Witam
Mam nadzieję, że mogę założyć taki wątek, aby zachęcić Was do pomocy pieskom ze schroniska
Schronisko mieści się w Ostrowii Mazowieckiej (ok. 90km od Warszawy).
Dlaczego akurat to schronisko? Więc...wiadomo, że np. do takiego schroniska jak Na Paluchu koło Wawy przyjeżdża z tzw. darami wiele osób z miasta, w wielu szkołach organizowane są zbiórki darów, itp.
W Ostrowii jest naprawdę biednie

Znalazłam stronę tego schroniska w necie, którą założyli wolontariusze i oglądając zdjęcia psiaków i patrząc w jakich są warunkach postanowiłam, że tam pojadę. Byłam tam w zeszłym tygodniu i zawiozłam dużo starych kocy, kołder, prześcieradeł, suchą karmę, puszki etc.
Psiaki kochane, obstąpiły mnie i męża patrząc prosto w oczy...
Poza tym adoptowałam wirtualnie jedną sunię z tego schroniska i chciałam ją zobaczyć
Bardzo zachęcam Was do takiej adopcji wirtualnej, wiele z tych psiaków wymaga leczenia lub te, które bardzo źle znoszą schronisko i są wręcz w depresji ulokowane są w hoteliku gdzie doba kosztuje 20zł. Wolontariusze organizują i wymyslają różne rzeczy, żeby zdobyć choć troche pieniędzy na te pieski i szukają dla nich nowych domów.
Ja się pochwalę jaką sunię zaadoptowałam
http://www.ostrow.schronisko.net/adopcja18341-8.html
Jeżeli chodzi o kwotę wpłat, to na stronie w dziale
adopcje wirtualne możecie przeczytać, że ustalona kwota to 30zł.
Pieniądze napewno trafiają do nich, bo jest to tzw. subkonto Fundacji Viva!
Także wszystko jest w porządku
Ja drugi raz wybieram sie do nich w nastepny weekend, bo mam jeszcze do dostarczenia dużo styropianu do ocieplenia pomieszczeń i wykładzin.
Jakby któraś z Was (z Wawy) była chętna, żeby przekazać jakieś rzeczy w postaci starych kocy itp. suchej karmy lub chociaż przysłowiowej puszki z jedzonkiem, to mogłabym się z Wami umówić któregoś dnia np. na jakimś parkingu w którymś z centrum handlowych i odebrać "dary"

Fajnie by było jakby się znalazło troche chętnych
Dzięki za uwagę
POZDRAWIAM.
Podniesienie piersi 01.12.2005. dr Szczyt
9 luty planowane podniesienie z powiększeniem, dr Charytonowicz