Co studiujecie, gdzie pracujecie, co zamierzacie???

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Madlenia
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: Madlenia » 01 maja 2009, 00:03

A ja powiem, że tak, wiem iż kosmetologia, języki, fizjoterapia itd to ciekawe kierunki(w których jestem po uszy zakochana), ale jeśli komuś marzy się znalezienie pracy zaraz po studiach to.. politechnika.

Zwłaszcza na budownictwo jest teraz ogromny popyt(a dokładniej na absolwentów budownictwa), jeśli komuś zależy na rzadkim kierunku albo na stypendium od ręki - inżynieria środowiska. Baaardzo rzadko uczęszczany kierunek(choć prognozują, że zmieni się to w następnym roku), a ponadto na I roku studiów niektóre uczelnie proponują całoroczne stypendium - dla wszystkich studentów tego kierunku!
~~~ 8.06.2009 - nosek u dr Łątkowskiego ~~~
---------------------------------------------------------------
Wszystko to, co mam wykradłem bogu gdy spał.
I tak zabierze mi więcej zatrzymując serce..

Awatar użytkownika
carrion
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: carrion » 01 maja 2009, 08:29

Madlenia również polecam politechnikę a zwłaszcza inżynierie środowiska :-D kierunek bardzo ciekawy i już zyskuje na sławie :-) zwławszcza przez to stypendium, jak ja zdawałam to jeszcze tego nie proponowali, a szkoda ;)
17 sierpień 2009 (nowy nosek) --> dr Węgrzyn

Awatar użytkownika
dżagaaa
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: dżagaaa » 01 maja 2009, 23:10

hmm osobiscie sie nie czuje jakos w swoim kierunku... :doubt: odpowiadaloby mi cos z geografią..albo języki zwlaszcza włoski..a najbardziej chcialabym wyjechac z kraju bo jakos bez znajomosci to nie widze tu perspektyw na dobre stanowisko...

wiecie co mnie wkurza? takie sytuacje: absolwent który przez 3 lub 5 lat nauki probuje wejsc na rynek pracy. .szuka np. w internecie, ogloszeniach ofert nawiazujacych do kierunku. i co znajduje? "poszukujemy osób młodych, ambitnych (ok!) z minimum np.4 letnim doświadczeniem :evil: no do cholery ale jak to doświadczenie zdobyć jak nikt nie chce zatrudnić bez niego? to studia juz nic nie znacza? a najlepsze jest to że u mnie w mieście burmistrzem jest koles po podstawowce(wtedy 8 letniej :p ) i trzepie 15 tysiecy na miesiac :!: a osoby po studiach traktuja jak śmieci... kochana polska..heh..
6.04.2009 - okrągłe Mentor 300cc
dr.Kolasiński.

Awatar użytkownika
Madlenia
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: Madlenia » 04 maja 2009, 17:18

no właśnie, przykry oksymoron w takich ogłoszeniach występuje "młodych z doświadczeniem". Niby gdzie?!
~~~ 8.06.2009 - nosek u dr Łątkowskiego ~~~
---------------------------------------------------------------
Wszystko to, co mam wykradłem bogu gdy spał.
I tak zabierze mi więcej zatrzymując serce..

Awatar użytkownika
ghostdog
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: ghostdog » 26 maja 2009, 22:16

Ale tak jest nie tylko w PL...ja mam to samo w UK...nie moglam dostac sie do pracy w biurze po lic.ekonomicznym i malym doswiadczeniu z PL...no wiec zaczelam studia i mam juz zaliczone tu 3 lata(stopien Bachelor) i co....gowno wciaz pracy nie moge dostac bo nie mam doswiadczenia( kierunek HR) a na staz tez nie moge sie dostac bo za duzo kandydatow i zawsze jest ktos z doswiadczeniem....ech wszedzie tak samo :roll:
2006 Latkowe cycuchy
2008 Kasprzykowe powieki
botoxik here i come:)

Awatar użytkownika
pimpek1984
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Re: Co studiujecie, gdzie pracujecie, co zamierzacie???

Post autor: pimpek1984 » 02 sie 2009, 12:57

Hej Ja mam licencjat z turystyki i rekreacji specjalnosc hotelartwo i gastronomia i stwierdzilam ze nie chce tak do konca pracowac w zawodzie tzn na pewno nie w hotelu ani w restauracji bo tak do tej pory tylko bywalo.
Mysle ostatnio o pracy w biurze podrozy tzn gdybym zostala przyjeta to mysle ze byloby super, bo slyszlam ze pracownicy maja darmowe wyjazdy, pozdroze no i oczywiscie znizki.Kocham podroze choc poki co zawsze znajdzie sie cos innego w co trzeba zainwestowac :-? Aha i jeszcze fajnie kojarzy mi sie praca na lotnisku, choc niewiem jakie sa kryteria przyjec-mowie o odprawach, ale w sumie to mam dosc uniformow w pracy i dziwnych godzin np wracania z pracy o 4 nad ranem albo wczesnego wstawania.
Przez ostatni rok skonczylam szkole makijazu profesjonalnego i stylizacji a takze kursy przedluzania wlosow, wiec mysle tez o zalozeniu wlasnej firmy, bo nigdzie mnie nie chca przyjac do pracy tutaj arf .Moze jak naucze sie jezyka perfect to bedzie latwiej
Poki co siedze w domku ibo w maju stracilam prace i mysle nad przyszloscia :p .O ilez latwiej byloby gdyby czlowiek wiedzial czego chce naprawde, bo czasami tracimy bardzo duzo czasu, lat na to by do tego dojsc. ;)
Allergan 410 MX325 i MF255 -Dr.Kasprzyk 4 luty 2010
Nos - Dr.Stepniewski 1 luty 2011http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 91#p687191
Bullhorn lip lift-Dr. Gromadziński 03.04.2015 http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 11#p887411

Awatar użytkownika
avansavana1
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: avansavana1 » 02 gru 2009, 15:49

Póki co 3klasa technikum, nawet jeszcze matury nie mam, ale plany mam ambitne i robię wszystko, by je zrealizować ciężką pracą. 8-)
Zrobione piersi, usta, liposukcja ud, brzucha, bioder, teraz pora na ponowne powiększanie ust i korekcję policzków - 19listopad.

Natalele
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: Natalele » 03 gru 2009, 01:18

Ja jestem analitykiem prasy, a właściwie mediów. Studiuję dziennikarstwo i komunikację społeczną ze specjalnością reklama i promocja na UAM-ie.
Dr Kubasik 20.11.09. McGhan 275 cc.

Awatar użytkownika
lil sexy
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: lil sexy » 03 gru 2009, 19:59

Ekonomia na UŁ :-D jeszcze nie mam planów na przyszłość bo to dopiero drugi rok, zobaczymy jak się życie potoczy :-D
"Piękność jest dla kobiet ważniejsza niż inteligencja, bo mężczyznom łatwiej przychodzi patrzenie niż myślenie."
MD

Awatar użytkownika
meyd
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: meyd » 05 gru 2009, 22:05

ja studiuję filologię angielską w moim Koszalinku :) ale anglistyka, językoznawstwo to zdecydowanie nie jest to co chcę w życiu robić ;)
po filologii planuję zrobić drugi kierunek - pedagogikę specjalną, bo marzy mi się praca z niepełnosprawnymi dzieciakami; pomaganie im, nauka jęz. migowego itd .. :roll:
3 grudzień 2009, Dr Szczyt - korekta noska - już po :roll:
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”