14:09

hehehe. Koleżanki mi w pracy uwage zwróciły, że usta sobie bardzo długopisem wysmarowałam :-)
No, faktycznie, tak to wygląda, jak u niechlujnego ucznia podstawówki. Siniaki mi wychodza, po tym wczorajszym powiekszaniu ;-)
Ciekawe czy mąż zauważy :badgrin:

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”