Życie zaczyna się po 40-tce. cz 7.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 7.

Post autor: Sabrina » 10 sie 2012, 10:00

Córka nosila przez 2 lata aparat ale ma piekne zeby,nic jej sie nie uszkodzily,a mo tak polecialy nawet nie wiem kiedy!
Wydluze jednak troszke, rozjjasnie dól i dam jasniesze licówki.
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 10 sie 2012, 12:24

Wydłuz koniecznie. Nosiłaś kiedyś aparat na zębach?
zadowolona

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: majamajamaja » 10 sie 2012, 18:30

Sabrina, moje osobiste doswiadczenie co do zebow jest do znudzenia podobne. Porcelana jest super, inne tworzywa sie czesto nie sprawdzaja. Koronka, ktora mialam przez pare lat byla obrzydliwa. Sinoniebieska, a dziaslo tak mi ten material draznil, ze tez mialo ten sam kolor. Rodzice mi zafundowali kiedys, a ze nie mieli pieniedzy, to cos takiego. Od paru lat mam na tym miejscu porcelane i jest super. Wybralam sobie odcien jasniejszy nieco od moich i bardzo dobrze zrobilam!
Swoja droga dlaczego uwazasz, ze w wieku 61 lat bedziesz bezzebna? Bo to jest dziesiec lat od teraz liczac. No i dlatego nie chcesz sobie wprawic porcelany? Nawet gdybys miala te zeby przez 10 lat? A bedziesz miala z pewnoscia dluzej! (punch Ty panikaro jedna (punch
15 kwietnia 2009 - Brzuchanski, powieki

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 10 sie 2012, 20:20

Babina nie nosilam nigdy. Maja,jakos tam mysle ze pownie po 50 tce traci sie juz powoli zęby i boje sie ze mnie to dopadnie za 2-3 lata ale juz podjelam dezyzje i robie porcelane. Moja mama ma 75 lat i ma jeszcze sporo swoich zebów a ja mam po niej uzebienie (happy i przedluze je troszke i wybiore jasniejszy kolor moze nawet o 2 tony.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 10 sie 2012, 22:11

mój tata zył 84 lata i miał swoje zęby , ja mam 55 i wyrwałam tylko dwie siódemki, więc nie panikuj.Teraz juz są takie metody , że trudno sie pozbyć własnych zębów (giggle (giggle . Ciekawi mnie dlaczego powstała taka równa kreska? Myślałam , że kiedyś miałaś aparat i porobił jakieś mikrouszkodzenia, które po latach sie powiększyły. Może dentysta to wyjaśni..
zadowolona

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 11 sie 2012, 09:47

Dentyska powiedzial ze to tylo od zgrzytania w nocy i zaciskania w dzien np jak ktos jest nerwowy. W dzien nie zaciskam,ale nonstop obgryzam skórki wewnat ust,pewnie to na tle nerwowym. Pare lat temu przechodzilam bardzo cieki okres z synem i to prze pare lat. Chyba w twdy zaczeło sie zgrzytanie i doszlo mimowolne mruganie oczami. Mruganie przeszlo jak minal stres ale moze zgrzytanie pozostalo? Nie mam pojecia czy zgrzytam.
Powiem synowi niech daje na zęby haha (giggle
Jetsm w Łebie od 3 dni.Pogoda jak w pazdzierniku. Nie pada ale jest silny wiatr i temperatura 18-19 st. Ludzie leżą na plazy za parawanami ale ja bym chyba umarła z zimna,wiec lazimy z córką całymi dniami (dance

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 11 sie 2012, 11:23

Wydaje mi sie , ze dentystka źle rozumuje. Przecież masz równą kreskę po zewnętrznej stronie górnych ząbków.Musiałaby Ci dolna szczęka zachodzić na górną jak u buldoga żeby takie uszkodzenia zrobić (giggle (giggle . Od zgrzytania mogły się zetrzeć krawędzie ale ta kreska, to jakieś ufo.....
U mnie na południu praktycznie od maja upały.Nawet mi za gorąco. Nie pamietam takiego lata, żeby tyle czasu była tak piekna pogoda. Dzisiaj mży i chłodny był wczorajszy wieczór.No ale mamy połowę sierpnia.
zadowolona

Awatar użytkownika
eweplu
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: eweplu » 11 sie 2012, 12:09

babina7 pisze:Musiałaby Ci dolna szczęka zachodzić na górną jak u buldoga żeby takie uszkodzenia zrobić (giggle (giggle
dokładnie (wait Babina ma rację chyba się ta dentystka myli. Sabrina dobrze, że się jednak zdecydowałaś na porcelanę i na wydłużenie zębów, doradzałabym Ci jednak zrobić jeszcze RTG panoramiczne, bo czasami z zewnątrz wszystko wygląda dobrze, a może się coś zaczynać dziać głębiej, czego nie widać, a szkoda by było za jakiś czas nowe koronki piłować, żeby przeleczyć zęba.
CKN - 10.08.2010r. Dr. Stępniewski :)

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 11 sie 2012, 12:34

Takie zgrzytanie to sie bruksizm nazywa. Bardzo poważna sprawa. Doprowadza do destrukcji zębów i stawów. Moja córka miała robioną specjalną szynę do zakładania na noc, żeby temu zapobiec.

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 11 sie 2012, 13:26

Anima , to co mowisz tak wlasnie jest . Szyna to podstawa w leczeniu . Jesli dentystka nie zajmie sie porzadnie leczeniem zebow Sabriny to nie ma po co zakladac porcelane . Najpierw leczenie bruksizmu potem porcelana .

Dziewczyny kochane ; poszukuje kogos kto pracuje w Warszawskim ZUSie , bardzo pilne !
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025
lifting deep plane 09.04.2026

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”