Co studiujecie, gdzie pracujecie, co zamierzacie???

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
anetus77
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Re: Co studiujecie, gdzie pracujecie, co zamierzacie???

Post autor: anetus77 » 07 gru 2009, 19:38

ja studiuję pedagogikę specjalna, specjalność oligofrenopedagogika i druga pedagogika przedszkolna:)
juz sie nie moge doczekac kiedy zacznę pracować:)
25.06.2010 dr Kuczyński całkowita korekta nosa;/
03.02.2011 poprawka ale czy coś zmieni?

Ireth3
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: Ireth3 » 07 gru 2009, 20:13

......ja studiuję na AGH na wydziale Wiertnictwa, Nafty i Gazu....górnictwo i geologię...jak na razie ciężko ale za to jakie perspektywy są po uzyskaniu dyplomu......więc chyba warto....:)

Awatar użytkownika
avansavana1
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: avansavana1 » 12 gru 2009, 14:27

Najważniejsze to robić to, co się lubi/co sprawia przyjemność i jeszcze czerpać z tego zyski - mmm marzenie... :-)
Często jest na odwrót niestety...
Zrobione piersi, usta, liposukcja ud, brzucha, bioder, teraz pora na ponowne powiększanie ust i korekcję policzków - 19listopad.

Nicole
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Nicole » 10 sty 2010, 13:25

Zazdroszcze tym, ktorzy wiedzieli co chca robic w zyciu. Mnie sie nie udalo - robie mgr na kierunku stosunki miedzynarodowe i czuje, ze to byla pomylka, ale nigdy nie mialam pomyslu na siebie i podazalam rodzinnymi sciezkami. Dopiero teraz widze, co by mnie moglo interesowac, ale to i tak nie sa konkretne plany. Zastanawiam sie jak to jest ze niektorzy juz na poczatku studiow wiedza nawet, w jakiej konkretnej organizacji/instytucji chcieliby dostac prace. Ja dopiero teraz dowiaduje sie o istnieniu roznych ciekawych kierunkow.

Teraz mecze sie nad tematem pracy mgr, siedze i mysle, nic mnie nie pociaga za bardzo - probowalam laczyc polityke (nuuda...) z np. kwestiami zdrowia publicznego, srodowiskiem/klimatem - np. globalne ocieplenie, moze cos z praw czlowieka, ale jakos marnie to widze.

Gdybym mogla cofnac czas... :cry: :roll:

Awatar użytkownika
meyd
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: meyd » 10 sty 2010, 14:55

Nicole, zawsze można przecież zrobić drugi kierunek studiów :-) . .a i szanse na lepszą pracę wtedy są większe :-D
3 grudzień 2009, Dr Szczyt - korekta noska - już po :roll:
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Awatar użytkownika
lil sexy
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: lil sexy » 10 sty 2010, 17:23

Wielu osobom nie udaje się znaleźć wymarzonego kierunku, nawet jeśli próbują na kilku różnych. Ja np. wybrałam ekonomię bo to bardzo uniwersalne studia i nie ograniczają mnie jeśli chodzi o wybór zawodu w przyszłości. Nie są to studia marzeń, ale ogólnie jestem zadowolona.
"Piękność jest dla kobiet ważniejsza niż inteligencja, bo mężczyznom łatwiej przychodzi patrzenie niż myślenie."
MD

Awatar użytkownika
GosiaczEq
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GosiaczEq » 12 sty 2010, 22:18

Nicole a może jakiś temat z geografią??? Ja mam taki plan pisać na rachunkowości :-) :-) . Na geografii pisałam z psychologii to teraz myślę, na ekonomii pisać z geografii .
Ja wybrałam studia nie patrząc na perspektywy tylko na to co miałam wtedy chęć "chłonąć" - chciałam AWF, chciałam poznawać świat... więc padło na turystykę.. jestem super zadowolona, mimo, że perspektyw to żadnych :p . A teraz po 5 latach studiów z pasji zaczęłam 2 kierunek- "z rozsądku". A teoretycznie powinnam iść od razu na ekonomię po takim profilu w liceum.. ale wtedy miałam dość tego kierunku i gdybym poszła to na pewno bym znienawidziła studia, liczenie itd. Teraz rachunkowość studiuję na luzie i z przyjemnością 8-) .
Nie muszę być idealna, ważne że jestem wyjątkowa =)

Awatar użytkownika
rihanka28
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: rihanka28 » 07 lut 2010, 15:45

ja robie to co lubie.Prowadze sklep internetowy i stacjonalny z odzieza i bielizna,Ale jak bylam mloda dziewczyna chcialam zostac tancerka poniewaz 15 lat mojego zycia spedzilam w szkolach tanca teraz moje plany realizuja moje corki
Powiększanie piersi dr.Polak 27.08.2008
Plastyka brzucha dr.Brzuchański 24.02.2010
Wymiana PIP na Natrelle N-TRX 375 dr.Kasprzyk 25.01.2012!

Awatar użytkownika
carmen20
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: carmen20 » 19 lut 2010, 23:29

Studiuję administrację samorządową II rok. Ogólnie nudy, ustawy, kodeksy, przepisy. Trafiłam na ten kierunek przypadkowo, bo nie dostałam się na pielęgniarstwo i na chybił trafił wybrałam administrację w moim mieście. Nie wiąże z tym przyszłego zawodu. Myśle o drugim kierunku. Teraz wiem, że to będzie coś związanego z biologią, czyli zupełnie coś innego. Żałuje, że od razu na to nie poszłam, ale wtedy jeszcze nie wiedziałam, co chcę studiować.
02.06.2010 nos- dr Łątkowski

Awatar użytkownika
luna 1
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: luna 1 » 24 lut 2010, 14:06

ja lubie prace papierkową (happy .Lubie prace gdzie cos dzieje, jest ruch.Pracuje w banku, ale jest martwy sezon i nudy , 8 godz nic sie nie dzieje, to nie dla mnie.Nie mam matury, jestem tylko po liceum, skończyłam kurs kadry i place i dupa...bez doświadczenia nic nie zdziałam.na staze jestem juz za stara...Pracowałam jako doradca finansowy, fajna praca, kontakt z ludźmi, podróże-szkolenia,szukaie rozwiązań dla klientów i nie zła kasa, ale cały dzien po za domem....musiałam wybrac pieniadze albo dzieci i mąż....no i wybrałam i nie żałuje.Zapisałam sie do policealnej kosmetycznej, robię paznokcie, brakuje mi tylko papierka, no ale brak kasy na kurs.Od września chce iśc na drugi kierunek masaż.Chciałabym jeszcze zrobic kurs wizażu, przedłużania włosów i rzęs (happy I mogę otwierać swój zakład.
Moja koleżanka jest po pedagogice i pracuje w urzędzie skarbowym, w windykacji...i co wy na to, ale tu to znajomości zadziałały.Co ma pedagogika wspólnego z urzędem....czyli co nie wazne po jakiej szkole, wazne jakich ludzi znasz.....
Dostęp do Galerii Zamkniętej + zdjęcia PRZED - meyd@beautywpolsce.com
zdjęcia PO - tylko NOSY - menelik@beautywpolsce.com
reszta zdjęć PO - foxxia@beautywpolsce.com

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”