zawód warty uwagi i poświęcenia :)

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
salfi
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Re: zawód warty uwagi i poświęcenia :)

Post autor: salfi » 30 paź 2009, 11:46

Co do podyplomowe....sama zastanawiam się nad dotacjami unijnymi, pisanie projektów jest teraz na topie....
Osobiście mam mgr z administracji ( zbyt ogólny zawód)....same kodeksy na studiach się wkuwało a teraz już mało pamiętam z tego, a przepisy się zmieniają przecież.....

Ma ktoś może to skończone...???
13.05.2008-nosek-dr. StĂŞpniewski (zadowolona)!!!

Awatar użytkownika
carmen20
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: carmen20 » 14 gru 2009, 01:25

Jestem na drugim roku administracji, ciekawe to to nie jest, same ustawy i kodeksy. Jak bym teraz miała iść na studia to bym wybrała kosmetologię, wtedy jeszcze nie wiedziałam co mnie interesuje i z wyliczanki wypadło na administrację. Salfi pracujesz gdzieś po adm.?
02.06.2010 nos- dr Łątkowski

Awatar użytkownika
salfi
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: salfi » 14 gru 2009, 10:18

Tak, w urzędzie. Umowa na zastępstwo do kwietnia a potem....? kto to wie???
13.05.2008-nosek-dr. StĂŞpniewski (zadowolona)!!!

Awatar użytkownika
dzidzia_ja
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: dzidzia_ja » 13 sty 2010, 19:05

nie czytałam dokladnie calego watku, ale ktos tu skrytykowal farmacje utozsamiajac z zawodem w aptece- taki farmaceuta podajacy leki
otoz jest to jeden z wielu wariantow jaki mozna podjac po studiach. znam farmaceutow siedzacych za biurkiem, takich biurokratow z papierkami, niektorzy robia leki.... jednak ja bym nie chciala byc po farmacji, bo to NUDNE I TRUDNE studia; praca zreszta tez, w sumie nic sie nie robi ciekawego, za to calkiem poplatna
A ja właśnie żałuję, że nie poszlam na farmację...Dopiero po latach wpadłam na to co mnie interesuje naprawdę. Po maturze nie wiedziałam jeszcze co chcę robić, zresztą niebardzo interesowało mnie wtedy coś innego jak imprezy :-D
Poszłam na biologię bo mnie to bardzo interesowało. Teraz po 5 latach mam mgr biologii i co? Okazuje się, że mój zawód, choć bardzo ciekawy, nie daje mi szansy na etat. Dlatego poszłam dodatkowo na studium farmacji i robię technika farmacji. Praca taka sama jak mgr farmacji, tylko wiadomo...mniejsza kasa. Ale zawsze to jakiś konkretny zawód i przynajmniej normalna umowa o pracę, a nie, jak to teraz wszędzie jest przyjęte - umowa zlecenie :-?

A w między czasie znalazłam pracę właśnie w windykacji, która była wspomniana na początku wątku :-D jeszcze nic nie mogę powiedzieć o tym zawodzie bo na razie jestem w trakcie szkolen, zacznę dopiero w piątek pracować. Na początku kasa baaaardzo cienka, ale potem jest szansa z premiami wyrobić ok.1300-1800 na rękę. Super to to też nie jest, ale ja też doświadczenia nie mam. Może później, jak zawód mi się spodoba, będzie szansa na lepsze stanowisku w lepszej firmie :roll:

A humanistycznych kierunków to w ogóle bym nie polecała, teraz wszędzie pełno humanistów, a pracy brak... Najlepiej techniczne kierunki na politechnice, to ma przyszłość albo informatyka.

No i języki to konieczność!! Ja niby w cv mam napisane: angielski, niemiecki i hiszpański. A tak naprawdę to na dzień dzisiejszy mogę się porozumieć płynnie jedynie po hiszpańsku ;) niemiecki znałam bardzo dobrze, ale jak zdawałam maturę :badgrin: to samo angielski - jeszcze na studiach było super. I do niedawna myśłałam, że dalej tak jest aż do momentu gdy ostatnio chciałam wybełkotać jakieś zdanie do spotkanego na imprezie turysty... To zadziwiające jak szybko się zapomina języka gdy jest on nieużywany, ale cóż zrobić... :cry: aż wstyd mi czasami z tego powodu bo przecież uczyłam się tyle lat. A teraz w sumie angielski to jak nie jezyk obcy - każdy powinien znać perfect
07.12.09 Dr Kasprzyk 255g MF
13.10.2017r.Dr Ahmed Elsaftawy Brazylijskie Posladki (inlove

Awatar użytkownika
Kasik778
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: Kasik778 » 13 sty 2010, 19:23

Ja jednak polecam farmację, praca jest fajna i niekoniecznie trzeba pracować w aptece, można na uczelni można w firmie farmaceutycznej a także jest wiele ofert za granicą, zwłaszcza Anglia, można spróbować czegoś zupełnie innego 8-)
Operacja nosa dr Wójcicki 11 styczeń 2010

Awatar użytkownika
dzidzia_ja
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: dzidzia_ja » 13 sty 2010, 19:55

a jednak polecam farmację, praca jest fajna i niekoniecznie trzeba pracować w aptece, można na uczelni można w firmie farmaceutycznej a także jest wiele ofert za granicą, zwłaszcza Anglia, można spróbować czegoś zupełnie innego 8-)
Czy masz może jakieś doświadczenie w tym temacie? Orientujesz się się może czy za granicą (piszesz np. UK) jest uznawany tytuł technika farmacji? Jestem tym bardzo zainteresowana...

Awatar użytkownika
JonaS
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: JonaS » 26 mar 2010, 00:37

dzidzia_ja
i jak idzie praca w windykacji? jestes zadowolona? (thinking
14.04.2010 - nos
04.03.2011 - implant brody
27.01.2015 - Silimed Maximum 330 HI (wys.11,1 szer.11,1 proj.5,4)
29.07.2015 - lifting szyi
03.02.2020 - korekta powiek górnych
16.01.2023 - plastyka brzucha z liposukcją
26.03.2024 - Vaserlipo 360 +BBL, Liplift
21.03.2025 - face + neck lift
22.09.2025 - plastyka brzucha, lift Mentor SILTEX Round HP Cohesive I, L 350 (11,7 proj. 4,9) P 375 (12, proj 5)

magdoonia
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: magdoonia » 27 mar 2010, 09:58

dzidzia_ja pisze:
. Dlatego poszłam dodatkowo na studium farmacji i robię technika farmacji. Praca taka sama jak mgr farmacji, tylko wiadomo...mniejsza kasa. Ale zawsze to jakiś konkretny zawód i przynajmniej normalna umowa o pracę, a nie, jak to teraz wszędzie jest przyjęte - umowa zlecenie :-?

Sama ostatnio myślę aby zrobić tego technika farmacji. Skąd jesteś?? Jaką szkołe polecasz?? Ja się oczywiście zastanawiam nad takim studium ale wieczorowo. Ciekawa tez jestem jak sytuacja wygląda z tym kierunkiem w Anglii??
zrezygnowałam z forum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
JonaS
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: JonaS » 27 mar 2010, 14:51

magdoonia
a ile zarabia technik farmacji?
14.04.2010 - nos
04.03.2011 - implant brody
27.01.2015 - Silimed Maximum 330 HI (wys.11,1 szer.11,1 proj.5,4)
29.07.2015 - lifting szyi
03.02.2020 - korekta powiek górnych
16.01.2023 - plastyka brzucha z liposukcją
26.03.2024 - Vaserlipo 360 +BBL, Liplift
21.03.2025 - face + neck lift
22.09.2025 - plastyka brzucha, lift Mentor SILTEX Round HP Cohesive I, L 350 (11,7 proj. 4,9) P 375 (12, proj 5)

Awatar użytkownika
dzidzia_ja
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: dzidzia_ja » 28 mar 2010, 14:46

joannessa sama praca w windykacji ok, przyzwyczaiłam się już. Ale zarobki... (tmi szkoda w ogóle gadać... I do tego oczywiście umowa zlecenie, bo jakby inaczej...Ale ja pracuje w zwyklej firmie i przemeczę się jeszcze trochę żeby zdobyć doświadczenie a potem będę próbowała przenieść się do banku. Tam już warunki o wiele lepsze ale bez doświadczenia nie biorą.

Co do technika farmacji, zarobki są różne, zależy na jaką aptekę się trafi. Ale na początku trzeba niestety odbyć 2 letni staż, za który niestety płacą 1200zł...
Sama ostatnio myślę aby zrobić tego technika farmacji. Skąd jesteś?? Jaką szkołe polecasz?? Ja się oczywiście zastanawiam nad takim studium ale wieczorowo.
Ja jestem z Wrocławia. W sumie szkoła nie jest ważna, oni na to nie patrzą, ważny jest sam papier. Ale jeżeli chciałabyś robić w PL to przygotuj się na to, że nie będziesz mogła podjąć raczej normalnej pracy bo strasznie dużo czasu to zajmuje. Musisz chodzić na laborki itd. Nie ma tego kierunku zaocznie. Ja mam o tyle dobrze, że niektóre przedmioty mogę zaliczać pod koniec semestru nie chodząc na nie bo mi się pokrywają ze studiami. Nie mam pojęcia jak to wygląda zagranicą.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”